Padilla 1932 Torpedo

RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Padilla 1932 Torpedo

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Φεβ 11, 2010 2:00 am

Γυρισανε παλι τα γουστα μου σε ΜΚ (μη κουβανεζικα). καλο πουρο, πυκνος απαλος καπνος, καλη ισορροπια πικρου, γλυκου, οξινου. Κλασσικες ΜΚ γευσεις, μπαχαρικα, καφες, καραμελα. Λιγο παραπανω κεδρο απο οσο μου αρεσει, αλλα ειμαι εγω λιγο περιεργος με αυτο. Βαρυ και δυνατο σωμα.

δεν θα μιλησω για κατασκευη, οπως ολα τα ΜΚ αψογο (entubar φιλε Λεο ;))

το μονο κακο ειναι οτι ειναι λιγο μονοδιαστατο, απο την αρχη ως το τελος σχετικα ιδιο.

Ακριβο πουρο, 13 δολ, δεν ειμαι σιγουρος οτι τα αξιζει, νομιζω οτι με τα ιδια χρηματα τα Tatuaje εχουν καλυτερα πουρα, αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικο μαλλον.
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Πέμ Φεβ 11, 2010 9:02 am

Δοκίμασα το Churchill της σειράς και μου άφησε κι εμένα καλές εντυπώσεις αλλά μέχρι εκεί.

Όπως λες κι εσύ περίμενα κάτι περισσότερο.


Αντιθέτως τα series '68 είναι απίθανα πούρα,πολυδιάστατα και πολύ χορταστικά.Give'em a try.

Κάτι ακόμα -με κάθε αίσθηση χαλαρότητας στον τόνο μου- έχουμε όλοι καταλάβει πόσο σου αρέσουν τα tatuaje (κι εμένα μου αρέσουν πολύ) αλλά δεν βρίσκω γιατί πρέπει να το επαναλαμβάνεις σε κάθε post γύρω από tasting.Νομίζω ότι επαναλαμβάνεσαι συχνά τώρα τελευταία βρε Ηλία χωρίς ιδιαίτερο λόγο,ενώ έχεις πολλά ενδιαφέροντα να μας πεις.
De omnibus dubitandum

http://maltakias.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
General LEE
Δημοσιεύσεις: 1116
Εγγραφή: Τετ Ιαν 20, 2010 10:57 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Δημοσίευσηαπό General LEE » Πέμ Φεβ 11, 2010 9:16 am

Ρε παιδια,εσεις που ειστε και φιλοι των N.C.θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια.Σε ολες αυτες τις χωρες της κεντρικης και λατινικης Αμερικης φτιαχνοντουσαν πουρα πριν το εμπαργκο η ολα αυτα ειναι μια αμερικανικη επιχειρηματικη επινοηση για να καλυψουν τις καπνιστικες αναγκες των Yankees ?Θελω να πω προυπηρχε καμια τετοια κουλτουρα σε δομινικονικαραγουακοσταρικανα πουρα που αναβαθμιστηκαν μετα το εμπαργκο η απλα χρησιμοποιηθηκαν Κουβανοι εξοριστοι για να "νομιμοποιησουν" και να "εξευγενισουν" ενα καινουργιο και προφανως imitation προιον(χωρις να μπαινω στη διαδικασια αν ειναι καλα η οχι-υπαρχουν και πολλες καλες "μαιμουδες"σε ολα τα προιοντα-αλλωστε και ολοκληρη η γιαπωνεζικη και κορεατικη βιομηχανια απο "μαιμουδες"ξεκινησε να χτιζεται).
Thank God war is such an awful thing or else we could get fond of it !
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Πέμ Φεβ 11, 2010 9:21 am

Σε αφήνω στα χέρια του RedRum που κατέχει καλύτερα το ιστορικό κομμάτι.

Εν συντομία τα περί Νικαράγουας..... http://cigarfan.wordpress.com/cigar-country-nicaragua/
De omnibus dubitandum



http://maltakias.blogspot.com/
DimitrisF
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: Τρί Οκτ 28, 2008 7:22 pm

Δημοσίευσηαπό DimitrisF » Πέμ Φεβ 11, 2010 10:16 am

maltakias έγραψε:Δοκίμασα το Churchill της σειράς και μου άφησε κι εμένα καλές εντυπώσεις αλλά μέχρι εκεί.

