ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΤΑΡΙΣΜΑ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ...περι διαδικασιας του σφην.

MANUEL
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Παρ Ιαν 05, 2007 12:51 pm
Επικοινωνία:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΤΑΡΙΣΜΑ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ...περι διαδικασιας του σφην.

Δημοσίευσηαπό MANUEL » Δευ Ιαν 08, 2007 12:19 pm

τοποθετουμε σε ενα ποτηρι απο σφηνακι απιονισμενο νερο και το τοποθετουμε για 30 δευτερολεπτα στον φουρνο μικροκυματων(μεχρι να βγαλει ατμο ) . Αργοτερα το τοποθετουμε με προσοχη μεσα στον υγραντηρα ( δεν θελουμε να τον βρεξουμε ) για ενα ολοκληρο βραδυ .


το συγκεκριμενο αποσπασμα το βρηκα σε προηγουμενο topic για σεταρισμα του υγραντηρα.οταν πηγα σε ενα καταστημα ειδων καπνιστου κ ανεφερα στον καταστηματαρχη οτι υγραντηρας μου δεν εχει την απαιτουμενη υγρασια,λεγοντας και το παραπανω κειμενο που παρεθεσα,πως δηλαδη εβαλα σφηνακι με απιονισμενο νερο ζεστο στον υγραντηρα για ενα βραδυ.με ρωτησε μου τα εμαθα αυτα,μου ειπε οτι ειναι μπουρδες μην χρισιμοποιησω αλλο χαρακτηρισμο.ΤΕΛΙΚΑ χρειαζεται η συγκεκριμενη διαδικασια?που αποσκοπει?στην συγκεντρωση υγρασιας?ειναι αερολογιες ασχετου?και επειδη δεν μπορουσα να του απαντησω σας παρακαλω δωστε μου σαφη απαντηση...ωστε να λυσω την απορια μου...εσεις κανατε την συγκεκριμενη διαδικασια?ο καταστηματαρχης μου ειπε ειναι οτι μεγαλυτερη μπουρδα εχει ακουσει...κ εκτος των αλλων οταν γραφεται απο μελη του forum πρεπει να βασιμη η συγκεκριμενη διαδικασια...τι να απαντησω οταν ξαναδω τον καταστηματαρχη?οτι εχει δικιο η αδικο???
me gusta fumar com mis companeros
Άβαταρ μέλους
Manrev
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2006 2:18 pm
Τοποθεσία: Λευκωσία, Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Επικοινωνία:

Περί υγραντήρων!!

Δημοσίευσηαπό Manrev » Δευ Ιαν 08, 2007 1:37 pm

Ola Manuel καλημέρα.

Όταν αγόρασα τον δικό μου υγραντήρα πριν από περίπου 2,5 - 3 χρόνια ο πωλητής απλώς πέρασε το εσωτερικό του με ένα χαρτί εμποτισμένο με κονιάκ. Δεν έκανε καμία άλλη ενέργεια. Μάλιστα πιστεύω ότι το έκανε απλώς για να πάρει το άρωμα και όχι για λόγους σεταρίσματος. Μπορεί να τον είχε σετάρει προηγουμένως. Από την ημέρα εκείνη το υγρόμετρο ήταν πάντα μεταξύ 60 και 70% και επειδή νόμιζα ότι δεν λειτουργούσε αγόρασα και ένα ηλεκτρονικό το οποίο δείχνει 65 - 72%. Πρέπει να πω ότι ήταν ο φθηνότερος υγραντήρας που είχε στο μαγαζί (CYP35.00 περίπου 50 euros) και διατηρεί τα πούρα μία χαρούλα!!
http://www.cigars.gr/forum/album_person ... ser_id=284

Μανόλης
«Fumez moins, mais mieux et plus
longtemps – faites de cette idee un
culte, une philosophie !» Zino Davidoff
Δημήτρης Γουρλής
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 23, 2004 5:54 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΤΑΡΙΣΜΑ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ...περι διαδικασιας του σ

Δημοσίευσηαπό Δημήτρης Γουρλής » Δευ Ιαν 08, 2007 2:54 pm

Τι λύση σου αντιπρότεινε ο καταστηματάρχης? Πώς τεκμηρίωσε ότι η λύση που του ανέφερες είναι "μπούρδες"?

Από προσωπική εμπειρία, μετά από ενδελεχή έρευνα στο διαδίκτυο και στη βιβλιογραφία, κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος.

Πιο συγκεκριμένα, έχει 2 παραλλαγές. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα φλυτζανάκι με απεσταγμένο νερό στον υγραντήρα και να το αφήσεις για περίοδο περίπου 5-8 ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος και την επικρατούσα στο περιβάλλοντα χώρο, υγρασία.

Εάν βιάζεσαι, μπορείς να "θερμάνεις" κοντά στο σημείο ζέσης το νερό στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να το τοποθετήσεις στον υγραντήρα. Αυτή η μέθοδος είναι περισσότερο βάρβαρη για τον υγραντήρα, διότι εκθέτεις το ξύλο σε περισσότερα σταγονίδια υγρασίας.

Ο λόγος που κάνεις τα προαναφερθέντα είναι ο εξής: Σκοπός σου είναι νε εμποτίσεις σε σταθερό ρθυμό, ομοιόμορφα και χωρίς να το βρέξεις, το ξύλο του υγραντήρα, το οποίο υποθέτω είναι κέδρος. Με αυτό τον τρόπο το ξύλο θα απορροφήσει την υγρασία που του λείπει και στη συνέχεια θα λειτουργεί όπως πρέπει.

Πες μας σε παρακαλώ το λόγο που απέρριψε αυτή τη μέθοδο ο καταστηματάρχης και τη μέθοδο που σου αντιπρότεινε.
Plato said "Beware the wrath of the patient man"
statos
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: Παρ Δεκ 01, 2006 3:31 pm
Τοποθεσία: Αμβουργο

Δημοσίευσηαπό statos » Δευ Ιαν 08, 2007 4:38 pm

Προσωπικα συμφωνω με τον μαγαζατορα. Πρωτα πρωτα τι ρολο παιζει εαν το σφηνακι το ζεστανεις η οχι? Μεσα σε μιση ωρα ειναι και παλι κρυο και εφοσον μενει 8-12 ωρες μεσα, η μιση ωρα που το σφηνακι παραμενει ζεστο δεν κανει καμια διαφορα. Και γιατι δηλαδη σφηνακι και οχι φλυτζανακι του καφε?

Βαλε καλυτερα ενα σφιχτο σφουγγαρι με απιονισμενο νερο πανω σε ενα πιατακι. Πιο μεγαλη επιφανεια για εξατμιση απο την επιφανεια που εχει το σφηνακι.
Και αν θες το brute force method: ριξτου και κανα δυο "σκουπισματα" εσωτερικα με ενα καινουργιο Vettex ποτισμενο σε απιονισμενο νερο για να πιουν καλα τα τοιχωματα. Δεν παθαινουν τιποτα οι υγραντηρες, εχω 3 ξυλινους επιτραπεζιους και ενα ξυλινο ταξιδιου στο σπιτι και ετσι τους εχω σεταρει ολους. Απολυτως κανενα προβλημα και δουλευουν ολοι πολυ καλα.

PS-Προς Θεου μονο, οχι κονιακ η ξερω γω τι αλλο. Εαν μυρισει μια φορα, δεν την ξαναξεφορτωνεσαι την μυρωδια.
To be is to do (I. Kant)
To do is to be (A. Sartre)
Do-be-do-be-do (F. Sinatra)
Δημήτρης Γουρλής
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 23, 2004 5:54 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Δημήτρης Γουρλής » Δευ Ιαν 08, 2007 4:43 pm

statos έγραψε: Και γιατι δηλαδη σφηνακι και οχι φλυτζανακι του καφε?
Βαλε καλυτερα ενα σφιχτο σφουγγαρι με απιονισμενο νερο πανω σε ενα πιατακι. Πιο μεγαλη επιφανεια για εξατμιση απο την επιφανεια που εχει το σφηνακι..


Δεν έχει σημασία αν θα είναι σφηνάκι ή φλυτζάνι ή ποτήρι ή οτιδήποτε άλλο αναλογικά με το μέγεθος του υγραντήρα. Μπορείς να βάλεις και ένα πιατάκι του καφέ με νερό μέσα στον υγραντήρα, που έχει και μεγαλύτερη επιφάνεια τάσης σε σχέση με το κυκλικό δοχείο. Σημασία έχει να μη βραχεί άμεσα το ξύλο.

Το ζέσταμα του ποτηριού το συνιστά, δε θυμάμαι ποιος κάπου το διάβασα, διότι με αυτό τον τρόπο γρηγορότερα οι ατμοί θα γεμίσουν τον υγραντήρα, και το προτείνει για τους βιαστικούς τύπους. Δεν είναι λάθος, όπως λέει ο μαγαζάτορας, απλώς πιστεύω δεν είναι η χριστή μέθοδος.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος κύριος θεωρεί την τεχνική αυτή λανθασμένη και τι αντιπροτείνει.Για να επλουτίζουμε και τις γνώσεις μας
Τελευταία επεξεργασία από Δημήτρης Γουρλής σε Δευ Ιαν 08, 2007 4:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Plato said "Beware the wrath of the patient man"
Άβαταρ μέλους
Manrev
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2006 2:18 pm
Τοποθεσία: Λευκωσία, Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Επικοινωνία:

κονιάκ

Δημοσίευσηαπό Manrev » Δευ Ιαν 08, 2007 4:45 pm

Ναι, ούτε και μένα μου άρεσε η ιδέα του κονιάκ :? αλλά τώρα μυρίζει μόνο πούρα... (ελπίζω :roll: )
«Fumez moins, mais mieux et plus

longtemps – faites de cette idee un

culte, une philosophie !» Zino Davidoff
MANUEL
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Παρ Ιαν 05, 2007 12:51 pm
Επικοινωνία:

GRACIAS!

Δημοσίευσηαπό MANUEL » Δευ Ιαν 08, 2007 5:17 pm

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ...μου λυσατε τις αποριες.
ευτυχως που ειστε κατατοπιστικοι και αμεσοι στις αποψεις απαντησεις σας


GRACIAS MUCHISIMO!!!
me gusta fumar com mis companeros
Κώστας
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Τρί Σεπ 21, 2004 10:59 am
Τοποθεσία: Κύπρος Πάφος

Δημοσίευσηαπό Κώστας » Δευ Ιαν 08, 2007 8:42 pm

Συμφωνώ με τον Δημήτρη σε ότι αφορά τη μέθοδο. Εγώ χρησιμοποιώ καυτό νερό σε χοντρό φυντζάνακι με πολλές επαναλύψεις μέχρι να κρίνω ότι το κουτί έχει γίνει calibrate. Πάντα με ψηφιακό υγρόμετρο. Ο καθηγητής και καλιτέχνης των humidor και όχι μόνο μπορεί να διαφωτίσει; Εννοείται χωρίς να αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης.

Όσο για το συναγωνιστή που μένει στη Λευκωσία αν ψώνισε από casa del habano μάλλο έχει πάρει καλιμπραρισμένο κουτί. Για το κονιάκ έχω δεί και χερότερα μέχρι κα φλούδες μήλου. Κουράγιο μπορούσε να ήταν τσίπουρο ή ούζο
KARNABAKOS
Δημοσιεύσεις: 334
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 25, 2006 1:42 am
Τοποθεσία: ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό KARNABAKOS » Τρί Ιαν 09, 2007 1:10 am

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ HUMIDOR ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΖΩ. ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΚΟΝΙΑΚ ΜΠΥΡΕΣ ΣΦΙΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑ...ΑΠΟ ΠΩΛΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΔΙΝΩ HUMIDOR ΣΕ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 300 500 3000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΟΥΡΑ ΜΕΣΑ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ!!ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΤΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ ΠΑΝΙ ΜΕ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΖΑΖ ΣΤΟ ΚΕΔΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΤΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 68-70% ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΟΥΡΛΙΑ.!!ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΑΝ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΤΑ ΛΥΠΑΜΑΙ... ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟ HUMIDOR....ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ?ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΙΦ ΚΕΔΡΟΣ ΟΠΟΤΕ ΠΟΥΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΣΑΝ ΠΟΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΘΑ ΤΗ ΚΟΠΑΝΑΕΙ!!!ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...ΕΝΑ ΚΑΛΟ HUMIDOR ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΣΟ 3 ΚΟΥΤΕΣ ΚΑΛΑ ΠΟΥΡΑ...ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ HUMIDOR??ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.....ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΝΑ HUMIDOR ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΡΗΣΗ.



ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ!
nvog
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: Τρί Ιαν 31, 2006 7:35 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Σεταρισμα

Δημοσίευσηαπό nvog » Τρί Ιαν 09, 2007 2:22 am

...ο Κ.Καρναβακος σιγουρα ειναι ο ειδικοτερος εδω μεσα και εχει απολυτα δικιο στα λεγομενα του.Αν μιλαμε για φτηνοτερες κατασκευες οπως της Adorini ο συγκεκριμενος τροπος με το σφηνοποτηρο αναφερεται στο manual.Αν το συγκεκριμενο καταστημα πουλαει υγραντηρες της συγκεκριμενης μαρκας η δεν ξερουν αγγλικα η δεν εχουν ανοιξει ποτε το manual και καλο θα ειναι να ανησυχεις.Εγω παντως εμπιστευομαι περισοτερο τον κατασκευαστη απο καποιον καταστηματαρχη.
Οσο αναφορα τα προσθετα τυπου κονιακ ειναι απιστευτη καραγκιοζια.Ειναι σαν να βαζεις μπαστουνακια βανιλιας στο κρασι σου.Καθε πουρο δινει ξεχωριστα αρωματα απο μονο του και εκει ειναι ολη η μαγεια...

Επιστροφή σε “Υγραντήρες - Υγραντές ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης