Λάδωμα

Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Λάδωμα

Δημοσίευσηαπό maltakias » Κυρ Οκτ 11, 2009 10:43 pm

Μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει γραφτεί κάτι για το θέμα.

Έτυχε σε δύο διαφορετικά πούρα,της ίδιας μάρκας,τον τελευταίο καιρό να παρατηρήσω έντονο "λάδωμα",υγρά,στη κεφαλή του πούρου μου.Αποτέλεσμα να ψιλοπικραίνει στη γεύση φυσικά αλλά και να το σκουπίζω κάθε τόσο για να το απομακρύνω.

Αυτό που μπορεί να οφείλεται;

Δεν σας έχει τύχει ποτέ;
De omnibus dubitandum

http://maltakias.blogspot.com/
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Δευ Οκτ 12, 2009 7:13 am

Ονομάζεται
Αγνή Παρθένα Νικοτίνη Ονομασίας Προέλευσης
Χώρα Παραγωγής ???

ΥΓ. Για να σου λυθούν οι απορίες, ανατρέχεις στη Φυσική-σωλήνας Venturi. Ο ζεστός καπνός απο την καύτρα, ταξιδεύει στον κόρμο του πούρου, ψύχεται και η νικοτίνη εμφανίζεται. Αν δε το πούρο είναι και ψιλοστουμπωμένο :lol: τότε τα φαινόμενα είναι πιό έντονα. Το στρίψιμο του πούρου είναι τέχνη.
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Δευ Οκτ 12, 2009 8:19 am

Δεν ήταν καθόλου στουμπωμένο,ήταν γευστικότατα και τα δύο (μέχρις της εμφάνισης του φυσικού φαινομένου) και μη μου πεις ότι δεν το έχεις πετύχει ποτέ σου και σε cuban.

Το συγκεκριμένο ήταν Νικαράγουα και θα απαντήσω μόνο σε pm για το ποιά αναφέρω για να μην εκθέσω την εταιρεία για κάτι που μπορεί απλώς να ήταν τυχαίο (αν και μου φαίνεται περίεργο γιατί επρόκειτο για διαφορετικά πούρα).


Υ.Γ.
Η φυσική δεν είναι το ατού μου,αλλά από τα λίγα που ξέρω το Venturi effect περιγράφει κίνηση υγρών μέσα από στενότητα,με αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας ροής για να διατηρηθεί η συνθήκη του όγκου σταθερή (χοντρικά).
Δεν βρίσκω ομοιότητες ούτε με την αέρια συμπεριφορά του καπνού κι ακόμα περισσότερο γιατί δεν μιλάμε για στένεμα(δεν τρυπάω τα πούρα μου,τα κόβω και μου έτυχε σε μια πεντακάθαρα κομμένη Corona το φαινόμενο).

Παρακαλώ οι φυσικοί της παρέας να προχωρήσουν σε διεξοδικότερη ανάλυση του φαινομένου του λαδώματος(γιατί φοβάμαι ότι θα ανοίξω μέτωπο στη φυσική χωρίς να πάρω απάντηση,άσε που ήδη οι αντιNC's κάτι θα ετοιμάζουν).
De omnibus dubitandum



http://maltakias.blogspot.com/
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Δευ Οκτ 12, 2009 9:11 am

Η συμπεριφορά των αερίων δεν είναι ίδια με τα υγρά και αυτό είναι σωστό.
Τα υγρά είναι πρακτικώς ασυμπίεστα και σε επίπεδο πειράματος δεν μεταβάλλουν θερμοκρασία. Αντιθέτως τα άέρια(καπνός) συμπιέζονται και σαφέστατα μεταβάλλουν θερμοκρασία εύκολα.
Για να γίνει σαφής ο συσχετισμός και η αναφορά στο φαινόμενο Venturi δεν έχεις παρά να θυμηθείς τα διαφανή φίλτρα των τσιγάρων που χρησιμοποιούν μερικοί και κατακρατούν αυτό το μαύρο αηδιαστικό πράγμα(Tar+nico).
Και όμως η Φυσική τα λέει όλα.
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Δευ Οκτ 12, 2009 9:15 am

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Δεν μου εξηγείς όμως γιατί να συμβεί σε ένα πούρο μεγάλης διατομής και χωρίς στένεμα αυτό.
De omnibus dubitandum



http://maltakias.blogspot.com/
DimitrisF
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: Τρί Οκτ 28, 2008 7:22 pm

Δημοσίευσηαπό DimitrisF » Δευ Οκτ 12, 2009 9:15 am

Το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει κατά κύριο λόγο σε πούρα μάρκας Punch maltakia. Παίζει να έχουν την περισσότερη νικοτίνη από όλες τις άλλες μάρκες.
Χρειάζομαι ένα μικρό Joker.
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Δευ Οκτ 12, 2009 9:35 am

Παύλο καλημέρα. Μήπως δεν έχεις ξυπνήσει ακόμα;
Σφάξε ένα πούρο σε παρακαλώ. Απο πού περνάει ο καπνός για να φτάσει στο στόμα σου; Απο μικρές διόδους. Ψύχεται. Δημιουργεί κατάλοιπα η ψύξη.
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Δευ Οκτ 12, 2009 9:46 am

Δεκτόν.

Άρα γυρνάω στο αρχικό σου post.
Είναι καθαρά θέμα στριψίματος το φαινόμενο και κατ'επέκταση οι κουβανοί στρίφτες λαμβάνουν υπόψην το Venturi effect την ώρα που "τυλάνε" το ματσούκι; :lol: :lol:

Ή μήπως πιο απλά το φαινόμενο παρατηρείται σε καπνά με υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη ή κάτι παρόμοιο;
De omnibus dubitandum



http://maltakias.blogspot.com/
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Δευ Οκτ 12, 2009 10:32 am

Ελα τώρα.
Το στρίψιμο είναι το αλφα και το ωμέγα. Σαφώς κάποια πούρα έχουν περισσότερη νικοτίνη απο άλλα.
LAGAVULIN
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 09, 2010 11:29 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό LAGAVULIN » Τρί Ιουν 01, 2010 7:20 pm

Γεια. Πιθανον να μην φταιιει το στριψιμο, αλλα να θελει στυψιμο. Μαλον το σαλειωνεις. Τωρα, πριν το αναψεις καντου ενα μασαζ, δηλαδη πατησετο στο πισω μερος μονο αν ειναι μαλακο (δηλ αν εχει υγρασια) αλοιως θα σπασει. Κανε την κινιση κυκλικα. Αν κατα το καπνισμα λαδωθει(σαλειοθει) ζεστανετο με τον αναπτηρα κυκλικα (ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΕΙ). Αστο ζεστο στο τασακι για 30 δευτερα και ρουφα. Καλη απολαυση.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΡΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ. LAGAVULIN.

Επιστροφή σε “Αυθεντικότητα - ποιότητα - γεύση ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron