Leonidas έγραψε:Πήγα σήμερα το απόγευμα στο μαγαζί του author, για να πάρω κάποια δώρα που ήθελα για φίλους μου. Service για πολλοστή φορά άψογο.
Ζήτησα να πάρω ένα Carlos Torano Exodus Double Corona. Είχα διαβάσει για το πούρο αυτό και ήθελα να το δοκιμάσω. Φέυγοντας λοιπόν απο το μαγαζί του συνονόματου, πήγα σε ένα απο τα αγαπημένα μου μπάρ και...
Αφαιρώ την πλαστική θήκη. Το περιεργάστηκα. Box pressed. Εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Κομψό ring. Μέγεθος churchill. Pre-light aroma άγνωστο σε μένα. Κάτι μεταξύ λουλουδιού και χώματος. Δαγκώνω ελαφρά το στόμιο για να στρογγυλέψει. Είναι ωραία συντηρημένο με καλή υγρασία και μου κάνει το χατήρι να σταματήσει να είναι τετράγωνο. Το τρύπησα με το bullet μου και το έκαψα.
Πολύς καπνός. Οπως μου αρέσει. Μιάμισυ ώρα πανδαισίας γεύσεων και αρωμάτων. Πολύπλοκο απο την αρχή μέχρι το τέλος. Στη μέση περίπου, cocoa και πιπερόριζα. Διόρθωση στην κάυση περίπου στα 2/3. Στο τέλος κόντευα να καπνίσω τα δάχτυλά μου. Καιγόμουν και το άφησα να σβήσει.
Τι με χάλασε; Βασικά τίποτα αλλά για να υπάρχει πάντα το άριστα-δέκα, θα έλεγα ότι το box-pressed καλλίτερα να έμενε.
Αν θα το ξανάπερνα; Σίγουρα την άλλη εβδομάδα πάω για κούτα. Περίπου must have το θεωρώ. Σημειωτέον. Είναι η πρώτη φορά που δεν συγκρίνω με κουβάνικο. Η τιμή των 6 ευρώ που πλήρωσα είναι excellent value.
RedRum έγραψε:[
χμμμ... πως το εχω χασει αυτο το επεισοδιο?
σιγουρα θα το δοκιμασω, νασαι καλα λεο
Miro έγραψε:Επαυξάνω.
Γεμάτο, στρογγυλό και πολυσύνθετο, πάντα με σαφή προσανατολισμό προς γλυκές, ζεστές, κρεμώδεις γεύσεις.
Το go-to πούρο μου όταν θέλω γλύκες και γεμάτο "σώμα".
Πείτε με περίεργο, αλλά μ'αρέσει περισσότερο σε συνδυασμό με καλό bourbon, ένα Maker's Mark ή ένα Woodford Reserve. Η αντίθεση ανάμεσα, αφενός, στη γλύκα και την overall "στρογγυλάδα" του πούρου (σιγάρου, μάλλον, ελαφρώς αδόκιμο αλλά πιο ακριβές) και, αφετέρου, την αψάδα, τις αιχμές και τα καπνιστά μαδέρια του bourbon με στέλνουν. Το γεμάτο "σώμα" του επιτρέπει να σταθεί δίπλα σε βαριά αμερικάνικα "αφεψήματα" με αξιοπρέπεια. Επίσης υποθέτω (αν και δεν το έχω δοκιμάσει) ότι θα ταιριάζει όμορφα με premium vodkas, "αλμυρά" νησιώτικα malts ή κόκκινα με δυνατές τανίνες, έστω και μ'ένα earl grey. Γενικά, ζητάει αψείς, στυφές και στιβαρές γεύσεις, αντενδεικνυται κατ'εμέ ο συνδυασμός με γλυκά ποτά ή διακριτικές, δροσερές και ελαφριές γεύσεις.
Στα αρνητικά, η box-pressed εμφάνιση δεν με χαλάει (πολύ), το πλαστικό δαχτυλίδι όμως (παρότι όμορφο) είναι το βατερλώ μου.
Βασίλης
ΥΓ. Εύφημο μνεία και στο Casa χαρμάνι της ίδιας σειράς, λιγότερο "πλούσιο" σε σώμα, διακριτικότερες οι γλυκές νότες και συνδυαζόμενες με πιο δροσερό, grassy χαρακτήρα.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης