Δημοσίευσηαπό Author » Τρί Ιουν 14, 2005 11:30 pm
Κατά πάσα πιθανότητα κολήσατε το λεγόμενο 'σκαθάρι του πούρου' . Οι οδηγίες είναι οι εξείς : Πάρτε κατ' αρχάς τα πούρα και βάλτε τα σε ένα τάπερ. Κλείστε το τάπερ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και βάλτε το (με τα πούρα μέσα) στην κατάψυξη για 48 ώρες . 'Ετσι θα σκοτωθούν τα ζουζούνια. Μετά τις 48 ώρες κατάψυξη , βάλτε τα 24 ώρες στην συντήρηση του ψυγείου - για να επανέλθουν σιγά - σιγά και να μην έχετε προβλήματα σκισίματος του wrapper. Μετά μισή περίπου μέρα έξω , και μετά πάλι στον υγραντήρα.
Πριν όμως τα πούρα ξανατοποθετηθούν στον υγραντήρα , πρέπει να τον καθαρίσετε.
Για αυτό το σκοπό και όσο τα πούρα θα είναι στο ψυγείο , θα αγοράσετε ένα σπρέυ πεπιεσμένου αέρα , από ένα κατάστημα τύπου 'πλαίσιο' , θα προσέξετε να μην έχει πρόσθετα ή αρωματικά μέσα, και θα φυσήξετε με αυτό τον υγραντήρα. Αυτός είναι ο τρόπος να φύγουν τυχόν σκουλίκια και αυγά αυτών, από τον υγραντήρα σας.
Μετά από το 'φύσημα' πάλι πρέπει να γίνει από την αρχή η προετοιμασία του υγραντήρα. (με ένα πανί βρεγμένο, χωρίς χνούδι ...κτλ)
Προσοχή , αν ξαναπάθετε το ίδιο πράγμα (εμφάνιση σκουλικιών) στον ίδιο υγραντήρα , σημαίνει ότι κάπου έχουν κάνει φωλιά τα ζουζούνια , οπότε πρέπει πρέπει να τον τοποθετήσετε και αυτόν σε κατάψυξη (χωρίς τα πούρα - τα πούρα σε τάπερ ερμητικά κλειστό) προκειμένου να σκοτωθούν οτιδήποτε αυγά ή ζουζούνια.
Καλή τύχη ...