Όπως λες κι εσύ περίμενα κάτι περισσότερο.


Αντιθέτως τα series '68 είναι απίθανα πούρα,πολυδιάστατα και πολύ χορταστικά.Give'em a try.

Κάτι ακόμα -με κάθε αίσθηση χαλαρότητας στον τόνο μου- έχουμε όλοι καταλάβει πόσο σου αρέσουν τα tatuaje (κι εμένα μου αρέσουν πολύ) αλλά δεν βρίσκω γιατί πρέπει να το επαναλαμβάνεις σε κάθε post γύρω από tasting.Νομίζω ότι επαναλαμβάνεσαι συχνά τώρα τελευταία βρε Ηλία χωρίς ιδιαίτερο λόγο,ενώ έχεις πολλά ενδιαφέροντα να μας πεις.



Έτυχε και έπεσε στα χέρια μου ένα ρομπούστο της σειράς και το βρήκα ενδιαφέρουσα αλλαγή από τα γνωστά, αλλά είναι για αυτό που λέμε γρήγορη ξεπέτα. Την γυναικά δεν την αλλάζουμε. Ακόμα. ΘΑ εξαρτηθεί από τα γνωστά..

Όσο για τον Ηλία τα τελευταία συνοψίζοντας τα τελευταία 800 ποστ στο tasting

Cohiba lancero tou 96
Υπεροχο partagas 898 του 07
Tatuaje
Σαχλαμαρλιγκ
Lusi
SLRA του 06 , OXI του 01
ΟΧΙ ring πάνω απο 47
Branding
Παλαιωμένα από Λονδίνο, EMS 18C 65% -1% για κάθε 5 χρόνια
Νομοτελειακά οδηγεί σε κλείσιμο φόρουμ.

Πάντα με αγάπη. Για να δεις ότι τα εμπεδώσαμε :D :D
Χρειάζομαι ένα μικρό Joker.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Φεβ 11, 2010 11:38 am

Α να χαθειτε, αληταραδες

:lol:
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Πέμ Φεβ 11, 2010 11:50 am

RedRum έγραψε:Α να χαθειτε, αληταραδες

:lol:


Βρήκες και σύ μπατζανάκη; :roll:
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Φεβ 11, 2010 12:02 pm

ε??
Άβαταρ μέλους
General LEE
Δημοσιεύσεις: 1116
Εγγραφή: Τετ Ιαν 20, 2010 10:57 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Δημοσίευσηαπό General LEE » Πέμ Φεβ 11, 2010 12:16 pm

Αν διαβασα καλα το link του maltakia μαλλον η απαντηση στο ερωτημα μου ειναι το δευτερο σκελος της σκεψης μου δηλ.το αμερικανικο επιχειρηματικο δαιμονιο και οχι η εμφυτη κουλτουρα τους..
Thank God war is such an awful thing or else we could get fond of it !
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Πέμ Φεβ 11, 2010 12:35 pm

Πάνω δεξιά στο ίδιο site θα βρεις info και για άλλες χώρες παραγωγής.
De omnibus dubitandum



http://maltakias.blogspot.com/
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Φεβ 11, 2010 2:41 pm

αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι για τα πουρα, ορμωμενος απο την ερωτηση του Λι, και γενικα για οτιδηποτε με ενδιαφερει (κρασι, ουσκι, φαγητο), δεν με νοιαζει καθολου η ιστορια, κουλτουρα κτλ κτλ. Δεν εχω κανενα συναισθηματικο δεσμο με καμια χωρα, με καμια κουλτουρα, μα καμια ιστορια, και αυτο δεν επηρεαζει την αποψη μου για την ποιοτητα και την γευστικη απολαυση κανενος προιοντος. Με ενδιαφερει το προιον, και οχι η χωρα.

