cigars.gr
cigars.gr

Φωτογραφίες
Slideshow

Δείτε όλες μας τις φωτογραφίες


Περί Πούρων

Τα πάντα για τα πούρα.

Ιστορική αναδρομή και πολλές χρήσιμες πληροφορίες διαθέσιμες για εσάς.


Δείτε Περισσότερα


 


Tabacalera Real by Felipe Gregorio..

Το μεγάλο boom των πούρων που έγινε στην Αμερική την δεκαετία του 1990 έγινε αφορμή να δημιουργηθούν πολλές νέες brand σε παγκόσμια βάση . Η Αμερική μια μεγάλη αγορά επιθυμούσε διακαώς να καπνίσει πούρα, και έχοντας από το 1961 περίπου εμπάργκο με την Κούβα έψαξε να βρεί άλλες λύσεις. Πολλοί Αμερικάνοι έμποροι επισκεπτόταν χώρες της Καραϊβικής ή της κεντρικής Αμερικής ψάχνοντας μανιωδώς να βρούνε πούρα για να αγοράσουν και να τα μεταπωλήσουν στις ΗΠΑ. Πολλοί εκείνο τον καιρό ανοίξανε δικά τους εργοστάσια σε αυτές τις χώρες. Τα περισσότερα από αυτά κλείσανε σε μια πενταετία. Πολλά εξακολουθούν να υπάρχουν. Μια από αυτές τις brand που εμφανίστηκε την δεκαετία του 1990 είναι η Felipe Gregorio. Ιδρυτής της ο Philip  G. Wynne  .

wynne

Αφού τελείωσε το κολέγιο εγκαταστάθηκε στη Μέση Ανατολή , σαν πωλητής ελικοπτέρων. Αφού έμεινε γύρω στα 5 χρόνια επιστρέφει στον Καναδά  , και κάποια στιγμή αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα πούρα . Πηγαίνει στην Ονδούρα και αφού μαθήτευσε  δίπλα στον Don Jorge Buesos  αποφασίζει να δημιουργήσει μια δικιά του φίρμα.  'Ετσι γεννήθηκε το Petrus, το οποίο κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο La Flor De Copan  στην πόλη Santa Rosa De Copan , για λογαριασμό του Wynne. Μετά από λίγο καιρό δημιουργεί και την brand Felipe Gregorio. 'Οταν η Consolidated  Cigars (η οποία αργότερα απορροφήθηκε από την Altadis) αγόρασε την  La Flor De Copan,  ο Wynne αποφασίζει ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Να δημιουργήσει το δικό του εργοστάσιο. Ταξιδεύει στην Νικαράγουα , γνωρίζεται με τον Omar Ortez , ο οποίος χρόνια καλλιεργεί καπνό και δημιουργούν μαζί το πρώτο εργοστάσιο της φίρμας.

Δύο χρόνια περίπου αργότερα σε μια συνάντηση με τον Frank Sinatra  του γίνεται η πρόταση να δημιουργήσει την brand «Sinatra by Felipe Gregorio» . Ο Sinatra  επέμενε η συγκεκριμένη φίρμα να γίνεται στον Δομίνικο , από καπνά του Δομίνικου. 'Ετσι ο Felipe ταξιδεύει στον Δομίνικο , πηγαίνει στο Santiago de los Caballeros και με συνέταιρο τον Rhadames Perez δημιουργεί το 1997 ένα καινούριο εργοστάσιο με το όνομα Real. Δημιουργείται λοιπόν και το « Sinatra by Felipe Gregorio» αλλά το εργοστάσιο του Δομίνικου δημιουργεί σιγά - σιγά και άλλες brand. Το Felipe Dominicano, το Memoria De Cuba, το Vieja Hacienda, το Gran Cuba, το Dos Capas, Master Roller Selection, Petrus Fortus, Petrus Royal maduro, Excellence.

Η brand Felipe Gregorio έχει στο ενεργητικό της ορισμένους όχι και τόσο συνηθισμένους - από πλευράς σχήματος ή χρώματος- τύπους πούρων. Το πρώτο που έρχεται στο νου κάθε aficionado που γνωρίζει την brand δεν είναι άλλο από το περιβόητο Fat Boy , ένα πούρο με διαστάσεις 3,5' Χ 55. Επίσης το Nino με διαστάσεις 4,25 Χ 44, η Iguana - ένα candela πούρο που κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Thompson cigars- και φυσικά τα Dos και Tres Capas. Γνωστή επίσης η σειρά Fusion με ένα robusto πιο «γεμάτο» από τα συνηθισμένα , με διαστάσεις 5' Χ 54 και καπνό με 7 χρόνια ωρίμανσης. Το Oro Negro Antonius (5' X 52), ενώ από την σειρά Felipe Dominicana ξεχωρίζουν επίσης το Fat Boy, (3,5' Χ 55) και το «παράξενο» Especial Boa.

