Σωστές συνθήκες διατήρησης

Άβαταρ μέλους
Nickos H
Δημοσιεύσεις: 1461
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 22, 2011 2:08 am
Τοποθεσία: Athens , Chania

Re: Σωστές συνθήκες διατήρησης

Δημοσίευσηαπό Nickos H » Τετ Απρ 05, 2017 3:47 pm

Αυτός ο λεβέντης...απ το περιοδικό ονοματάκι δεν έχει; και εγώ ξέρω μάστορα να γράφω ανυπόγραφα άρθρα. Απλά αν το έκανα θα ήταν και ανυπόληπτα.
Άλλαξα υπογραφή. Μυαλό δεν άλλαξα..
Άβαταρ μέλους
Nickos H
Δημοσιεύσεις: 1461
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 22, 2011 2:08 am
Τοποθεσία: Athens , Chania

Re: Σωστές συνθήκες διατήρησης

Δημοσίευσηαπό Nickos H » Τετ Απρ 05, 2017 4:19 pm

Με πληροφόρησε ο Τάκης για το όνομα του συντάκτη. Πρόκειται για σπάνιο είδος
Άλλαξα υπογραφή. Μυαλό δεν άλλαξα..
Άβαταρ μέλους
Fairlight
Δημοσιεύσεις: 774
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 09, 2012 12:13 pm

Re: Σωστές συνθήκες διατήρησης

Δημοσίευσηαπό Fairlight » Τετ Απρ 05, 2017 4:31 pm

Γιάννη δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένα επιστημονικό στοιχείο.

Επί του θέματος, η ανταλλαγή αέρα είναι κάτι που συζητείται πολύ στο θέμα των συνθηκών. Προσωπικά βρίσκω την συζήτηση εντελώς χωρίς νόημα για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι μια συνθήκη που δεν ελέγχεται. Πχ το άρθρο αναφέρει

An intelligently constructed humidor with a precise humidification system requires no additional airing (it is aired in any case whenever the humidor is opened).


αυτό τα λέει όλα νομίζω. Αν πραγματικά ενδιαφέρει κάποιον το θέμα της ανταλλαγής αέρα δεν πρέπει να ανοίξει τα πούρα του ποτέ. Η ανταλλαγή αέρα με το άνοιγμα είναι τόσο βίαιο σαν φαινόμενο (απ ολες τις απόψεις) που οποιαδήποτε συζήτηση για την αξία ανταλλαγής αέρα πάει περίπατο. Προφανώς θα κρατήσουμε τα πούρα μας στα κουτιά τους και προφανώς δεν θα αερίζουμε τους υγραντήρες μας αλλά μέχρι εκεί.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος πραγματικά να δει την επίδραση του φαινομένου στα πούρα είναι χρησιμοποιώντας (συνθετικές) ημιπερατές μεμβράνες, αν είναι δυνατόν με διαβάθμιση διαπερατότητας. Εννοείται χωρίς να ανοίξει τα πούρα ποτέ πριν τα καπνίσει. Βρίσκω επίσης την συζήτηση οτι το ξύλο σαν υλικό μπορεί να ελέγξει την ανταλλαγή αέρα αστεία. Προσοχή, να ελέγξει, οχι να περιορίσει.

Γενικά θεωρώ ότι η ανταλλαγή αέρα δεν είναι κάτι που θα πρέπει να πας πολυσκοτίζει.
Άβαταρ μέλους
capobomba
Δημοσιεύσεις: 792
Εγγραφή: Δευ Σεπ 20, 2010 9:58 am
Τοποθεσία: West Sussex, UK

Re: Σωστές συνθήκες διατήρησης

Δημοσίευσηαπό capobomba » Τρί Αύγ 01, 2017 12:46 pm

μια κοινωνική διάσταση--μιας και ασχολούμαι με τα πούρα ελάχιστο χρονικό διάστημα για να έχω τις εμπειρίες σας
προσωπικά διαπίστωσα ότι οι ειδικά τα κουβανέζικα πούρα δεν έχουν προδιαγραφές και δεν συγκρίνονται ούτε μεταξύ τους, ούτε και με άλλα παρόμοια καπνικά προϊόντα
ένα κόνσεπτ που στο δυτικό κόσμο είναι δεδομένο, δηλαδή η αυστηρή τυποποίηση και άρα η κατοχύρωση κάποιων ποιοτικών χαρακτηριστικών που οδηγούν τον καταναλωτή σε επανάληψη της αγοράς, είτε της ίδιας μάρκας, είτε της ίδιας υποκατηγορίας εντός της μάρκας, στην Κουβανική παραγωγή καπνών δεν υφίσταται
Ίσως να υφίσταται σε κάποια βασικά του τύπου ποιό είναι το μέγεθος και η περιφέρεια ενός ρομπούστο κλπ που μπορεί να έχει καθοριστεί από κάποιο εμπορικο ή αγροτοβιοτεχνικό επιμελητήριο κάπως, κάποτε ή από συνήθεια
τέλοσπάντων, η ουσία κατ' εμέ είναι η εξής
φανταστείτε ότι έχετε ένα γνωστό μπάρμπα στον Τύρναβο που παράγει το δικό του τυρί
ο μπάρμπας αυτός κάποια στιγμή πήρε μια επιδότηση από τον κακό Σόιμπλε και το συνάφι του και αφού έφαγε τα λεφτά συναγελαζόμενος με ελαφρών ηθών νεανίδες ομιλούσες την Ρωσική και άλλες ευγενικές διαλέκτους, έμαθε να βάζει την τουλουμίσια φέτα του μέσα σε τενεκέ με επιγραφή "το παρδαλό κατσίκι", κότσαρε και μια σφραγίδα επίσημη, έβαλε και τα εγγόνια του κάποια στιγμή στο κόλπο που αποφάσισαν να μαρκετάρουν το "παρδαλό κατσίκι" και τελικά κάποια στιγμή ένα γκουρμέ κατάστημα στη Σόλωνος πλήρωσε έναν φουκαρά δημοσιογράφο του πρώτου θέματος ή του έθνους ή του διάβασε-με και έκανε αφιέρωμα στη σπέσιαλ φέτα του Τυρνάβου, ονομασίας προέλευσης που έχει προκύψει από μακρά παράδοση και τη συνάντηση των στοιχείων της φύσης και της εμπειρίας των ντόπιων τυροκόμων κλπ κλπ (τρίχες)
κάποια στιγμή τα ψώνια του Κολωνακίου ανακαλύπτουν το "παρδαλό κατσίκι" και κοντολογίς απο μερικούς που έχουν όντως γνώση (καθότι αληθινοί βλάχοι που μετανάστευσαν στο Κολωνάκι κάποτε) ή άλλων καταναλωτών που απλά διαβάζουν τα γκουρμέ αφιερώματα πιστεύοντας ότι μιμούμενοι μια συνήθεια των πλούσιων αστών ή των ευγενών ή των μοδάτων αποκτούν προσωπικότητα, το "παρδαλό κατσίκι" γίνεται όνομα και αποκτά φήμη και "αξία"
κι εγώ σας ρωτώ ρε παιδιά, με ποιό τρόπο, η με ποιους τρόπους εσύ τρώτε το τουλουμίσιο, όπως κι αν αυτό ονομάζεται ή λέγεται ή πωλείται η το συζητούν
και πως το τουλουμίσιο παλαιώνει ή βελτιώνεται
και πως το τουλουμισιο κάνει τη ζωή μας καλύτερη ή τρώγωντας ένα κομμάτι στο μπαλκόνι με λάδι και ελιές και τσίπουρο και αγναντεύοντας το πέλαγος η ευχαρίστηση μας απογειώνει πνευματικά κλπ κλπ
ε, όπου τουλουμίσιο βάλτε το εξίσου αγροτικό προιον καπνά της Κούβας
