Ο τρόπος που προτείνεται για αν έχουμε μια ιδέα για τέτοιες αλλαγές είναι 'απλός'. Έχουμε μια κούτα στον υγραντήρα και δοκιμάζουμε ένα πούρο κάθε 6 μήνες/1 χρόνο. Μόλις παρατηρήσουμε φθίνουσα πορεία καπνίζουμε τα υπόλοιπα.
Όταν το πρωτοδιάβασα για να είμαι ειλικρινής το βρήκα λίγο υπερβολικό. Πρόσφατα όμως είχα μια τραυματική εμπειρία και γι αυτό ανοίγω και αυτό το θέμα.
Το 13 λοιπόν είχα καπνίσει τα περισσότερα στικς απο μια κούτα SLR Regio του 12. Καταπληκτικά πούρα, είχα τρελαθεί! Άφησα 5 στο κουτί για να δω πως θα συμπεριφερθούν με λίγο χρόνο πάνω τους. Πριν μερικές μέρες άναψα ένα. Δεν έβλεπα την ώρα και την στιγμή που θα το άναβα. Λοιπόν το πούρο που κάπνισα δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα φρέσκα που είχα καπνίσει. Το επίπεδο της διαφοράς είναι σοκαριστηκό. Οι περισσότερες γεύσεις είχαν φύγει και αυτές που είχαν μείνει ήταν εντελώς υποτονικές. Ήταν σαν κάποιος να του έχει πάρει την ψυχή.
Πραγματικά άμα μου το περιέγραφε κάποιος άλλος θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω.
Ωστόσο έχω παρατηρήσει οτι είναι η εξαίρεση στον κανόνα στον υγραντήρα μου. 'Έχω πούρα του 10-12 που έχουν βελτιωθεί δραματικά. Ένα κουτί bolivar corona gigantes του 09 έχει απογειωθεί σε El Doradικα επίπεδα.
Διαβάζω στα internets οτι πολλές λιμιτάδες έχουν απότομα φθίνουσα πορεία, χωρίς όμως να δίνεται και κάποια λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. Ευτυχώς δεν έχω πολλές

Θα με ενδιέφερε λοιπόν πολύ να ακούσω την γνώμη σας και την εμπειρία σας.