Πούρα για παλαίωση.

Stavros Kanellas
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 7:00 pm
Τοποθεσία: ΒΑΡΗ

Πούρα για παλαίωση.

Δημοσίευσηαπό Stavros Kanellas » Παρ Σεπ 12, 2008 11:25 am

Επειδή πρόσφατα απέκτησα έναν συντηρητή κρασιών και λέω να αρχίσω παλαίωση (πούρων εννοείται, όχι κρασιών), θα ήθελα την γνώμη των μελών: Τι να παλαιώσω; Προφανώς στην ερώτηση "χωρά" πολύ προσωπικό στοιχείο, αλλά πάντα μια "έγκυρη" γνώμη (ακόμα και υποκειμενική) έχει μεγάλη βαρύτητα για κάποιον σχετικά νέο. Ευχαριστώ
"Να' χω την υγειά μου να καπνίζω!"
Άβαταρ μέλους
Παναγώτης Ψιακής
Δημοσιεύσεις: 357
Εγγραφή: Παρ Σεπ 28, 2007 3:22 pm
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Παναγώτης Ψιακής » Παρ Σεπ 12, 2008 3:22 pm

Γεια σου Σταύρο και καλώς ήρθες.
Η παλαίωση είναι ένα θέμα που επανειλλημένως έχει συζητηθεί σε αυτό το φόρουμ.
Προσωπικά, θα προτιμούσα να παλαιώσω κομμάτια που βελτιώνονται με το χρόνο, αλλά και φρέσκα είναι ήδη πολύ καλά.
Δηλαδή στοιχεία που ικανοποιούν τη γεύση και τα υποκειμενικά μου κριτήρια πρέπει πάντα να είναι παρόντα στα πούρα που θα πάνε για παλαίωση.
Αυτό που περιμένω από πούρα παλαιωμένα, ουσιαστικά, είναι να μην υπάρχουν αυτά που είναι παρόντα λόγω νεότητας.
Η αμμωνία και η τραχύτητα.
Αν η γεύση και τα στοιχεία του πούρου είναι παρόντα όντας φρέσκο τότε σίγουρα θα γίνει καλύτερο όταν παλαιώσει.
Τελείως υποκειμενικά τώρα, προτιμώ:
Partagas Luzitanias & 898
Montecristo Escudos & No2
Bolivar (αααααχ) Coronas Gigantes & Belicosos Finos
H. Upmann Magnum 46, & 50 (cabinet of 50)
Hoyo de Monterrey Double Coronas
Vegas Robaina Don Alejandro & Unicos
Diplomaticos No. 2
Juan Lopez Seleccion No. 2 (cabinet of 50)
Punch Double Coronas
San Cristóbal de la Habana MURALLAS (επικά και δυσεύρετα)
Cuaba Salomones
Τελευταία και καλύτερα Cohiba PIRAMIDES όποτε τα βρίσκω. 2004 & 2006. Τα millenium πρακτικά ανύπαρκτα.
Αυτά από εμένα, σίγουρα καθένας θα έχει το προσωπικό του γούστο. Κάπνισε διάφορα, κατέγραψε τις εντυπώσεις σου και στόκαρε ΕΣΥ!!!!!!
ΙΜΗΟ τα ήδη στοκαρισμένα πούρα από τον έμπορο, δεν συνιστώνται.
Με λένε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και όχι Παναγώτη, απλά δεν ξέρω ακόμα να γράφω καλά.....
Δημήτρης Γουρλής
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 23, 2004 5:54 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Πούρα για παλαίωση.

Δημοσίευσηαπό Δημήτρης Γουρλής » Σάβ Σεπ 13, 2008 12:30 pm

Πάντα προτείνω να παλαιώνουμε πούρα που βρίσκονται μέσα σε cabinet ή αν δεν παράγονται σε cabinet, στο pressed box. Η ζύμωση και παλαίωση είναι σαφώς καλύτερη.

Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο να παλαιώνουμε πούρα με έντονη γεύση, με γεύσεις κέδρου και πιπεριού.

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τα Partagas, Chohiba, Montecristo, Saint Lui Rey, Ramon Allones και ίσως τα Bolivar, (πχ τα Royal Coronas)

Η παλαίωση πρέπει να είναι από 5-7 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής.

Οδηγό να έχεις το plume που εμφανίζεται στην επιφάνεια του wrapper καθώς και τη μυρωδιά της αμμωνίας. (όσο υπάρχει, σημαίναι πως εξακολουθεί η ζύμωση να γίνεται, και καλό είναι να αποφύγεις το κάπνισμά τους, και για λόγους υγείας)

Έχω ένα cabinet Saint Lui Rey Serie A των 50 πούρων από το 2000, και εξακολουθούν να ζυμώνονται. Κάθε χρόνο καπνίζω ένα και σαφώς υπάρχει διαφορά... Αλλά ακόμα έχουν δρόμο.

Καλή επιτυχία
Plato said "Beware the wrath of the patient man"

Επιστροφή σε “Αποθήκευση - Παλαίωση ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης