Cohiba Maduro 5

Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Cohiba Maduro 5

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Κυρ Ιαν 06, 2008 12:40 am

Ποσοι απο εδω εχουν δοκιμασει την νεα σειρα της Coihiba, Maduro 5; Ποιες ειναι οι εντυπωσεις σας; Ποιο απο τα 3 μεγεθη ξεχωρισατε και γιατι;
“Those who smoke Cohibas never die of cancer, but those who donʼt smoke them, die of envy”
Άβαταρ μέλους
Manrev
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2006 2:18 pm
Τοποθεσία: Λευκωσία, Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Επικοινωνία:

Magicos

Δημοσίευσηαπό Manrev » Δευ Ιαν 07, 2008 6:01 pm

Χρίστο μου αγόρασα 2 Magicos στις διακοπές αλλά δεν τα δοκίμασα ακόμα!! :cry:

Μανόλης

Υ.Γ. Ήμουν και εγώ έτοιμος να θέσω το ίδιο ερώτημα με σένα!!
«Fumez moins, mais mieux et plus
longtemps – faites de cette idee un
culte, une philosophie !» Zino Davidoff
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Δευ Ιαν 07, 2008 6:37 pm

εχω δοκιμασει μονο ενα magico, ενα secreto και δυο genios. γενικα ισχυει ο κανονας οτι το μεγεθος μετραει. απο τα τρια, νομιζω τα genios ειναι οχι απλως εξαιρετικα πουρα, αλλά τα καλυτερα της cohiba, καλυτερα και απο τα siglos vi. τα άλλα, νομιζω, δεν αξιζουν το κοστος τους
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Δευ Ιαν 07, 2008 7:52 pm

Καποιοι υποστηριζουν οτι η σειρα Maduro δεν αντυπροσωπευει την κλασικη γευση των Cohiba. Ειναι κατι σαν να εχει γενηθει ενα νεο Cohiba blend. :roll:
“Those who smoke Cohibas never die of cancer, but those who donʼt smoke them, die of envy”
statos
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: Παρ Δεκ 01, 2006 3:31 pm
Τοποθεσία: Αμβουργο

Δημοσίευσηαπό statos » Δευ Ιαν 07, 2008 9:11 pm

Χρήστος Νάκος έγραψε:Καποιοι υποστηριζουν οτι η σειρα Maduro δεν αντυπροσωπευει την κλασικη γευση των Cohiba. Ειναι κατι σαν να εχει γενηθει ενα νεο Cohiba blend. :roll:


Poly sosta. Mono pou to neo blend einai toso makria apo to palio pou den exei kamia sxesi pia.
Edo fanike poios kapnize Cohiba gia tin geysi kai poios gia tin marka kai mono ;-)
Giati an kapoios pei oti kapnizei ta Maduro giati tou aresei h geysi ton Cohiba einai gia gelia.

Gia mena kanena apo ta tria den kapnizetai tora. Einai poly "harsh" sto vathmo pou sou kaine laimo kai myti.
Isos na exoun "potential" kai na einai kala se 10 xronia, poios kserei.
Alla ego tora den ta akoumpao.
As mou teleiosoun prota ta "regular" palaiomena Cohiba kai meta vlepoume :-)
To be is to do (I. Kant)
To do is to be (A. Sartre)
Do-be-do-be-do (F. Sinatra)
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Τρί Ιαν 08, 2008 4:42 am

statos έγραψε: Poly sosta. Mono pou to neo blend einai toso makria apo to palio pou den exei kamia sxesi pia.
Edo fanike poios kapnize Cohiba gia tin geysi kai poios gia tin marka kai mono ;-)
Giati an kapoios pei oti kapnizei ta Maduro giati tou aresei h geysi ton Cohiba einai gia gelia.


Τα Cohiba ουτως ή αλλως ηταν παρεξηγημενα οσον αφορα την σταθερη τους γευστικη γκαμα, και κυριως για την σειρα των Siglo ισχυει περισσοτερο. Πολλοι ορκιζοταν οτι η φημη ηταν μονο μια φημη και οτι υπαρχουν καλυτερα πουρα απο τα πολυζυσητημενα Cohiba. Τωρα, καποιοι ορκιζονται στην νεα σειρα των Maduro 5 - σαφως διαφορετικο γευστιικο προφιλ αλλα με ετικετα Cohiba...

Το θεμα δεν ειναι αν εχουν ριζες απο το παρελθον τους αλλα αν εστω και αυτη η αλλαγη στο blend ειναι κατι το διαφορετικα καλυτερο, ή απλα πολυ καλο ακομα και σαν νεα "μαρκα" πουρου.

Σαμπως τα EL των Cohiba ηταν πουρα με την γνωστη γευση των Cohiba; :wink:

Απλα ηταν EL Cohiba :evil:
“Those who smoke Cohibas never die of cancer, but those who donʼt smoke them, die of envy”
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Πέμ Ιαν 10, 2008 10:51 pm

Λοιπον, μιας και απο οτι βλεπω ελαχιστοι εδω εχουν δοκιμασει καποια πουρα απο την εν λογω νεα σειρα της Cohiba, και επειδη ετυχε σημερα το απογευμα να δοκιμασω ενα Genios σας παραθετω τις εντυπωσεις μου.

Ανοιγοντας την κασετινα με "χτυπησε" ενα δυνατο αρωμα σοκολατας (περιπου οπως μοιριζει μια ζεστη κουπα σοκολατας). Διαλεξα ενα και το περιεργαστηκα. Ομορφο σκουροχρωμο wrapper που μου εδινε την εντυπωση οτι αγκαλιαζονταν απο ενα ειδους αορατο μεταξενιο καλυμμα. Ελαρφως σφιχτοστριμεννο πουρο μου φανηκε απο την αφη ακομα - και οπως διαπιστωσα και μετα. Ακομα και μονο του το πουρο ειχε αυτο το σοκολατενιο αρωμα - δεν ειναι υπερβολη να πω οτι ανοιγωντας την κασετινα νομισα οτι αντικριζα σοκολατακια! Μου ερχοταν να τα φαω :lol: . Το καπνισα ομως - καλυτερα!

Εκανα την απαραιτητη περιτομη στο πουρο και προχωρησα στο αναμα του. Αναψε αρκετα ευκολα, καιγοντας το ποδι με εναν torch αναπτηρα. Απο την πρωτη κιολας στιγμη αρχισε να αναδυει το σοκολατενιο του αρωμα! Πραγματικα φοβερο αρωμα, αλλα... εχει και συνεχεια το πραγμα.

Οι πρωτες ρουφηξιες του πουρου επιβαιβεωσαν το ελαχιστα πιο σφιχτο του στριψιμο. Παραλληλα η γευσεις ηταν αρχικως βελουδινες, αλλα σαφως νεαρες. Για να μην το επαναλαμβανω συνεχεια εδω, να σημειωσω οτι μεχρι το τελος του το πουρο ανεδυε το ιδιο χαρακτηριστηκο σοκολατενιο αρωμα του!

Σαφως μακρινος συγγενης των "απλων" Cohiba. Το πουρο μεχρι το τελος του πρωτου τριτου σου εδινε την εντυπωση οτι προκειται για ενα medium bodied πουρο και σου δημιουργουσε μια ανυπομονισια να ερθει η σειρα του δευτερου μερους, το ποιο σου υποσχοταν πολλα ακομα περισσοτερα...

Δυστοιχως το δευτερο μερος ηρθε αλλα τα πραγματα δεν βελτιωθηκαν. Το πουρο σαν να αλλαξε χαραχτηρα στην γευση. [Αναφερομαι μονο στην γευση κατα την διαρκεια του πουρου μιας και το αρωμα του ηταν σταθερο σε ολη την διαρκεια του - απαραλαχτα ωραιο] Σαν να ειχα αλλαξει πουρο στο χερι μου. Με μπερδεψε. Εβγαζε μια γευση χορτου αλλα και πικριλα μαζι. Δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλα νομιζω η λεξη harsh λεει κατι. Το ολο γευστικο προφιλ συνεχιστηκε ιδιο και ακομα πιο harsh στο τριτο μερος του πουρου.