Especial Boa..

especial-boa

Το Tres Capas και το Excellence παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι του 2004 στην έκθεση RTDA , ενώ το Excellence άρχισε να κυκλοφορεί από την αρχή του 2005 στα ράφια των καπνοπωλείων.

Dos Capas..

dos capas

Το εργοστάσιο Real στον Δομίνικο απασχολεί 300 άτομα περίπου από τα οποία οι 100 είναι στρίφτες και παράγει 300.000 περίπου πούρα τον μήνα . Ο συνέταιρος του Wynne ο Rhadames Perez ένας ψηλός Δομινικάνος με ένα πούρο στο στόμα  τριγυρνάει συνήθως στο εργοστάσιο, δίνοντας κατευθύνσεις στο προσωπικό.

Εδώ , στο γραφείο του ..

radhames perez

Οι περισσότεροι εργάτες σκυμμένοι στο πόστο τους μας αγνοούν που περνάμε δίπλα τους τους παρατηρούμε , τους φωτογραφίζουμε. Λίγοι  απ' αυτούς μας μιλάνε , και παίρνουν πόζα για φωτογραφία.

Το εργοστάσιο , ένα στενόμακρο οίκημα χωρίζεται σε τρία μέρη. Το εμπρός μέρος, που είναι και το μέρος που βλέπει ένας επισκέπτης όταν πρωτομπεί, φιλοξενεί τις διαδικασίες για την κατασκευή των κουτιών, τοποθέτηση της ετικέτας, συσκευασία των πούρων στα κουτιά. Όπως οι  περισσότερες βιοτεχνίες παρασκευής πούρων έτσι και εδώ τα κουτιά κατασκευάζονται μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο. Στην κάτω φωτογραφία βλέπουμε μια ομάδα «νεαρών» να ασχολείται με αυτό το αντικείμενο.

real35-04-05-ok.jpg

 Επίσης στο ίδιο εμπρός μέρος  του εργοστασίου  υπάρχει και το τμήμα ελέγχου ποιότητας της παραγωγής. Εκεί γίνεται ο οπτικός έλεγχος για την καλή κατασκευή τους , καθώς και ξεδιάλεγμα με βάση το χρώμα. Πρόκειται για ένα μικρό ξύλινο δωμάτιο , όπου εμφανής είναι οι προδιαγραφές ασφαλείας που διαθέτει .Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το εμπρός μέρος του εργοστασίου. Διακρίνεται αριστερά το τμήμα ελέγχου.  

real45-04-05-ok.jpg

Εδώ το τμήμα ελέγχου καλύτερα...

real46-04-05-ok.jpg

Εδώ , έλεγχος για το χρώμα...

control-05-05.jpg

Δίπλα από τους χώρους αυτούς υπάρχουν τα δωμάτια ωρίμανσης. Fat boy's , candelas, dos capas, sinatra's  όλα θα παραμείνουν τουλάχιστον επί τρίμηνο προκειμένου να ωριμάσουν. Επισκεφτήκαμε τρείς από αυτούς τους χώρους . ‘Ολοι  αναδεικνύουν την μυρουδιά της  αμμωνίας που εξατμίζεται. Η υγρασία , από του φυσικού της στο 80 % . Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς περίπου  με την βοήθεια air-conditions. Υπάρχει και άλλος χώρος μακριά από το εργοστάσιο μας λέει ο  οδηγός μας . «Εκεί φυλάσσονται  τα πούρα που πρέπει να ωριμάσουν για ένα χρόνο.» 

Όπως και με όλα τα δωμάτια ωρίμανσης που έχω επισκεφτεί το συναίσθημα είναι μοναδικό. Θυμάμαι άλλη μια φορά τα λόγια του Litto Gomez , (ιδιοκτήτης της brand La Flor Dominicana)  : «eat, before you smoke them» .

'Αποψη του δωματίου ωρίμανσης ..

real24-04-05-ok.jpg

Το τελευταίο μέρος του εργοστασίου είναι το μέρος όπου γίνεται η ύγρανση του καπνού (για καλύτερη και πιο εύκολη επεξεργασία)  , το διάλεγμα των φύλλων , η αφαίρεση των νεύρων . Εδώ δεν θα δούμε τις εγκαταστάσεις και το πλήθος του  προσωπικού που έχουν άλλα εργοστάσια . (βλέπε Tabacalera de Garcia). Το εργοστάσιο Real είναι ένα μικρό εργοστάσιο. Σε ένα δωμάτιο μερικές Δομινικάνες εργάζονται σκυφτές και ούτε γυρίζουν να μας κοιτάξουν. 'Ολες προσηλωμένες σε αυτό που κάνουν . Η διαδικασία έχει ως εξής : ‘Ένα πρώτο διάλεγμα  του καπνού πριν για να αφαιρεθούν τυχόν φύλλα που είναι ακατάλληλα. Κατόπιν η αφαίρεση του νεύρου από τα φύλλα. Κατόπιν ταξινόμηση των φύλλων ανά ποικιλία προκειμένου να δοθούν στους στρίφτες για το στρίψιμο. Στο τέλος ένα τελευταίο 'άπλωμα' του καπνού , προκειμένου να απομακρυνθεί η υπερβολική υγρασία και να δοθεί για στρίψιμο.

real28-04-05-ok.jpg

Στο μεσαίο τμήμα  του εργοστασίου βρίσκονται οι στρίφτες. Ο ένας δίπλα στον άλλο, αφοσιωμένοι στο έργο τους. Ο κωδικός του καθενός γραμμένος στον πάγκο του. Παρότι είναι 'μόνο' 100 στον αριθμό θεωρείται ότι είναι αρκετοί, αφού σε πολλά εργοστάσια έχουμε συναντήσει πολύ λιγότερους. Το εργοστάσιο δεν είναι σε φούλ παραγωγή , αφού  ο χρόνος που το επισκεφτήκαμε συνήθως δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Ο Wynne όμως έχοντας εξασφαλίσει αρκετά συμβόλαια από Αμερική, και κυρίως με την Thompson cigars (αφού παράγει γι' αυτήν αρκετές αποκλειστικές brand , όπως πχ όλη την σειρά των Iguana)  έχει την παραγωγή σε υψηλές ταχύτητες. 

real38-04-05-ok.jpg

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε έναν στρίφτη να δημιουργεί ένα two capas.

real57-04-05-ok.jpg

Πρόκειται για ένα πούρο με δύο ειδών wrapper. Connecticut και Sumatra ταυτόχρονα διπλώνονται , από μία στενή «λουρίδα» το καθένα , και δίνουν την πολυχρωμία έτσι στο wrapper καθώς και την διπλή γεύση . Το περιοδικό Smoke την άνοιξη του 2005 έδωσε βαθμολογία στο two capas 8,7 - δίνοντας ταυτόχρονα βαθμολογία 8,9 στο Bolivar Tubo No 2 (Κούβας) , στο San Cristobal El Morro   8,7  , ενώ στο Aurora 100 Anos Belicoso ; βαθμολογία 8,8 . (Αυτά για την ιστορία και για καλύτερη ενημέρωση-σύγκριση)

Two Capas  επίσης παράγεται και με συνδυασμό Connecticut ή Sumatra και Candela wrapper, το δεύτερο από Νικαράγουα, χώρα που θεωρείται πρωτοπόρος στα «πράσινα» wrapper.

Στην έκθεση RTDA 2004 , το καλοκαίρι του 2004, παρουσιάστηκε και το tres capas με συνδυασμό και των τριών ειδών wrapper - Connecticut , Sumatra και Candela Νικαράγουας.

Εδώ το Tres Capas ...

tres_capas.jpg

Γενικά η «ομάδα» του Wynne  δείχνει  ένα πολλά υποσχόμενο team . Φαίνεται καθαρά ότι αγαπούν αυτό που κάνουν, και πειραματίζονται συνεχώς με γεύσεις και σχήματα. Φαίνεται μάλλον ότι η επόμενή τους κίνηση θα είναι και ένα εργοστάσιο στην ‘Ονδούρα  , που θα έχει σαν συνέπεια φυσικά  περισσότερο «πάντρεμα»  γεύσεων  και αρωμάτων.

 

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο έγινε το καλοκαίρι του 2004.αρθρογράφος: Λεωνίδας ΠαυλόπουλοςTabacalera Real by Felipe Gregorio..

Το μεγάλο boom των πούρων που έγινε στην Αμερική την δεκαετία του 1990 έγινε αφορμή να δημιουργηθούν πολλές νέες brand σε παγκόσμια βάση . Η Αμερική μια μεγάλη αγορά επιθυμούσε διακαώς να καπνίσει πούρα, και έχοντας από το 1961 περίπου εμπάργκο με την Κούβα έψαξε να βρεί άλλες λύσεις. Πολλοί Αμερικάνοι έμποροι επισκεπτόταν χώρες της Καραϊβικής ή της κεντρικής Αμερικής ψάχνοντας μανιωδώς να βρούνε πούρα για να αγοράσουν και να τα μεταπωλήσουν στις ΗΠΑ. Πολλοί εκείνο τον καιρό ανοίξανε δικά τους εργοστάσια σε αυτές τις χώρες. Τα περισσότερα από αυτά κλείσανε σε μια πενταετία. Πολλά εξακολουθούν να υπάρχουν. Μια από αυτές τις brand που εμφανίστηκε την δεκαετία του 1990 είναι η Felipe Gregorio. Ιδρυτής της ο Philip  G. Wynne  .

wynne

Αφού τελείωσε το κολέγιο εγκαταστάθηκε στη Μέση Ανατολή , σαν πωλητής ελικοπτέρων. Αφού έμεινε γύρω στα 5 χρόνια επιστρέφει στον Καναδά  , και κάποια στιγμή αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα πούρα . Πηγαίνει στην Ονδούρα και αφού μαθήτευσε  δίπλα στον Don Jorge Buesos  αποφασίζει να δημιουργήσει μια δικιά του φίρμα.  'Ετσι γεννήθηκε το Petrus, το οποίο κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο La Flor De Copan  στην πόλη Santa Rosa De Copan , για λογαριασμό του Wynne. Μετά από λίγο καιρό δημιουργεί και την brand Felipe Gregorio. 'Οταν η Consolidated  Cigars (η οποία αργότερα απορροφήθηκε από την Altadis) αγόρασε την  La Flor De Copan,  ο Wynne αποφασίζει ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Να δημιουργήσει το δικό του εργοστάσιο. Ταξιδεύει στην Νικαράγουα , γνωρίζεται με τον Omar Ortez , ο οποίος χρόνια καλλιεργεί καπνό και δημιουργούν μαζί το πρώτο εργοστάσιο της φίρμας.

Δύο χρόνια περίπου αργότερα σε μια συνάντηση με τον Frank Sinatra  του γίνεται η πρόταση να δημιουργήσει την brand «Sinatra by Felipe Gregorio» . Ο Sinatra  επέμενε η συγκεκριμένη φίρμα να γίνεται στον Δομίνικο , από καπνά του Δομίνικου. 'Ετσι ο Felipe ταξιδεύει στον Δομίνικο , πηγαίνει στο Santiago de los Caballeros και με συνέταιρο τον Rhadames Perez δημιουργεί το 1997 ένα καινούριο εργοστάσιο με το όνομα Real. Δημιουργείται λοιπόν και το « Sinatra by Felipe Gregorio» αλλά το εργοστάσιο του Δομίνικου δημιουργεί σιγά - σιγά και άλλες brand. Το Felipe Dominicano, το Memoria De Cuba, το Vieja Hacienda, το Gran Cuba, το Dos Capas, Master Roller Selection, Petrus Fortus, Petrus Royal maduro, Excellence.

Η brand Felipe Gregorio έχει στο ενεργητικό της ορισμένους όχι και τόσο συνηθισμένους - από πλευράς σχήματος ή χρώματος- τύπους πούρων. Το πρώτο που έρχεται στο νου κάθε aficionado που γνωρίζει την brand δεν είναι άλλο από το περιβόητο Fat Boy , ένα πούρο με διαστάσεις 3,5' Χ 55. Επίσης το Nino με διαστάσεις 4,25 Χ 44, η Iguana - ένα candela πούρο που κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Thompson cigars- και φυσικά τα Dos και Tres Capas. Γνωστή επίσης η σειρά Fusion με ένα robusto πιο «γεμάτο» από τα συνηθισμένα , με διαστάσεις 5' Χ 54 και καπνό με 7 χρόνια ωρίμανσης. Το Oro Negro Antonius (5' X 52), ενώ από την σειρά Felipe Dominicana ξεχωρίζουν επίσης το Fat Boy, (3,5' Χ 55) και το «παράξενο» Especial Boa.

Especial Boa..

especial-boa

Το Tres Capas και το Excellence παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι του 2004 στην έκθεση RTDA , ενώ το Excellence άρχισε να κυκλοφορεί από την αρχή του 2005 στα ράφια των καπνοπωλείων.

Dos Capas..

dos capas

Το εργοστάσιο Real στον Δομίνικο απασχολεί 300 άτομα περίπου από τα οποία οι 100 είναι στρίφτες και παράγει 300.000 περίπου πούρα τον μήνα . Ο συνέταιρος του Wynne ο Rhadames Perez ένας ψηλός Δομινικάνος με ένα πούρο στο στόμα  τριγυρνάει συνήθως στο εργοστάσιο, δίνοντας κατευθύνσεις στο προσωπικό.

Εδώ , στο γραφείο του ..

radhames perez

Οι περισσότεροι εργάτες σκυμμένοι στο πόστο τους μας αγνοούν που περνάμε δίπλα τους τους παρατηρούμε , τους φωτογραφίζουμε. Λίγοι  απ' αυτούς μας μιλάνε , και παίρνουν πόζα για φωτογραφία.

Το εργοστάσιο , ένα στενόμακρο οίκημα χωρίζεται σε τρία μέρη. Το εμπρός μέρος, που είναι και το μέρος που βλέπει ένας επισκέπτης όταν πρωτομπεί, φιλοξενεί τις διαδικασίες για την κατασκευή των κουτιών, τοποθέτηση της ετικέτας, συσκευασία των πούρων στα κουτιά. Όπως οι  περισσότερες βιοτεχνίες παρασκευής πούρων έτσι και εδώ τα κουτιά κατασκευάζονται μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο. Στην κάτω φωτογραφία βλέπουμε μια ομάδα «νεαρών» να ασχολείται με αυτό το αντικείμενο.

real35-04-05-ok.jpg

 Επίσης στο ίδιο εμπρός μέρος  του εργοστασίου  υπάρχει και το τμήμα ελέγχου ποιότητας της παραγωγής. Εκεί γίνεται ο οπτικός έλεγχος για την καλή κατασκευή τους , καθώς και ξεδιάλεγμα με βάση το χρώμα. Πρόκειται για ένα μικρό ξύλινο δωμάτιο , όπου εμφανής είναι οι προδιαγραφές ασφαλείας που διαθέτει .Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το εμπρός μέρος του εργοστασίου. Διακρίνεται αριστερά το τμήμα ελέγχου.  

real45-04-05-ok.jpg

Εδώ το τμήμα ελέγχου καλύτερα...

real46-04-05-ok.jpg

Εδώ , έλεγχος για το χρώμα...

control-05-05.jpg

Δίπλα από τους χώρους αυτούς υπάρχουν τα δωμάτια ωρίμανσης. Fat boy's , candelas, dos capas, sinatra's  όλα θα παραμείνουν τουλάχιστον επί τρίμηνο προκειμένου να ωριμάσουν. Επισκεφτήκαμε τρείς από αυτούς τους χώρους . ‘Ολοι  αναδεικνύουν την μυρουδιά της  αμμωνίας που εξατμίζεται. Η υγρασία , από του φυσικού της στο 80 % . Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς περίπου  με την βοήθεια air-conditions. Υπάρχει και άλλος χώρος μακριά από το εργοστάσιο μας λέει ο  οδηγός μας . «Εκεί φυλάσσονται  τα πούρα που πρέπει να ωριμάσουν για ένα χρόνο.» 

Όπως και με όλα τα δωμάτια ωρίμανσης που έχω επισκεφτεί το συναίσθημα είναι μοναδικό. Θυμάμαι άλλη μια φορά τα λόγια του Litto Gomez , (ιδιοκτήτης της brand La Flor Dominicana)  : «eat, before you smoke them» .

'Αποψη του δωματίου ωρίμανσης ..

real24-04-05-ok.jpg

Το τελευταίο μέρος του εργοστασίου είναι το μέρος όπου γίνεται η ύγρανση του καπνού (για καλύτερη και πιο εύκολη επεξεργασία)  , το διάλεγμα των φύλλων , η αφαίρεση των νεύρων . Εδώ δεν θα δούμε τις εγκαταστάσεις και το πλήθος του  προσωπικού που έχουν άλλα εργοστάσια . (βλέπε Tabacalera de Garcia). Το εργοστάσιο Real είναι ένα μικρό εργοστάσιο. Σε ένα δωμάτιο μερικές Δομινικάνες εργάζονται σκυφτές και ούτε γυρίζουν να μας κοιτάξουν. 'Ολες προσηλωμένες σε αυτό που κάνουν . Η διαδικασία έχει ως εξής : ‘Ένα πρώτο διάλεγμα  του καπνού πριν για να αφαιρεθούν τυχόν φύλλα που είναι ακατάλληλα. Κατόπιν η αφαίρεση του νεύρου από τα φύλλα. Κατόπιν ταξινόμηση των φύλλων ανά ποικιλία προκειμένου να δοθούν στους στρίφτες για το στρίψιμο. Στο τέλος ένα τελευταίο 'άπλωμα' του καπνού , προκειμένου να απομακρυνθεί η υπερβολική υγρασία και να δοθεί για στρίψιμο.

real28-04-05-ok.jpg

Στο μεσαίο τμήμα  του εργοστασίου βρίσκονται οι στρίφτες. Ο ένας δίπλα στον άλλο, αφοσιωμένοι στο έργο τους. Ο κωδικός του καθενός γραμμένος στον πάγκο του. Παρότι είναι 'μόνο' 100 στον αριθμό θεωρείται ότι είναι αρκετοί, αφού σε πολλά εργοστάσια έχουμε συναντήσει πολύ λιγότερους. Το εργοστάσιο δεν είναι σε φούλ παραγωγή , αφού  ο χρόνος που το επισκεφτήκαμε συνήθως δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Ο Wynne όμως έχοντας εξασφαλίσει αρκετά συμβόλαια από Αμερική, και κυρίως με την Thompson cigars (αφού παράγει γι' αυτήν αρκετές αποκλειστικές brand , όπως πχ όλη την σειρά των Iguana)  έχει την παραγωγή σε υψηλές ταχύτητες. 

real38-04-05-ok.jpg

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε έναν στρίφτη να δημιουργεί ένα two capas.

real57-04-05-ok.jpg

Πρόκειται για ένα πούρο με δύο ειδών wrapper. Connecticut και Sumatra ταυτόχρονα διπλώνονται , από μία στενή «λουρίδα» το καθένα , και δίνουν την πολυχρωμία έτσι στο wrapper καθώς και την διπλή γεύση . Το περιοδικό Smoke την άνοιξη του 2005 έδωσε βαθμολογία στο two capas 8,7 - δίνοντας ταυτόχρονα βαθμολογία 8,9 στο Bolivar Tubo No 2 (Κούβας) , στο San Cristobal El Morro   8,7  , ενώ στο Aurora 100 Anos Belicoso ; βαθμολογία 8,8 . (Αυτά για την ιστορία και για καλύτερη ενημέρωση-σύγκριση)

Two Capas  επίσης παράγεται και με συνδυασμό Connecticut ή Sumatra και Candela wrapper, το δεύτερο από Νικαράγουα, χώρα που θεωρείται πρωτοπόρος στα «πράσινα» wrapper.

Στην έκθεση RTDA 2004 , το καλοκαίρι του 2004, παρουσιάστηκε και το tres capas με συνδυασμό και των τριών ειδών wrapper - Connecticut , Sumatra και Candela Νικαράγουας.

Εδώ το Tres Capas ...

tres_capas.jpg

Γενικά η «ομάδα» του Wynne  δείχνει  ένα πολλά υποσχόμενο team . Φαίνεται καθαρά ότι αγαπούν αυτό που κάνουν, και πειραματίζονται συνεχώς με γεύσεις και σχήματα. Φαίνεται μάλλον ότι η επόμενή τους κίνηση θα είναι και ένα εργοστάσιο στην ‘Ονδούρα  , που θα έχει σαν συνέπεια φυσικά  περισσότερο «πάντρεμα»  γεύσεων  και αρωμάτων.

 

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο έγινε το καλοκαίρι του 2004.αρθρογράφος: Λεωνίδας Παυλόπουλοςδείτε περισσότερα άρθρα

 

© Cigarworld.gr - Λεωνίδας Παυλόπουλος. Υποστήριξη: webmaze