cigars.gr
cigars.gr

Φωτογραφίες
Slideshow

Δείτε όλες μας τις φωτογραφίες


Περί Πούρων

Τα πάντα για τα πούρα.

Ιστορική αναδρομή και πολλές χρήσιμες πληροφορίες διαθέσιμες για εσάς.


Δείτε Περισσότερα


 


Wrapper και γεύση

Τελικά σε τι ποσοστό επηρεάζει το wrapper την γεύση ενός πούρου? Πολλοί από τους καλλιεργητές καπνού , ιδιαίτερα εκείνοι που καλλιεργούν καπνό για wrapper υποστηρίζουν ότι επηρεάζει έως και 70 % . Οι περισσότεροι κατασκευαστές λένε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και 35 % . Ποια τελικά είναι η αλήθεια ?

Αν έχεις ένα ελαφρύ wrapper πχ  Εκουαδόρ ή Καμερούν , τότε αποκλείεται να δώσει το 70 % της γεύσης. 'Ενα wrapper από το Κονέκτικατ  - σκουρόχτωμο  σε ένα ελαφρύ filler μπορεί να το κάνει (να δώσει την κυριαρχία στην γεύση), ένα ανοιχτόχτωμο wrapper σε ένα βαρύ πούρο (full bodied) ελάχιστα θα επηρεάσει την τελική γεύση αυτού.

Το λάθος είναι ότι όλοι βλέπουν το πούρο σαν το αποτέλεσμα τριών συστατικών. Wrapper, binder, filler. Μάλλον όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πούρο σαν ένα κράμα , σαν ένα χαρμάνι  που καταλήγει σε ένα ομοιογενές στοιχείο. Την τελική γεύση του πούρου την δίνουν και τα τρία στοιχεία.

'Αρα λοιπόν το πούρο είναι ένα μίγμα τριών συστατικών, η τελική γεύση του εξαρτάται από το συνολικό χαρμάνι και  τι επιθυμεί ο δημιουργός του να δώσει γευστικά στους καταναλωτές,  με τον συγκεκριμένο τύπο.



αρθρογράφος: Λεωνίδας Παυλόπουλος



Wrapper και γεύση

Τελικά σε τι ποσοστό επηρεάζει το wrapper την γεύση ενός πούρου? Πολλοί από τους καλλιεργητές καπνού , ιδιαίτερα εκείνοι που καλλιεργούν καπνό για wrapper υποστηρίζουν ότι επηρεάζει έως και 70 % . Οι περισσότεροι κατασκευαστές λένε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και 35 % . Ποια τελικά είναι η αλήθεια ?

Αν έχεις ένα ελαφρύ wrapper πχ  Εκουαδόρ ή Καμερούν , τότε αποκλείεται να δώσει το 70 % της γεύσης. 'Ενα wrapper από το Κονέκτικατ  - σκουρόχτωμο  σε ένα ελαφρύ filler μπορεί να το κάνει (να δώσει την κυριαρχία στην γεύση), ένα ανοιχτόχτωμο wrapper σε ένα βαρύ πούρο (full bodied) ελάχιστα θα επηρεάσει την τελική γεύση αυτού.

Το λάθος είναι ότι όλοι βλέπουν το πούρο σαν το αποτέλεσμα τριών συστατικών. Wrapper, binder, filler. Μάλλον όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πούρο σαν ένα κράμα , σαν ένα χαρμάνι  που καταλήγει σε ένα ομοιογενές στοιχείο. Την τελική γεύση του πούρου την δίνουν και τα τρία στοιχεία.

'Αρα λοιπόν το πούρο είναι ένα μίγμα τριών συστατικών, η τελική γεύση του εξαρτάται από το συνολικό χαρμάνι και  τι επιθυμεί ο δημιουργός του να δώσει γευστικά στους καταναλωτές,  με τον συγκεκριμένο τύπο.



αρθρογράφος: Λεωνίδας Παυλόπουλος



δείτε περισσότερα άρθρα

 

© Cigarworld.gr - Λεωνίδας Παυλόπουλος. Υποστήριξη: webmaze