Γενικοτερα, οσον αφορα τις γευσεις του Genios, μου εδωσε την εντυπωση ενος πουρου που σαφως αφηνει μεγαλες προσδοκιες αλλα που ζηταει σαν απο μονο του μπολικο χρονο μοναξιας και εσωτερικης αναξητησης γευσεων μεσα στον υγραντηρα. Εχει χαρακτηρα, απλα θελει τον χρονο του για να τον "εκφρασει". Το σιγουρα ευχαριστο στην ολη υποθεση ειναι το σταθερα αναδυομενο αρωμα σοκολατας που σε ολη την διαρκεια το πουρο δεν δισταζει να χαρισει απλοχερα.

Κατα την γνωμη μου χρειαζεται τουλαχιστον μια καλη 5ετια στην απομονωση ...να βρει τον πραγματικο του εαυτο. Σιγουρα για μενα (και λογω του μεγεθους του που συμπαθω αρκετα) ειναι μια καλη και σιγουρη επενδυση η αγορα τουλαχιστον ακομα μιας κασετινας.

Ειμαι περιεργος να δω πως θα καταφερει μετα απο μερικα χρονια αυτο το πολλα υποσχομενα πουρο να "εξωτερικευσει" τις γευσεις του το ιδιο απλοχερα οπως κανει τωρα με το σοκολατενιο αρωμα του.
“Those who smoke Cohibas never die of cancer, but those who donʼt smoke them, die of envy”
wpleft
Δημοσιεύσεις: 117
Εγγραφή: Τετ Ιαν 17, 2007 2:35 am
Τοποθεσία: ελληνικος βορας

Δημοσίευσηαπό wpleft » Παρ Ιαν 11, 2008 1:44 am

ωραιο tasting χρηστο

μετα απο αυτο ειμαι ακομα πιο ανυπομονος να τα δοκιμασω

αρπαζω την ευκαιρια να πω για καποιον φιλο (redrum νομιζω) που σχολιαζε για την παλαιωση...
νομιζω οτι εδω ο χρηστος λεει πολυ σωστα τι ακριβως συμβαινει οταν παλιωνει ενα πουρο

χανεται αυτο το harshness (που αν προσπαθουσαμε να το πουμε ελληνικα θα χρειαζοταν παραπανω απο μια λεξεις ) το πουρο γλυκαινει και μαλακωνει γινεται πολυ πιο ευχαριστο στη γευση κυριως αλλα και το αρωμα σιγουρα εχει μονο κερδη (πρωτα πρωτα εξαφανιζεται καθε υποψια αμμωνιας, το εω ξαναρωτησει αλλα ξερει κανιες που οφειλεται αυτη η δυσαρεστη οσμη σε πολλα νεαρα πουρα? και γιατι δεν υπαρχει σε ολα ? μηπως εχει να κανει με τη φυλαξη τους στα humi των εμπορων?) .Γενικα νομιζω οτι παιζει σημαντικοτατο ρολο και καθιστα την υπαρξη μεγαλου cabinet σχεδον επιβεβλημενη ....και πολλα μικρα να εχει κανεις καλα ειναι lol, αρκει να υπαρχει χωρος ...

για να επανελθω στο θεμα ...χρηστο μου ανοιξες την ορεξη για....... ...σοκολατες.
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Παρ Ιαν 11, 2008 2:32 am

wpleft οντως προκειται για πολυ ομορφες στο ματι σοκολατες! :wink:

Τωρα οσον αφορα το φαινομενο της αμμωνιας που αναφερεις, προκειται για την λεγομενη sick period του πουρου (του καθε πουρου στην πραγματικοτητα) και καλυτερα να το ξεχνας για εκεινη την περιοδο (6-12 μηνες - μπορει και παραπανω). Αλλα μετα τα πραγματα αλλαζουν κατα πολυ! Προς το καλυτερο βεβαια. Αλλα και παλι μπορεις να περιμενεις κι αλλο. Μονο προς το καλυτερο θα πανε τα πραγματα.

Δεν ξερω για τα αλλα δυο αδερφια του Genios αλλα το ιδιο βρισκεται σε μια συγχηση προσωπικοτητας αυτην την πρωτη περιοδο της "γεννησης" του. Σιγουρα κρυβει "χρυσο" μεσα του αλλα θελει χρονια ακομα για να ωριμασει και να ειναι σε θεση να μας εκφρασει τον "εσωτερικο" του κοσμο με σιγουρια. Προς το παρον, ψαχνεται ακομα... Δεν ξερω αν τα Secretos ειναι πιο επιθετικα στην νεα τους "ζωη" με το που βγηκαν απο το "αυγο" τους. Συντομα θελω να τα δοκιμασω ομως και αυτα - αν και το μεγεθος τους δεν με συγκινει ιδιαιτερα.

Οσο για τα Magicos, μια "καταπιεσμενη" μορφη ενος Robusto σε υψος και παχος, θα ηθελα πολυ να τα δοκιμασω για να τα συγκρινω σε σχεση με τα Genios.

Παρολα αυτα αν καποιος αλλος εδω μεσα εχει προσωπικη επαφη με οποιο απο τα τρια, εμενα θα με ενδιεφερε να ακουσω τις εντυπωσεις του.
“Those who smoke Cohibas never die of cancer, but those who donʼt smoke them, die of envy”
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Ιαν 11, 2008 1:51 pm

exo kapnisei ena genios 5. einai ontos entyposiako pouro. that symfoniso me tin geusi kafe kai sokolatas, meli, to pouro einai pragmatika san epidorpio. to eixa synodepsei me ena isle of jura, pou einai san caramela, yperoxos syndiasmos.

kai edo einai to provlima mou me ta genios. einai poly mild kai "glyko" nomizo gia ta dika mou gousta (toulaxiston auto to ena pou dokimasa...). prosopika protimo pio entones geuseis, kai sta poura kai sta ouiski. px agapimeno mou pleon ousiki einai to 10ari lagavulin, nomizo mou aresei pio poly kai apo to 16ari (to 21 einai alli istoria....).


isos an kapniso palaiomena poura katalavo diafores, opos eipa den exo kapnisei idiaitera palaiomena poura. alla an mporei na ginei parallilismos me ouiski, tote mallon eima fan to mi palaiomenon (kai idiaitera ou SD4...)
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Ιαν 11, 2008 6:03 pm

Γειά σου supertaster, επανήρθες ανανεωμένος από τις διακοπές σου και βάλθηκες να μας τρελλάνεις. :lol: :lol:

Πως γίνεται να αναζητάς τις πιο έντονες γεύσεις;


Με βάση τη λογική: ο κουφός θέλει πιο δυνατούς ήχους, ο στραβός πιο πολύ φως και παίρνοντας το αντίστροφο, δεν θα έπρεπε κάποιος με καλή γεύση να αναζητά το απαλό και όχι το έντονο, που πρέπει να του είναι ενοχλητικό: Το μέτρια γλυκό: πολύ γλυκό, το μέτρια πικρό: πολύ πικρό, το μέτρια ξυνό: πολύ ξυνό,το μέτρια αλμυρό: πολύ αλμυρό;
Το ίδιο δεν ισχύει και για την οσμή;

Το Lagavulin το 10άρι δεν το ξέρω. Όμως ξέρω και έχω (για κέρασμα) το 16άρι. Δεν πάει καθόλου με κανένα πούρο, γιατί δεν αφήνει περιθώριο στο πούρο να αναπτύξει τα αρώματά του, όποια κι αν είναι αυτά. Με τσιγάρο ίσως, και σκέτο καλό είναι (το Lagavulin). Μια φορά δοκίμασα να το συνοδέψω με πούρο και μου φάνηκε (το πούρο) σαν χόρτο, αφού μετά από μία γουλιά μου έμενε για πολύ ώρα μόνο το άρωμα και η γεύση του ποτού κι από πούρο τίποτα.

Απορώ που μπορείς και ανακαλύπτεις καραμέλες, καφέδες και μέλια.

Νομίζω ότι πιο πολύ δημιουργούνται στη φαντασία (μας) παρά υπάρχουν στη πραγματικότητα - δεν ξέρω :? εσύ είσαι ο ψυχολόγος. Αν όμως ήταν αλλιώς, γιατί να αναδύουν τα πούρα μόνο αρώματα που θα μας άρεζαν στην συγκεκριμένη στιγμή και όχι κάποια άλλα, όχι απαραίτητα δυσάρεστα, αλλά τουλάχιστον άταιρα.
Από τη φύση δεν θα μπορούσε ένα πούρο να είναι λίγο σκορδάτο με νότες κρεμυδιού και επίγευση παντζάρι; Γιατί μόνο φρούτα και ξηρούς καρπούς και καθόλου λαχανικά;

Υ.Γ.1: την άποψή σου για τα aged, θα την αναθεωρήσεις με τον καιρό (ελπίζω πριν γίνεις εσύ aged).

Υ.Γ.2: Χωρίς παρεξήγηση έ; :D

Υ.Γ.3: Προς Χρήστον:
sorry για το off topic. Και δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κανένα Cohiba Maduro, αλλιώς ευχαρίστως θα έγραφα τη γνώμη μου.
hernesto
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό hernesto » Παρ Ιαν 11, 2008 6:22 pm

[off-topic]
@ Νίκος:
Ο RedRum δεν αναφερόνταν σε συνοδευτικό πούρου λέγοντας για το ουίσκι αυτό... Αλλά γενικά στη συγκεκριμένη γευστική προτίμησή του!
[/off-topic]
Medium-thick gauge, soft to mild strength, sweet scents and taste... Oh yeah, that's me smoking my cigar, baby!
http://cigarlounge.gr
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Παρ Ιαν 11, 2008 9:37 pm

wpleft έγραψε: ξερει κανεις που οφειλεται αυτη η δυσαρεστη οσμη σε πολλα νεαρα πουρα? και γιατι δεν υπαρχει σε ολα ? μηπως εχει να κανει με τη φυλαξη τους στα humi των εμπορων?)

Η αμμωνία οφείλεται σε διαδικασίες επεξεργασίας στο εργοστάσιο παραγωγής για την συντήρηση - διατήρηση του πούρου (του καπνού σωστότερα). Αυτό όμως πρόκειται σχετικά σύντομα να σταματήσει αφού ανακοινώθηκε πέρυσι (από την Habanos) μια σημαντικού ύψους επένδυση σε τεράστιες ψυκτικές εγκαταστάσεις για την συντήρηση των πούρων πριν αυτά βγούν στην αγορά.
Μια παρόμοια επεξεργασία του καπνού υφίσταται σε πειραματικό στάδιο και στην χώρα μας (είμαι σε θέση να το γνωρίζω), αλλά πληροφορίες για αυτό αργότερα (όταν μου επιτραπεί να αναφέρω κάτι σχετικό).

Όσο για την νέα σειρά της Cohiba, δεν έχω δοκιμάσει ακόμη κάποιο από τα πούρα και συνεπώς δεν έχω άποψη. Και η αλήθεια είναι ότι δεν βιάζομαι να τα δοκιμάσω. Και δεν ξέρω γιατί - είναι η πλάκα. Απλώς κάτι μου λέει να περιμένω.
Εξάλλου (ας είναι καλά ο ... Άγιος) και το στοκ περίσσεψε και πρέπει να περιμένω αρκετά για νέες "κινήσεις" αφού αναμένεται να "φουλάρει" με μιας και το νέο cabinet στο γραφείο, μόλις φυσικά αυτό εγκατασταθεί.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Ιαν 11, 2008 10:34 pm

geia xara niko! apolaustiko to minima sou! hahah!

fysika xoris pareksigisi, oi geusi einai kati to poly idiaitero kai prosopiko. pantos na eksigitho, gia na min theoritho kai kanenas geloios:

oson afora tin aisthisi tis geusis: an thes mporeis na kaneis to poly aplo PROP test. einai ena xartaki (nomizo mporeis na to promitheuteis apo farmakeia) pou exei pano mia ousia pou legetai propylthiouracil (PROP). 65% ton anthropon pou exoun ena sygekrimeno gonidio (T2R38 ) pou kanei na aisthanontai to xartaki auto pikro. oi ypolipoi den katalavainoun kamia geusi. apo to 65% to 25% to aisthanetai os anypofora pikro (opos kai ego, sxedon kserasa...). Idiaiteri apostrofi exoun loipon se otidipote pikro, eno yparxei yparxei protimisi se glyka, alcool, kapnisma.

eeee... kalos i kakos, anoiko kai ego se autous.... kafe, tsai, grapefruit ta syxainomai an den exoun 2-3 koutalies zaxari. den mporo ta poly kautera.

oson afora an ontos yparxoun autes oi geuseis, fysika kai yparxoun. i geusi kai i myrodia den einai tipota apo apo tin antilipsi apo tis aisthisis mas orismenon ximikon ousion. o syndiasmos auton ton ousion dinei mia sygekrimeni geusi. to periergo kai yperoxo einai oti to geustiko kai aromatiko profil enos proiontos mporei na dimiourgithei apo syndiasmo allon proionton pou den exoun kamia sxesi me to arxiko, arkei na exoun tis idies ousies. px o kafes, i sokolata kai (eite to pisteveis eite oxi) to kala psimeno kreas exoun 22 koina compounds me kyrio to (2-furfurylthiol and 2-methyl-3-furanethiol... an to peis me ti mia tha sou steilo ena D4)! gia auto otan kapnizeis ena pouro pou exei geusi sokolata, aisthanesai kai kafe! ena allo paradeigma. oi ousies pou dinoun ston vasiliko to aroma tou, mporoun na anaparaxthoun an anakatepseis koliandro, glykaniso kai tarragon!

stis geuseis loipon: afou pineis to lagavulin, den einai dynaton na min aisthanesai tin kapnisti geusi, to iodio, tin myrodia tou fykiou, toulaxiston gia arxi. to 16ari synithos exei sinithos mia glykia epigeusi sto telos, san caramela. auti einai isos dyskoli na diakrithei.

to idio kai me ta krasia. polla exoun geuseis apo eksotika frouta, px mango, anana, kapoia afinoun mia voutirodi geusi sto telos(nomizo einai to Magiko Vouno pou mou edose tetoia aisthisi). oles aute oi geuseis einai synergeia tou typou stafylion kai tou vareliou pou zimothike to krasi.

idia xaraktiristika exoun kai ta poura. auto pou les oti geuseis dimiourgountai sti fantasia mas, einai arketa sosto, kathos oi geusi exei megales diakimanseis apo atomo se atomo. o logos pou den vriskeis geuseis skordou, kremidi, pantzari ktl, einai giati akrivos ta fyla to kapnou den exoun compounds pou na mporoun na synthesoun mia tetoia geusi (and kai o kafes kai i sokolata exoun koina compounds me to skordo!). den nomizo kapois paragogos pourou na dialege xarmania pou tha evgazan geusi skordou...

nomizo ena kalo pouro gia na antiliftheis geuseis (logo tou oti einai arketa monodiastato..) einai to gnosto RGPE. Einai adynaton na to anapseis kai na min katalaveis tin geusi ksirou karpou (oxi pasatembo!!!) emena mou thimizei tin myrodia enos vregmenou tsofliou apo amygdalo.

oson afora to lagavulin 16: dokimase to me kati dynato, ena D4 i ena bolivar BF, royal corona. akoma kai me pio "glyka" poura teroiazei, giati exei mia yfalmiri geusi pou anadikneioun to glyko tou pourou.

popo re! elegeia egrapsa!!!

auta loipon, etsi gia na min pareksigoumaste :D
wpleft
Δημοσιεύσεις: 117
Εγγραφή: Τετ Ιαν 17, 2007 2:35 am
Τοποθεσία: ελληνικος βορας

Δημοσίευσηαπό wpleft » Σάβ Ιαν 12, 2008 3:24 am

redrum
τι να πω !
συγχαρητηρια για το tasting του lagavulin 16 ...θεωρω οτι εισαι μεσα 100%...

δεν ειμαι ,βεβαιως, ειδικος ! απλα φαν του συγκεκριμενου .
πολυ ενδιαφεροντα και αυτα που εγραψες περι γευσιγνωσιας γενικα .

Επιστροφή σε “Cohiba ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες