Πούρα "βαθιάς" παλαίωσης ; ?

RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Τετ Φεβ 08, 2012 1:30 pm

να ξεκαθαρισουμε οτι η παλαιωση δεν ειναι πανακεια. Εαν ενα πουρο δεν ειναι καλο μετα απο 1 το πολυ 2 χρονια απο την ημερομηνια του κουτιου, πολυ δυσκολα θα βελτιωθει. αφου εχει φυγει η αμμωνια, το πουρο ειναι ετοιμο να καπνιστει. βεβαιως, ενα καλο πουρο που παλαιωνεται, απο 5 εως 30 χρονια οπως μερικα, ειναι αλλη ιστορια.

να επαναλαβω κατι εδω. η βαθεια παλαιωση εχει δραματικες αλλαγες στη γευση του πουρου. ξεχαστε κεδρους, σοκολατες, μπαχαρικα, ξηροκαρπια. πλεον παιζουμε με ροκφορ, γη, ανθους, τσαι, μανιταρι, σταβλο και (για να δωσω αφορμη για καζουρα) απλυτη καλτσα (!??).

Δεν σημαινει οτι επειδη καποιου δεν του αρεσουν αυτες οι γευσεις δεν ειναι αφισιοναδουρας (sic). Ειναι πραγματικα προσωπικη προτιμηση του καθενος τι γευσεις του πηγαινουν. Εμενα που αρεσουν οι λιγο off γευσεις. Ξερω συλλεκτες και βαθεις γευσιγνωστες που τις σιχαινονται.

Για εμενα παντως τα πουρα ειναι για να καπνιζονται. Κατανοω απολυτα το κόλλημα (και αρρωστια) των συλλεκτων, αλλα για εμενα κατι εχει αξια απο τη στιγμη που μου προσφερει γευστικη απολαυση. τα μονα που δεν προκειται να καπνισω ειναι μερικα pre-Castro που εχω, που μαλλον εχουν μονο συλλεκτικη αξια πλεον.

ιδιως τωρα με τα μνημονια προβλεπω καυσεις βαθειας παλαιωσης... αν η γειτονια σας μυριζει απλυτη καλτσα να εχετε στο νου σας τι παιζει ;)
Άβαταρ μέλους
manos
Δημοσιεύσεις: 88
Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 10:52 am

Δημοσίευσηαπό manos » Τετ Φεβ 08, 2012 5:18 pm

RedRum
Για εμενα παντως τα πουρα ειναι για να καπνιζονται. Κατανοω απολυτα το κόλλημα (και αρρωστια) των συλλεκτων, αλλα για εμενα κατι εχει αξια απο τη στιγμη που μου προσφερει γευστικη απολαυση.


Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω.Το μόνο που έχω να προσθέσω περί παλαίωσης είναι ίσως μια φράση που διάβασα κάπου από τον πατέρα Padron και λέει περίπου τα εξής:"Το πούρο πρέπει να είναι ήδη ώριμο και στην καλύτερη κατάσταση του όταν βγαίνει προς πώληση.Δεν μπορεί να ζητάς από κάποιον που μόλις πλήρωσε 15$ το κομμάτι να περιμένει μερικά χρόνια μέχρι να το καπνίσει!"
"Why pay $100 on a therapy session when you can spend $25 on a cigar? Whatever it is will come back; so what, smoke another one."
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τετ Φεβ 08, 2012 5:39 pm

για τις άπλυτες κάλτσες δεν κατέχω πολλά
αν και, μόνο στη μνεία τους, τρομάζω
μη φανερωθούνε πάλι τίποτα Λάουρες, Δεβόρες και Γκλόριες

για "ροκφόρ, γη, ανθούς, τσάι, μανιτάρι, στάβλο" κλπ, δεν είναι θέμα
όλα αυτά υπάρχουνε μέσα στις 50 σελίδες του τελευταίου μνημονίου
αλλά, άμα δεν ξέρεις φοινικικά, όπως ο George Cara 'n' Jafer, ο "κονφερασιέ"
δεν τρέχει μία, είναι σα να μην υπάρχουνε
και ξαναγυρνάς στις σταθερές αξίες, "μπαχαρικά-κέδρους-σοκολάτες & δέρματα"

τα pre-Castro ανήκουν στο αρχαιολογικό
τα pre-Embargo, εκτός από συλλεκτική αξία, είναι και ελιξίρια
τις προάλλες, ξεσφράγισα ένα ρομέο Churchill στην ηλικία μου
κι ένιωσα, έστω και για λίγο, Dorian Gray...

σε όλα τα άλλα, συμφωνώ με τους προ και προ-προ, και ξανά-προλαλήσσαντες...
argi
Δημοσιεύσεις: 1176
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 8:31 pm

Δημοσίευσηαπό argi » Τετ Φεβ 08, 2012 10:31 pm

και πουνα εμπαινες στο πριν το πρωην ντοριαν γκρει , στη λαμπρακη ,
στο πασαλιμανι........μεχρι το 79 πουλαγε κουβας ...το θυμαμαι σαν ονειρο
αυτος και οταν ο ρανιος ηταν στη γεωργιου.
Κατα τα αλλα αλλα μαλλον θα εχουμε αναφλεξη .....ειδομεν...και ενημερωσων αφτους απο πασης γευσης το αναγνωσμα προσχομεν...........................
cuba libre and not only cuba
Άβαταρ μέλους
GEORGIOS
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: Τετ Ιαν 28, 2009 9:32 am
Τοποθεσία: ΡΑΦΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό GEORGIOS » Τετ Φεβ 08, 2012 10:44 pm

RedRum έγραψε:
να επαναλαβω κατι εδω. η βαθεια παλαιωση εχει δραματικες αλλαγες στη γευση του πουρου. ξεχαστε κεδρους, σοκολατες, μπαχαρικα, ξηροκαρπια. πλεον παιζουμε με ροκφορ, γη, ανθους, τσαι, μανιταρι, σταβλο και (για να δωσω αφορμη για καζουρα) απλυτη καλτσα (!??).

ι.


ιδιως τωρα με τα μνημονια προβλεπω καυσεις βαθειας παλαιωσης... αν η γειτονια σας μυριζει απλυτη καλτσα να εχετε στο νου σας τι παιζει ;)


missoni η αθλητική? Μερικές φορές αισθανομε πολύ τυχερός που δεν αναγνωρίζω γεύσεις :D :D :D
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Πέμ Φεβ 09, 2012 1:53 am

Ααααα, όλα και όλα...
Υπάρχει επίσης και η γεύση βρεμένου σκύλου! :lol:
Και αν το πούρο είναι διατηρημένο πάνω από 70% σχετική υγρασία να δείτε τι γίνεται...
αυτή είναι η γεύση extra βρεμένος σκύλος :lol:

Πούρα που να έχουν την ηλικία μου, πόσο μάλλον την ηλικία του Τάκη δεν έχω κάνει.
Αλλά όταν λέμε ροκφόρ, εννοούμε κάτι από μούχλα;
Αυτό δεν πάει να πει πως κάποια στιγμή στην μακρά ζωή του πούρου, είχε αρπάξει παραπάνω υγρασία από το επιθυμητό;
Τα ίδια ισχύουν και για το μανιτάρι.

Όσο για τον στάβλο, φήμες λένε πως υπάρχει σε κάποια μη κουβανέζικα :lol:

Όσο για ανθούς και γη, εγώ τα βρίσκω και σε νεούδια.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Φεβ 09, 2012 11:22 am

χαιρομαι που η προσκληση μου για καζουρα εγινε δεκτη, με τον καλυτερο τροπο. Συνεχιστε παλουκάρια μου! ;)

Επιστροφή σε “Αποθήκευση - Παλαίωση ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron