GregV έγραψε:Καλώς όρισες και από εμένα Κώστα, εύχομαι η διαμονή σου να είναι ευχάριστη
Εδώ θα γνωρίσεις άτομα με γνώσεις, καλή διάθεση, απίστευτο χιούμορ και πολλή τρέλα
Πιστεύω ότι ήδη έχεις κάποια εμπειρία στο χώρο και το συμπέρανα από τη "κάβα" σου. Ίσως κάνω και λάθος. Πόσο καιρό ασχολείσαι και πώς και ψάχνεσαι μόνο στα Κούβας όπως είπες? Κουβέντα να γίνεται, από περιέργεια ρωτάω περισσότερο.
Για να καταλάβεις το ύφος της ερώτησής μου, αν μιλούσαμε για μουσική και μου έλεγες ότι ακούς μόνο rock θα σε ρώταγα πώς και δε ψάχνεσαι και σε άλλου είδους ακούσματα.
Καλώς όρισες λοιπόν και από εμένα!!!
Γρηγόρη (;;) ευχαριστώ θερμά.
Κατάλαβα πώς ρώτησες, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης ούτως ή άλλως.
Δεν έχω παρά ελάχιστες γνώσεις γύρω από το πούρο. Ακαδημαϊκά έχω διαβάσει μπόλικα πράγματα (βλ. wikipedia). Δεν θέλω να περιοριστώ στα πούρα Κούβας, απλώς τα Κουβανέζικα brands είναι τα μόνα που γνωρίζω και ως νέος προσπαθώ να πηγαίνω εκ του ασφαλούς. Βέβαια εχω δοκιμάσει κανά-δυο La Rosa και μου άρεσαν, αλλά δεν συγκρίνονται με τα Partagas D4 που καπνίζω τον τελευτίο χρόνο.
Παραθέτω την ιστορία για το πως ξεκίνησε το ενδιαφέρον μου για τα πούρα μήπως τυχον έχει κανείς παρόμοιες εμπειρίες:
Όταν ήμουν μικρος (15-16) η μητέρα μου με έχωνε να διαβάζω στο δωμάτιό μου, λόγω Πανελλαδικών κλπ. Εγώ μετά το πρώτο δίωρο έπηζα και τσουπ, εμφάνιζα ένα STATUS (παλιό αντρικό περιοδικό, όλοι θα το θυμάστε σίγουρα - νομίζω ο Χατζηνικολάου το είχε τότε;;) που έκρυβα στο συρτάρι (σημ.: το αγόραζα ανελειπώς κάθε μήνα). Στις τελευταίες σελίδες λοιπόν του STATUS είχε συνήθως αφιέρωμα σε κάποιο πούρο. Εκείνη λοιπόν τη στήλη που ήταν αν θυμάμαι καλά μόνο μία σελίδα, την ξεψάχνιζα! Παρ' ότι δεν κάπνιζα τότε (παρά μόνο κανά τσιγάρο για φιγούρα στα κορίτσια στα παρτυ), θυμάμαι ότι διάβαζα την περιγραφή της γεύσης του πούρου του μήνα, κάρφωνα τις φωτογραφίες και μου τρέχανε τα σάλια, ήθελα να το δοκιμάσω! Μάλιστα, στο κάτω μέρος της σελίδας αναφέρονταν και η τιμή (σε δραχμές τότε) και δυσκολευόμουν να δεχτώ ότι ήταν για το τεμάχιο! Εκεί λοιπον, με το STATUS, στο δωμάτιό μου στη ζούλα, ερωτεύτηκα το πούρο.
Μετά πήγα για σπουδές, άρχισε και το συστηματικό κυνήγι του άλλου φύλου και ξέχασα τα πούρα του περιοδικού, που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου. Και ως γνωστο όταν έχουμε χρόνο δεν έχουμε λεφτά, και όταν έχουμε λεφτά δεν έχουμε χρονο...
Το τελευταίο 12μηνο βρέθηκα σε ενα καπνοπωλείο και άδραξα την ευκαιρία. Έκτοτε κόλλησα. Σε ένα ξεχωριστό ποστ θα γράψω πιο αναλυτικά τα πούρα που έχω δοκιμασει και που έχω σταθερά στον υγραντήρα μου και ελπίζω στη συμβουλή σας και στην παρέα σας.
Ευχαριστώ και πάλι
Κώστας