cigars.gr
cigars.gr

Φωτογραφίες
Slideshow

Δείτε όλες μας τις φωτογραφίες


Περί Πούρων

Τα πάντα για τα πούρα.

Ιστορική αναδρομή και πολλές χρήσιμες πληροφορίες διαθέσιμες για εσάς.


Δείτε Περισσότερα


 


Μία Ελληνική προσπάθεια ..

Από  4 έως 7 Μαρτίου 2005 διεξήχθηκε η τέταρτη Διεθνής έκθεση  και συνέδριο για τον καφέ, « Coffee -  Biz 2005»  στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Hellexpo στην οδό Κηφισίας. Στα πλαίσια  της εν λόγω έκθεσης πραγματοποιήθηκε  στις 6 και 7 του μηνός  ένα crossover γευσιγνωσίας που αφορούσε καφέ - ρούμι και πούρο . Δοκιμάστηκαν τρία είδη καφέ  -  από Βραζιλία , Κόστα Ρίκα και Τζαμάικα, τρία είδη από ρούμι , επίσης από τις τρείς εν λόγω χώρες , καθώς και τέσσερα διαφορετικά πούρα , ένα από Βραζιλία ( Dona Flor) , ένα από Κόστα Ρίκα (Joya Real) και δύο από Τζαμάικα (Macanudo  και  Royal Jamaica) .

Το σκεπτικό της εκδήλωσης ήταν να δοκιμαστούν τα εν λόγω προϊόντα , ένα - ένα  και αφού συγκριθούν μεταξύ τους ανά προϊόν  και ανταλλαγούν απόψεις όσον αφορά πιο είναι το καλλίτερο στο είδος του (καλλίτερος καφές - ρούμι - πούρο ) , να δοκιμαστούν και οι γεύσεις και να βγούνε πορίσματα σχετικά με ποιες γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους . Π.Χ. το πούρο της Κόστα Ρίκα για τους περισσότερους ήταν το καλλίτερο και ταίριαζε περισσότερο με το ρούμι της Τζαμάικα αλλά με τον καφέ από την Κόστα Ρίκα. Ανταλλάχθηκαν  διάφορες απόψεις , δόθηκαν κάποιες συμβουλές - ειδικά στους πιο άπειρους της παρέας περί του ανάμματος - κοψίματος του πούρου κτλ.

Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αξιόλογη Ελληνική προσπάθεια . Τα μειονεκτήματα αυτής ήταν η έλλειψη ανάλογης διαφήμισης και προβολής της , εμείς το μάθαμε τελευταία στιγμή «εκ των έσω» , καθώς και το  κόστος αυτής , αφού για να πάρει κανείς μέρος θα του στοίχιζε γύρω στα 300 Ευρώ , ποσό που θεωρήθηκε για πολλούς υψηλό.

Ο ιθύνων νους της συγκέντρωσης ήταν ο Alf Kramer από την Νορβηγία και τον οποίο βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Alf Kramer..

Εκτός των προαναφερθέντων , έγινε και παρουσίαση Ελληνικών (ναι καλά διαβάσατε) επαγγελματικών υγραντήρων οι οποίοι διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα ύγρανσης καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα  ψύξης . Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεται τον κ. Αθ. Τσιάκα (ειδικός επί των Κουβανέζικων πούρων) να εξηγεί την λειτουργία του εν λόγω υγραντήρα  :

Επίσης στην παρακάτω φώτο βλέπουμε τον κ. Αθ. Τσιάκα να δίνει συμβουλές περί του ανάμματος του πούρου :

Στις παρακάτω φώτο βλέπουμε Dona flor και Joya Real :

dona flor ..

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε  τον κ. Kratulis από την Λετονία να δοκιμάζει ...

.. ενώ η κυρία της παρακάτω φωτογραφίας δήλωσε οπαδός των Macanudo ....

και τέλος μια αναμνηστική φωτογραφία..

΄Τέτοες προσπάθειες (επιτέλους) είναι πάντα καλοδεχούμενες παρόλα τα αρνητικά που ίσως παρουσιάζουν  και ελπίζουμε φυσικά σε ακόμα καλλίτερες ... 



αρθρογράφος: Λεωνίδας Παυλόπουλος



Μία Ελληνική προσπάθεια ..

Από  4 έως 7 Μαρτίου 2005 διεξήχθηκε η τέταρτη Διεθνής έκθεση  και συνέδριο για τον καφέ, « Coffee -  Biz 2005»  στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Hellexpo στην οδό Κηφισίας. Στα πλαίσια  της εν λόγω έκθεσης πραγματοποιήθηκε  στις 6 και 7 του μηνός  ένα crossover γευσιγνωσίας που αφορούσε καφέ - ρούμι και πούρο . Δοκιμάστηκαν τρία είδη καφέ  -  από Βραζιλία , Κόστα Ρίκα και Τζαμάικα, τρία είδη από ρούμι , επίσης από τις τρείς εν λόγω χώρες , καθώς και τέσσερα διαφορετικά πούρα , ένα από Βραζιλία ( Dona Flor) , ένα από Κόστα Ρίκα (Joya Real) και δύο από Τζαμάικα (Macanudo  και  Royal Jamaica) .

Το σκεπτικό της εκδήλωσης ήταν να δοκιμαστούν τα εν λόγω προϊόντα , ένα - ένα  και αφού συγκριθούν μεταξύ τους ανά προϊόν  και ανταλλαγούν απόψεις όσον αφορά πιο είναι το καλλίτερο στο είδος του (καλλίτερος καφές - ρούμι - πούρο ) , να δοκιμαστούν και οι γεύσεις και να βγούνε πορίσματα σχετικά με ποιες γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους . Π.Χ. το πούρο της Κόστα Ρίκα για τους περισσότερους ήταν το καλλίτερο και ταίριαζε περισσότερο με το ρούμι της Τζαμάικα αλλά με τον καφέ από την Κόστα Ρίκα. Ανταλλάχθηκαν  διάφορες απόψεις , δόθηκαν κάποιες συμβουλές - ειδικά στους πιο άπειρους της παρέας περί του ανάμματος - κοψίματος του πούρου κτλ.

Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αξιόλογη Ελληνική προσπάθεια . Τα μειονεκτήματα αυτής ήταν η έλλειψη ανάλογης διαφήμισης και προβολής της , εμείς το μάθαμε τελευταία στιγμή «εκ των έσω» , καθώς και το  κόστος αυτής , αφού για να πάρει κανείς μέρος θα του στοίχιζε γύρω στα 300 Ευρώ , ποσό που θεωρήθηκε για πολλούς υψηλό.

Ο ιθύνων νους της συγκέντρωσης ήταν ο Alf Kramer από την Νορβηγία και τον οποίο βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Alf Kramer..

Εκτός των προαναφερθέντων , έγινε και παρουσίαση Ελληνικών (ναι καλά διαβάσατε) επαγγελματικών υγραντήρων οι οποίοι διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα ύγρανσης καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα  ψύξης . Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεται τον κ. Αθ. Τσιάκα (ειδικός επί των Κουβανέζικων πούρων) να εξηγεί την λειτουργία του εν λόγω υγραντήρα  :

Επίσης στην παρακάτω φώτο βλέπουμε τον κ. Αθ. Τσιάκα να δίνει συμβουλές περί του ανάμματος του πούρου :

Στις παρακάτω φώτο βλέπουμε Dona flor και Joya Real :

dona flor ..

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε  τον κ. Kratulis από την Λετονία να δοκιμάζει ...

.. ενώ η κυρία της παρακάτω φωτογραφίας δήλωσε οπαδός των Macanudo ....

και τέλος μια αναμνηστική φωτογραφία..

΄Τέτοες προσπάθειες (επιτέλους) είναι πάντα καλοδεχούμενες παρόλα τα αρνητικά που ίσως παρουσιάζουν  και ελπίζουμε φυσικά σε ακόμα καλλίτερες ... 



αρθρογράφος: Λεωνίδας Παυλόπουλος



δείτε περισσότερα άρθρα

 

© Cigarworld.gr - Λεωνίδας Παυλόπουλος. Υποστήριξη: webmaze