Εαν οι γιαπωνεζοι κανουν καλο ουσκι, μαγκια τους. δεν με νοιαζει που φτιαχτηκε το πουρο (νικαραγουα, κουβα, ονδουρα, δομινικο, μεξικο, ολλανδια, ιταλια, ελλαδα, ινδια), εαν μου αρεσει, μου αρεσει! το ιδιο με το κρασι, δεν πα να ειναι φτιαγμενο απο το αδερφο μου στο αμπελι του θειου μου, εαν δεν μου αρεσει, δεν μου αρεσει (δεν ειναι τυχαιο παραδειγμα, ο θειος μου στην Καρδιτσα φτιαχνει κρασι που εγω το βρισκω χαλια... το ιδιο με μερικα Ξανθιωτικα κρασια, που σονι και καλα πρεπει να πινουμε στην Ξανθη γιατι ειναι ξανθιωτικα)
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Πέμ Φεβ 11, 2010 2:48 pm

Ναι αλλά εδώ ρωτάμε αν ξέρεις κάτι περί της ιστορίας των NC κι όχι αν είσαι δεμένος μαζί της.

Υπέθεσα ότι ξέρεις δυό τρία πραγματάκια περισσότερα ως εγκυκλοπαιδική γνώση γι'αυτό και παρέπεμψα σε σένα.
De omnibus dubitandum



http://maltakias.blogspot.com/
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Φεβ 11, 2010 2:55 pm

νομιζω το λινκ που εδωσες ειναι πληρες.
kostashabanos
Δημοσιεύσεις: 1352
Εγγραφή: Τετ Ιαν 21, 2009 10:31 pm

Δημοσίευσηαπό kostashabanos » Παρ Φεβ 12, 2010 12:05 am

ώρες ώρες δε μπορώ να σε καταλάβω. εδώ και αρκετό καιρό προσπαθείς να μας πείσεις, σοβαρά και αληθινά μιλώ, πως τα μκ μπορεί να είναι καλύτερα πούρα.
και για να το πετύχεις αυτό χρησιμοποιείς για παραδείγματα τα ποτά. λες και τα ποτά έχουν καμία σχέση με τον καπνό και δει των πούρων.
δεν υπάρχει κανένας τόπος στον κόσμο που να ισχυρίζεται πως το περιβάλλον και το υπέδαφος είναι τα καλύτερα για την καλλιέργεια του σταφυλιού, του κριθαριού, του σικαλιού, του σιταριού κλπ.
ίσως να ξέρεις για τη μαστίχα.
πόσο δύσκολο είναι καταλάβεις ότι το ίδιο ισχύει και με τη vuelta abajo?
ή είναι τόσο δύσκολο αυτό να το καταλάβεις ή δεν ξέρω τι να υποθέσω.
εσυ ένας γευσιγνώστης.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Φεβ 12, 2010 12:37 am

δεν προσπαθω να πεισω κανενα και για τιποτα. μιλαω παντα για την προσωπικη μου αισθηση της γευσης. το εχω πει 1000 φορες (ετσι για να μαθετε να μου τη λετε οτι επαλαμβανομαι...)

αυτο που εγραψα ηταν γιατι ο Λι ρωτησε για την ιστορια των ΜΚ, και ο μαλτ ειπε οτι εγω ξερω. Αυτο που ειπα και ξαναλεω ειναι οτι δεν εχω απολυτως καμια προκαταληψη για την χωρα κατασκευης, καλλιεργειας κανενος προιοντος, και ειμαι διατεθιμενος να να δοκιμασω πουρο, κρασι, ουσκι, φαγητο απο οποιδηποτε γωνια του κοσμου, και να το κρινω με μοναδικο κριτηριο την γευστικη απολαυση που μου δινει.

και αυτο δεν ειναι ευκολο, αφου στην ερευνα για την φυσιολογια της γευσης ειναι γνωστο πως γνωστικοι προιδεασμοι επηρεαζουν την αισθηση της γευσης.

Δεν με νοιαζουν ουτε μαρκες, ουτε χωρες, ουτε ποιος το εφτιαξε, τιποτα. το μονο που με νοιαζει ειναι τι γευση εχει.

ελπιζω να εγινα σαφης αυτη τη φορα.

Επιστροφή σε “Padilla”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης