cigars.gr
cigars.gr

Φωτογραφίες
Slideshow

Δείτε όλες μας τις φωτογραφίες


Περί Πούρων

Τα πάντα για τα πούρα.

Ιστορική αναδρομή και πολλές χρήσιμες πληροφορίες διαθέσιμες για εσάς.


Δείτε Περισσότερα


 


Προσπαθώντας να κρίνεις ένα πούρο...(Νοέμβριος 2005)

Πολλοί έμπειροι γνώστες του πούρου, υποστηρίζουν ότι μπορούν να  κρίνουν αν ένα πούρο είναι καλό , ακόμα και κοιτάζοντας κάποιον να το καπνίζει από την άλλη άκρη ενός δωματίου.

Συνήθως δύο είναι τα στοιχεία που επικεντρώνουν την προσοχή τους όταν κάνουν κάτι τέτοιο : το άρωμα του πούρου και το χρώμα της στάχτης.

Για το άρωμα , τα πράγματα είναι αυτονόητα : Το καλό πούρο αναδύει καλλίτερο άρωμα απο ένα κακό πούρο. Το θέμα της στάχτης είναι λίγο πιο περίπλοκο. Το χρώμα της είναι το πιο σπουδαίο στοιχείο. Γενικά όσο πιο άσπρη είναι η στάχτη , σημαίνει ότι το πούρο είναι καλό με καπνό που  'μεγάλωσε' σε  καλή και καλλιέργεια με λαμπρό ήλιο.  

Ένα ακόμη στοιχείο είναι η δομή της στάχτης. ‘Ενα φίνο πούρο θα σχηματίσει μεγάλη στάχτη που θα αποκολληθεί από αυτό όσο το δυνατόν πιο αργότερα.

Πολλές φορές μάλιστα , σε δημόσια γεύματα πολλοί καπνιστές πούρου συναγωνίζονται ποιος θα 'κρατήσει'  μακρύτερη στάχτη στο πούρο. Ακόμη πολλοί υποστηρίζουν ότι τα έλαια που υπάρχουν ακόμη και στη στάχτη ενός vitola κάνουν καλό στο χαλί. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια αλλά πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης (του χαλιού) έχει σίγουρα διαφορετική γνώμη.



αρθρογράφος: Λεωνίδας Παυλόπουλος



Προσπαθώντας να κρίνεις ένα πούρο...(Νοέμβριος 2005)

Πολλοί έμπειροι γνώστες του πούρου, υποστηρίζουν ότι μπορούν να  κρίνουν αν ένα πούρο είναι καλό , ακόμα και κοιτάζοντας κάποιον να το καπνίζει από την άλλη άκρη ενός δωματίου.

Συνήθως δύο είναι τα στοιχεία που επικεντρώνουν την προσοχή τους όταν κάνουν κάτι τέτοιο : το άρωμα του πούρου και το χρώμα της στάχτης.

Για το άρωμα , τα πράγματα είναι αυτονόητα : Το καλό πούρο αναδύει καλλίτερο άρωμα απο ένα κακό πούρο. Το θέμα της στάχτης είναι λίγο πιο περίπλοκο. Το χρώμα της είναι το πιο σπουδαίο στοιχείο. Γενικά όσο πιο άσπρη είναι η στάχτη , σημαίνει ότι το πούρο είναι καλό με καπνό που  'μεγάλωσε' σε  καλή και καλλιέργεια με λαμπρό ήλιο.  

Ένα ακόμη στοιχείο είναι η δομή της στάχτης. ‘Ενα φίνο πούρο θα σχηματίσει μεγάλη στάχτη που θα αποκολληθεί από αυτό όσο το δυνατόν πιο αργότερα.

Πολλές φορές μάλιστα , σε δημόσια γεύματα πολλοί καπνιστές πούρου συναγωνίζονται ποιος θα 'κρατήσει'  μακρύτερη στάχτη στο πούρο. Ακόμη πολλοί υποστηρίζουν ότι τα έλαια που υπάρχουν ακόμη και στη στάχτη ενός vitola κάνουν καλό στο χαλί. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια αλλά πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης (του χαλιού) έχει σίγουρα διαφορετική γνώμη.



αρθρογράφος: Λεωνίδας Παυλόπουλος



δείτε περισσότερα άρθρα

 

© Cigarworld.gr - Λεωνίδας Παυλόπουλος. Υποστήριξη: webmaze