προφανώς, η ουσία του να καπνίζει κουβανέζικα πούρο δεν βρίσκεται στο ίδιο το πούρο απαραίτητα αλλά μερικως και στο παραμύθι περί εξωτικού προιόντος, ακριβού και σπανίου κλπ κλπ
προφανώς επίσης το λογικό είναι να καπνίζεις κουβανέζικα πούρα στην κούβα και να τρώς τουλουμίσιο στον Τύρναβο καθότι στο φυσικό του χώρο, έχει νόημα και υπόσταση η κατανάλωση του τοπικού προιόντος (άλλωστε μόνο στον ίδιο τον τόπο αντιλαμβάνεσαι πλήρως τις συνθήκες και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην έμπνευση και παραγωγή του ιδίου του προιόντος..)
επειδή δε γίνεται να καπνίζουμε πούρα στην κούβα ή να τρώμε τυρί στον τύρναβο, προσπαθούμε να προσομοιάσουμε τις συνθήκες ώστε να βρεθούμε πιο κοντά στη "ζωντανή" εμπειρία και να μεγιστοποιήσουμε την απόλαυση
και καταληκτικά εκεί πιστεύω βρίσκεται και το όλο ζουμί της ιστορίας με τους κέδρους και τους υγραντηρες και τα άλλα ζώα
το σκέφτομαι ως εξής
είμαι ένας φτωχός αγρότης Κουβανός που όλη μέρα φτιαρίζω κοπριά στο χωράφι του Ταμπάκος Καπομπόμπα στο Βοσκαδέρο ντε Κούμπα
εκεί που κάθομαι και βλέπω τα μπούτια της μικρής μουλάτας να τρίβουν τα Κοίμπα του αφεντικού της κάνω, καλέ, στρίψε μου κι εμένα ένα ρομπουστο να χαρείς τα μάτια σου, καλέ
η μικρή αρπάει λοιπον το δεμάτι, τα ράπερ, τα έτσι , τα αλλιώς και φτιάχνει ένα στραβοστριμένο ρομπουστο για πάρτη μου
εγώ με τα βρώμικα νύχια, ιδρωμένος και σκασμένος από το μεροδούλι των 10 πέσος που δε φτάνει ούτε για να πω ζήτω πόσο μάλλον να αγοράσω πούρα, ανάβω και τραβάω μια τζούρα
είναι αυτό το καλύτερο πούρο του κόσμου η δεν είναι
ποιός Μιν Ρον Νι και το πιπί του Κιμ Γιον Ουν και της βόρειας κορέας (να ούμε)
χύμα τα έχω όπως νά ναι τα πούρα μου, σε ένα κουτί δωρισμένο από έναν καλό μου φίλο, που και που βάζω λίγο νερό μέσα από τη βρύση για να κρατάω μια υγρασία και τέλος
δεν ασχολούμαι παραπάνω
πάω τώρα να φάω λίγο φέτα από το Τέσκο και να φαντασιωθώ ότι είμαι στον Τύρναβο να τρώω με κάτι φιλαρακια και να πίνω και τσίπουρο
όλα είναι στο μυαλό
Εντός, εκτός και επί τα αυτά 8)
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 9985
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Σωστές συνθήκες διατήρησης

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τρί Αύγ 01, 2017 1:32 pm

γεια σου ρε Μάρκο
τεκμηρίωσες και κοινωνιολογικά αυτά που οι της ρομαντικής σχολής λέμε παραπάνω 8)

πέρα από την πλάκα, με αφορμή αυτό το post διάβασα ξανά το thread
και πλην των ελάχιστων (και απαραίτητων σε ένα φόρουμ) κοινοτοπιών
το βρήκα πολύ-πολύ ζουμερό και ενδιαφέρον
Μετανοείτε...

Επιστροφή σε “Αποθήκευση - Παλαίωση ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης