Πουρο-σκαθαράκια (ζουζουνια)

Έχετε βρει ποτε ζουζούνια στα πούρα σας/στον υγραντήρα σας;

Ποτέ μέχρι τώρα -Λαμβάνω μέτρα (κατάψυξη κλπ)
4
25%
Ποτέ μέχρι τώρα -Δεν λαμβάνω μέτρα
6
38%
Μία φορά -Λάμβανα μέτρα παρόλα αυτά
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Μία φορά -Δεν λάμβανα μέτρα
6
38%
 
Σύνολο ψήφων: 16
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Πουρο-σκαθαράκια (ζουζουνια)

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Πέμ Ιουν 07, 2007 10:47 pm

Μιας και το καλοκαιράκι έρχεται δειλά δειλά [λόγω των ετεροχρονισμένων βροχών του χειμώνα που απλόχερα μας χαρίζει η μάνα Γη τον τελευταίο μήνα] και η φύση ξυπνά, ξυπνούν και τα μικροσκοπικά "σκαθαράκια" που σαν αγαπημένη τους λιχουδιά εχουν τα μονάκριβά μας πουρα! Γι'αυτο έχετε το νου σας!

Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσοι από μας εδω έχουν βρει πουρο-σκαθαράκια στα πούρα τους και πια "φαρμακευτική" αγωγή ακολουθήσατε;

Προσωπικά ποτέ μέχρι τώρα δεν αντάλαξα ματιές με τα συμπαθέστατα - κατά τα άλλα - προϊστορικά (πάω στοίχημα) αυτά ζουζούνια. Μετά τα φετινά Χριστούγεννα καταψύχω ό,τι πούρο βάζω στους υγραντήρες μου και έχω (και ελπίζω να συνεχίσω να το έχω) το κεφάλι μου ήσυχο!

Εσείς; :roll:
Άβαταρ μέλους
goutsou
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Τρί Ιαν 23, 2007 3:45 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό goutsou » Παρ Ιουν 08, 2007 3:12 pm

Συμφωνω και επαυξανω για καταψυξη. Η ιεροτελεστεια ειναι: μια μερα ψυγειο μια μερα καταψυξη μια μερα ξανα ψυγειο μια μερα θερμοκρασια δωματιου και μετα στο humidor. Παντα σε zip locked σακουλες τα πουρα. Νομιζω οτι το εχει αναφερει ξανα καποιος προσφατα αν δεν κανω λαθος
Δημήτρης Γουρλής
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 23, 2004 5:54 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Δημήτρης Γουρλής » Παρ Ιουν 08, 2007 7:04 pm

goutsou έγραψε:Συμφωνω και επαυξανω για καταψυξη. Η ιεροτελεστεια ειναι: μια μερα ψυγειο μια μερα καταψυξη μια μερα ξανα ψυγειο μια μερα θερμοκρασια δωματιου και μετα στο humidor. Παντα σε zip locked σακουλες τα πουρα. Νομιζω οτι το εχει αναφερει ξανα καποιος προσφατα αν δεν κανω λαθος


3 μέρες κατάψυξη. Οι προνύμφες πρέπει να εκτεθούν 72 ώρες σε θερμοκρασία υπό του μηδενός προκειμένου να ψοφήσουν.
Plato said "Beware the wrath of the patient man"
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Παρ Ιουν 08, 2007 7:09 pm

Παιδιά εγω δοκίμασα την πιο τεμπέλικη πλην ομως πολύ πρακτική μέθοδο,αυτή
του "ολα μέσα"!Σφράγισμα καπακιού υγραντήρα με μονωτική ταινια, τοποθέτηση υγραντήρα σε διπλή σακούλα η μεγάλο ταπερ,και διαδρομή συντηρηση 1 μερα,κατάψυξη 2 μέρες,συντηρηση 1 μερα κι' εξω.
Δεν διαπίστωσα καμία ζημιά μεχρι τωρα κι' εχεις και το κεφαλι σου ήσυχο μήπως έμεινε τίποτε στον υγραντήρα!
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Παρ Ιουν 08, 2007 8:19 pm

Συμφωνώ με τον Δημήτρη, τα πούρα πρέπει να μείνουν τουλάχιστον 3 μέρες στην κατάψυξη. Καπου θυμαμαι σε ένα φόρουμ του εξωτερικού είχα διαβάσει και μια επιστημονικής φύσεως ανάλυση του θέματος, πόσες τελικά μέρες πρέπει να μείνουν στην κατάψηξη.

3 μέρες το ελάχιστο λοιπόν. 1 μέρα πριν και μετά την κατάψηξη στο ψηγείο και 1 μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Το σύνολο 6 μέρες. Μετά την 6η μπαινουν στον υγραντήρα πάλι. :wink:
Άβαταρ μέλους
goutsou
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Τρί Ιαν 23, 2007 3:45 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό goutsou » Σάβ Ιουν 09, 2007 11:25 am

Δημήτρης Γουρλής έγραψε:3 μέρες κατάψυξη. Οι προνύμφες πρέπει να εκτεθούν 72 ώρες σε θερμοκρασία υπό του μηδενός προκειμένου να ψοφήσουν.

Απο δω και περα 3 μερες στην καταψυξη. Ευχαριστω Δημητρη

Επιστροφή σε “cigar beetle ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης