Διάφορα πούρα, με μία χαρακτηριστική "πικρίλα"

Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Διάφορα πούρα, με μία χαρακτηριστική "πικρίλα"

Δημοσίευσηαπό jimbo » Πέμ Ιαν 27, 2011 5:43 pm

Καλησπέρα σας. Εδώ και μερικές μέρες, έχω παρατηρήσει πως κάποια πούρα που έχω κάνει, μετα τα μισά του 2/3, ή χοντρικά χοντρικά μετά τη μέση τους, βγάζουν μία χαρακτηριστική πικρίλα,και μυρωδιά "φαρμακου".
Και δεν εννοώ την πικρίλα της νικοτίνης. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό.
Η πλάκα είναι πως σε διάφορα πούρα πού έχω κάνει τις τελευταίες μέρες, η πικρίλα είναι σε όλα ακριβώς η ίδια.
Οπότε μου μπαίνει στο μυαλό μήπως κάτι συμβαίνει με τον υγραντήρα μου.
Έχω το chianti medium από το κατάστημα του author, και στα υγραντικά του,βάζω ενναλάξ μία solution πάλι αγορασμένο από το εν λόγω κατάστημα, και μία απεσταγμένο νερό.
Υγρασία είναι χοντρικά χοντρικα,67-69%, με υγρόμετρο τεσταρισμένο από το Κ. Λεωνίδα.Μου είχε πει πως ότι δείχνει, να υπολογίζω 4-5 μονάδες πάνω.
Έτσι και εγώ, φροντίζω να δείχνει 62-65...
Και κάθε λίγο, το βάζω το υγρόμετρο και στα άλλα συρταράκια, μήπως έχω άλλη υγρασία, αλλά και στα τρία είναι σχετικά σταθερή, με απόκλειση μίας μονάδας, που το θεωρώ αμεληταίο...
Συγγνώμη αν σας δείνω και άχρηστες πληροφορίες,αλλά προσπαθώ να σας δώσω μία ιδέα για το πως συντηρώ τα πούρα μου,μήπως βρείτε κάτι λάθος.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας...
Cornelius
Δημοσιεύσεις: 205
Εγγραφή: Παρ Απρ 02, 2010 11:22 am
Τοποθεσία: Γαλάτσι

Re: Διάφορα πούρα, με μία χαρακτηριστική "πικρίλα"

Δημοσίευσηαπό Cornelius » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:06 pm

jimbo έγραψε:Έχω το chianti medium από το κατάστημα του author, και στα υγραντικά του,βάζω ενναλάξ μία solution πάλι αγορασμένο από το εν λόγω κατάστημα, και μία απεσταγμένο νερό.
:evil: :evil: :evil:
Εναλλάξ; Κάθε πότε;..... :twisted:
zvrikos
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 24, 2010 9:52 pm
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zvrikos » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:22 pm

Στο δικό μου chianti η διαφορά υγρασία ανά συρτάρι μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από 1 μονάδα... Το κάτω κα΄τω με το πάνω πάνω είχαν και 4 μονάδες. Οπότε, δεν βασιζόμουν στο τι έγραφε γιατί ούτως ΄ή άλλως μπορεί να ήταν και κοντά στο υγραντικό...
Άβαταρ μέλους
Domen
Δημοσιεύσεις: 292
Εγγραφή: Τρί Απρ 22, 2008 11:42 am
Τοποθεσία: Πτολεμαιδα

Δημοσίευσηαπό Domen » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:28 pm

Κώδικας: Επιλογή όλων

βγάζουν μία χαρακτηριστική πικρίλα,και μυρωδιά "φαρμακου".


Εννοεις προπυλενογλυκόλη ;
---------------------
Τα πουρα μου στις 20-09-08

http://img375.imageshack.us/my.php?imag ... 638ov0.jpg


"Try to learn something about everything and everything about something."
- Thomas Henry Huxley (1825-1895)
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:37 pm

Εννοεις προπυλενογλυκόλη ;

Αυτή δεν είναι άοσμη? Από το κουτάκι που μυρίζω, μου μυρίζει... τίποτα.
Λες να είναι αυτό?

Στο δικό μου chianti η διαφορά υγρασία ανά συρτάρι μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από 1 μονάδα... Το κάτω κα΄τω με το πάνω πάνω είχαν και 4 μονάδες. Οπότε, δεν βασιζόμουν στο τι έγραφε γιατί ούτως ΄ή άλλως μπορεί να ήταν και κοντά στο υγραντικό...

Οταν αλλάζω θέση στο υγρόμετρο, δεν το βάζω κοντά στο υγραντικό, αλλά πάνω στα πούρα. Μήπως εσύ έχεις ένα μόνο μεγάλο υγραντικό?
Εγώ έχω ένα σε κάθε συρταράκι.

Εναλλάξ; Κάθε πότε;.....

Όταν δω ότι πάει να πέσει η υγρασία κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα.
Πιστεύω πως τα γεμίζω κάθε 3 βδομάδες με ένα μήνα, και μην φανταστείς ότι βάζω πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα...
Cornelius
Δημοσιεύσεις: 205
Εγγραφή: Παρ Απρ 02, 2010 11:22 am
Τοποθεσία: Γαλάτσι

Δημοσίευσηαπό Cornelius » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:41 pm

Απ'όσο γνωρίζω το solution πρέπει να μπαίνει το πολύ μια φορά το εξάμηνο, όχι πιο συχνά!!! Νομίζω ότι εκεί έγκειται το πρόβλημά σου.....
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:54 pm

Αν όμως ήταν αυτό, δεν θα μύριζε έτσι όλο το πούρο?
Γιατί μυρίζει μόνο μετά την μέση?
Περίεργα πράματα,κρίμα, έχω στεναχωρηθεί.... :(
Gus
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 19, 2010 5:23 pm
Τοποθεσία: Chicago

Δημοσίευσηαπό Gus » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:54 pm

Συμφωνώ και εγώ με τους υπολοίπους μπορεί να είναι το solution το οποίο με λίγο αυξημένη υγρασία να ποτίζει τα πούρα σου με την πικρίλα αυτή.
Κάτι ακόμη, υπάρχει περίπτωση να είναι αμωνία αυτή η γεύση που παίρνεις?
Gus
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 19, 2010 5:23 pm
Τοποθεσία: Chicago

Δημοσίευσηαπό Gus » Πέμ Ιαν 27, 2011 7:00 pm

jimbo έγραψε:Αν όμως ήταν αυτό, δεν θα μύριζε έτσι όλο το πούρο?
Γιατί μυρίζει μόνο μετά την μέση?
Περίεργα πράματα,κρίμα, έχω στεναχωρηθεί.... :(

Γιατί αν είναι αυτό, τότε είναι που θα καταλάβεις την πικρίλα, όσο καπνίζεις το πούρο τα φυσικά έλαια σε συνδιασμό με την νικοτίνη και την υγρασία του πούρου συσωρεύονται προς το τέλος του και θα σου βγάλει αυτή τη γεύση.
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Πέμ Ιαν 27, 2011 7:15 pm

Αμμωνία δεν είναι φίλε μου...Είναι ακόμα χειρότερο.
Αυτό που είπες πάντως δεν το είχα σκεφτεί καθόλου!
Οπότε αν θεωρήσουμε πως είναι αυτο, τι προτίνεις?
Να βγάλω τα υγραντικά για λίγο, και να αντικαταστήσω τα σφουγκαράκια?
Ή να πάρω και καινούργια υγραντικά, δεν έχω πρόβλημα.
Τα πούρα καταστράφηκαν τώρα, ή θα συνέλθουν με τον χρόνο?
Gus
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 19, 2010 5:23 pm
Τοποθεσία: Chicago

Δημοσίευσηαπό Gus » Πέμ Ιαν 27, 2011 7:42 pm

Δεν είμαι ειδικός αλλά αυτό που θα έκανα εγώ είναι να βγάλω το solution από τα υγραντικά και να τα αντικαταστήσω με απλό αποσταγμένο νερό. Θα άφηνα το humi να αεριστεί για 12-24 ώρες. Τα πούρα θα τα έβαζα σε ένα zip-lock στο ψυγείο μέχρι να πάρει το humi την κανονική θερμοκρασία και υγρασία. Στη συνέχεια θα ξέχναγα τα πούρα για 6 μήνες με ένα χρόνο. Σιγουρέψου επίσης ότι το υγρασιόμετρο δείχνει την πραγματική ένδειξη και ότι είναι καλιμπραρισμένο.
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Πέμ Ιαν 27, 2011 8:11 pm

Τώρα που το σκέφτομαι, τα συγκεκριμένα πούρα ήταν δώρο.
Οπότε μπορεί να είχαν αποροφήσει την καταραμένη ( :lol: ) ουσία από το μαγαζί του συγκεκριμένου πωλητή.
Μου αρέσει αυτό.
Θα δοκιμάσω και άλλα που έχω από τον author και θα δω.
Αν του author είναι μια χαρά, τότε οκ,φταίει ο άλλος πωλητής. Αν δεν είναι φταίει ο υγραντήρας μου...
Άβαταρ μέλους
CHURCHILL
Δημοσιεύσεις: 880
Εγγραφή: Τετ Φεβ 18, 2009 4:54 pm
Τοποθεσία: νεα ιωνια αττικης

Δημοσίευσηαπό CHURCHILL » Πέμ Ιαν 27, 2011 8:24 pm

Ρε μιτσο γιατί εσυ και πολλοί άλλοι δεν διαβάζετε πρώτα τις συζητήσεις που έχουν γίνει άπειρες φορές εδώ μέσα?
Βαριεστε μάλλον.
Ακου εκεί εναλλάξ νερό-γλυκολη.δεν ξέρω αν η πικρυλα είναι από αυτό αλλά αν είχες φροντίσει να μάθεις ίσως να το είχες αποφύγει.
Δε με χαλάει που αναμασαμε τα ίδια θέματα (στο κάτω-κάτω δεν λέμε και πολλά τώρα τελευταία) αλλά ότι γίνονται μαλακισμενα λάθη από βαρεμαρα σας.
Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά
Άβαταρ μέλους
Domen
Δημοσιεύσεις: 292
Εγγραφή: Τρί Απρ 22, 2008 11:42 am
Τοποθεσία: Πτολεμαιδα

Δημοσίευσηαπό Domen » Πέμ Ιαν 27, 2011 8:31 pm

Αλλαξε την αναλογια .... 1/1 δε λεει καθολου .

Η προπυλενογλυκόλη δεν εξατμιζεται αλλα παραμενει και συσωρευεται στο υλικο ... και δεν ειναι καθολου αοσμη οταν μαζευτει αρκετη .. εχει μια μυρωδια φαρμακου οπως λες .
---------------------

Τα πουρα μου στις 20-09-08



http://img375.imageshack.us/my.php?imag ... 638ov0.jpg





"Try to learn something about everything and everything about something."

- Thomas Henry Huxley (1825-1895)
Cornelius
Δημοσιεύσεις: 205
Εγγραφή: Παρ Απρ 02, 2010 11:22 am
Τοποθεσία: Γαλάτσι

Δημοσίευσηαπό Cornelius » Πέμ Ιαν 27, 2011 9:15 pm

jimbo έγραψε:
Εννοεις προπυλενογλυκόλη ;

Αυτή δεν είναι άοσμη? Από το κουτάκι που μυρίζω, μου μυρίζει... τίποτα.
Λες να είναι αυτό?


Και ποιος σου είπε ότι όταν καίγεται είναι άοσμη; :wink:

Επιστροφή σε “Αυθεντικότητα - ποιότητα - γεύση ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες