Cohiba Maduro 5

RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Σάβ Ιαν 12, 2008 4:38 am

geia xara wpleft, ontos i geusignosia einai enas entyposiakos tomeas, me ton opoio asxoloumai 2-3 xronia. oxi toso na dokimazo, oso ti symvainei piso apo ti geusi. yparxei o tomeas pou legetai "molecular gastronomy" o opois asxoleitai me auto to thema.

na sas doso ena akoma paradeigma, pou deixnei pos kai giati diaforopiountai oi geuseis ton pouron:

yparxei ena compount, to opoio einai koino sta saligaria, to spanaki, to pantzari, sto kalaboki, pou tou dinei auti tin myrodia kai geusi "notismenis gis". poses fores den exete akousei na perigrafete auti i aisthisi sta poura (an thimamai kala itan ena vegas robaina pou mou edose autin tin aisthisi). auto den einai tipota allo apo auto to morio pou synyparxei se osa anefera parapano. i einai pithanon to xarmani pou xrisimopoieitai na exei tetoia xatakriristika pou na synthetoun to profil autou to moriou (opos anefera parapano me ton vasiliko). gia auto aloste einai poly dyskolo ena pouro na exei kai xaraktiristika sokolatas/kafe kai giina xaraktiristika.

exo dei 1-2 sites me "cigar science" alla dystixos den exei ginei analysi pia moria einai kyriarxa se poura, pou tous prosdidoun ta idiaitera xaraktiristika tous, that itan poly endiaferon.


sorry gia to makri post kai pali, to "afentiko" einai arrosto kai ego grafo ena report auti ti stigmi... panta me ksekourazei na milao gia geuseis omos!

elpizo na min pareksigoumai... (etsi niko? :wink: )
hernesto
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό hernesto » Σάβ Ιαν 12, 2008 11:08 am

off-topic έγραψε:Έχουμε ξεφύγει τραγικά off-topic αλλά νομίζω πως αξίζει. Φίλε RedRum δε γνωρίζω πόσο καλός είσαι στη γευσιγνωσία αλλά πραγματικά σου εύχομαι τα καλύτερα!

Εγώ προσωπικά αυτό που εκμεταλλεύομαι είναι η μύτη μου - είναι κάποιων στρεμμάτων :lol: :lol: - οπότε έχω την ευτυχία να μπορώ να 'διαβάζω' και να έχω την εμπειρία πολύ σύνθετων ή βαθύτερων γεύσεων... Βέβαια όπως έχω ξαναπεί σε καμμία περίπτωση δε θα τολμούσα να ισχυριστώ ότι είμαι γευσιγνώστης! Ποτέ, πιστεύω, δε θα καταφέρω από μόνος μου να αναγνωρίσω γεύσεις και αρώματα αν προηγουμένως δεν είμαι προϊδεασμένος για το τι περιμένω ώστε κατά τη διαδικασία να καταφέρω να τα αναγνωρίσω και να τα καταλάβω.

Από την άλλη όμως δεν πέφτω στην παγίδα να πω ότι υπάρχει μια γεύση η οποία απλά δεν υπάρχει όσο κι αν προσπαθούν να με πείσουν κάποιοι εσφαλμένα. Μου έχει τύχει περίπτωση φίλος να μου λέει σε ένα από τα αγαπημένα του κρασιά για επιγεύσεις καμμένου ξύλου οι οποίες απλά ήταν στη φαντασία του...

Χάρις βέβαια το τελευταίο δε θα βγάλω ένα "άψητο", τίγκα στην αμμωνία πούρο "ψημένο" και πλήρες μόνο και μόνο επειδή το διάβασα στο review. Δυστυχώς μου έχουν προκύψει πούρα με γευστικούς χαρακτήρες που λίγο ταίριαζαν στις περιγραφές που είχαν καταγραφεί για αυτά σε fora, reviews, etc. με θετικό αποτέλεσμα όμως μια μικρή εκπαίδευσή μου σε αυτοσχέδιο tasting δίχως "βοήθεια" ή "σκονάκι"...

Το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι οι γευστικές εμπειρίες που πρέπει κάποιος να διαθέτει για να έχει ικανότητα καλού tasting πρέπει να είναι πραγματικά χιλιάδες! Να έχει φάει και να έχει πιει πραγματικά πάρα πολλά πράγματα στη ζωή του και ταυτόχρονα να μπορεί να μην τα συγχέει μεταξύ τους.

Το τελευταίο το λέω γιατί πραγματικά μου φαίνεται από περίεργο έως αστείο το πώς μερικοί μιλούν για γεύσεις πραγματικά πολύ ειδικές, τραβηγμένες από τα μαλλιά και σπανιότατες! Για να μην αναφερθώ σε άλλες που ένας Θεός ξέρει πώς τις δοκίμασαν... [ =>Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν!..]
Medium-thick gauge, soft to mild strength, sweet scents and taste... Oh yeah, that's me smoking my cigar, baby!
http://cigarlounge.gr
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Ιαν 12, 2008 11:24 am

Redrum, έγραψες... :!: :D

Θα το κάνω αυτό το PROP τεστ που λες, γιατί κι εγώ δεν ανέχομαι τα πικρά: τσάι καφέ σκέτο, καμπάρι, φέρνετ μπράνκα κλπ. Με τα (μέτρια) καυτερά τα πάω καλύτερα.
Το Lagavulin 16 δεν το απαξιώνω, όταν το πρωτοδοκίμασα με εντυπωσίασε. Ποτέ όμως δεν έπινα πάνω από ένα σφηνάκι (2cl, σε μεγαλύτερο ποτήρι με λίγο νερό) τη φορά, γιατί μου ήταν πολύ έντονο και μάλιστα το finish του με πολύ μεγάλη διάρκεια.
Άλλα, όπως Glenrothes και Dalwhinnie, που ίσως να τα βρήσκεις βαρετά, μπορώ να πιώ μισό μπουκάλι (που λέει ο λόγος).

Υ.Γ. Επειδή γράφεις και ενδιαφέρονται αλλά και περισσότερο από δύο αράδες, μήπως θα μπορούσες να βρεις (και εσύ) τρόπο εκει στο England να καταργήσεις τα greeklish;
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Σάβ Ιαν 12, 2008 11:43 am

Κουκουτσολίδης Δημήτρης έγραψε:Όσο για την νέα σειρά της Cohiba, δεν έχω δοκιμάσει ακόμη κάποιο από τα πούρα και συνεπώς δεν έχω άποψη. Και η αλήθεια είναι ότι δεν βιάζομαι να τα δοκιμάσω. Και δεν ξέρω γιατί - είναι η πλάκα. Απλώς κάτι μου λέει να περιμένω.

Μήπως είναι ένστικτο; Βασίζομαι και περιμένω κι άλλο.


Κουκουτσολίδης Δημήτρης έγραψε:Εξάλλου (ας είναι καλά ο ... Άγιος) και το στοκ περίσσεψε και πρέπει να περιμένω αρκετά για νέες "κινήσεις" αφού αναμένεται να "φουλάρει" με μιας και το νέο cabinet στο γραφείο, μόλις φυσικά αυτό εγκατασταθεί.


Ευτυχώς που ό Αγιος απέσυρε τον ... πειρασμό του 15%. Και άργησε κιόλας. Εκεί που έτρεχα να προλάβω τη 31/12, αυτός συνέχισε μέχρι την 6/1.
Μιλάμε πάντα για τον 1001amazon.com και αγορές κλασσικών βιβλίων, όπως The Bridge Of San Luis Rey, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, ο κόμης Μοντεχρίστος, ο βρυκόλακας των Καρπαθίων κλπ. έτσι Ανδρέα;
:twisted:
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Σάβ Ιαν 12, 2008 2:09 pm

ο βρυκόλακας των Καρπαθίων


εγω απολαμβανω ενα μεγαααλο ποιημα του εγγονοπουλου (με γιγαντια κορωνα :P )
ο βρυκολακας ποιος ειναι; :? :?
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Σάβ Ιαν 12, 2008 2:33 pm

geia xara kai pali.

niko, sorry gia ta greeklish... ta exo egatastisei ta ellinika, alla den doulevoun... ase pou sta ellinika tha mou eperne 18 ores na grapso, den exo pliktrologisei pote ellinika! xairomai pantos pou ta vriskeis endiaferonta auta pu grafo, esto kai ean sou vgazoun ta matia...

hernesto, gia na min pareksigoumai, DEN eimai geusignostis. prin 3 xronia me endiefere, graftika se tasting clubs (wine and whisky), alla apogoiteutika... 99% ton anthropon pou einai ekei itan apla gia tin mostra... ase pou emoizan na exoun emones me tin teloiotita, kai exanan ta apla pragmata... exo faei sto kalitero estiatorio tou kosmou (Fat Duck), alla kanena piato ekei den mou arese perissotero apo ena arnaki sti souvla.. ena oraio paidaki sta karvouna, ena traganisto gyro me pita (souvlaki me gyro pou len kai oi athinaioi :wink: ). Tis liges fores pou piga se cigar clubs edo agglia, efyga trexontas... ena matso epidiksiomanis ligouro-giapides pou diagonizontas pios roufaei kalitera...

me endiaferei i epistimoniki pleura tis geusis, ti einai, pos mporoume na tin epireasoume pros to kalitero. exeis poly megalo dikio otan les oti to na ksereis reviews geuseis se proideazei gia tin dikia sou dokimi. i mnimi tis geusis einai apo tis pio dynates ston anthropino egefalo. px, an sou po tora na thimitheis ti geusi tou portokaliou, sxedon tha to aisthantheis sto stoma sou. to xroma paizei rolo episis.

gia na gyrisoume sta maduro (mia kai eimastan teleios off-topic...) to gegonos oti to wrapper moiazei me sokolata, prodiathei gia na anixneuseis tin geusi tis sokolatas kai tou kafe.

auta pros to paron, i geusi einai ena terastio thema, skeftomai na ftiakso ena blog oson afora auta ta themata, an exo xrono kai to kano tha sas enimeroso.
hernesto
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό hernesto » Σάβ Ιαν 12, 2008 3:01 pm

Κλείνοντας κι εγώ το off-topic να πω βρε RedRum ότι δεν αναφερόμουν προσωπικά σε εσένα αναφορικά με το θέμα γευσιγνωσίας και τα ρέστα... Απλά στιγμάτιζα κάτι πολύ περίεργα tastings που έχω διαβάσει κατά καιρούς και μου'χουν φύγει οι τρίχες τριήμερο στην Αράχωβα!

Τσίους man! :wink:

ΤΕΛΟΣ OFF-TOPIC!!!
Medium-thick gauge, soft to mild strength, sweet scents and taste... Oh yeah, that's me smoking my cigar, baby!

http://cigarlounge.gr
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Σάβ Ιαν 12, 2008 3:50 pm

to ksero den anaferosoun se emena, apla ekana ena sxolio oson afora ta tastings.

araxova ee??? auta einai... ego meta tis yperoxes diakopes mou exo pesei me ta moutra sti douleia.... an kai periergos simera o kairos einai kalos! perimeno to vrady na anapso ena partagaki oraio, me ena potiraki arran.
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Κυρ Ιαν 13, 2008 2:27 pm

εγω παντως δεν ενοιωσα καθολου αρωμα σοκολατας. τα genios μου αφησαν στο στομα αρωματα μπαχαρικων - πιπερι, μοσχοκαρυδο, γαρυφαλο και κολιανδρο. η αρχηγος της οικογενειας ανακαλυψε αρωματα καστανου και κονιακ και συμφωνησε οτι ειναι εξαιρετικο πουρο.

για τα μικροτερα μεγεθη συμφωνω με τον statos: υπερβολικα τραχυ - και προσωπικα δεν εχω καμμια διαθεση να περιμενω πεντε χρονια μηπως βελτιωθουν. η καλη μερα απο το πρωι φαινεται!

υπενθυμιζω παντως οτι δεν ειμαστε λατρεις των cohiba!
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Δευ Ιαν 14, 2008 9:38 am

INS έγραψε:Ο βρυκολακας ποιος ειναι; :? :?

=Στάχτη στα (αδιάκριτα) μάτια :lol:
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τρί Ιαν 15, 2008 5:06 pm

INS έγραψε:για τα μικροτερα μεγεθη συμφωνω με τον statos: υπερβολικα τραχυ - και προσωπικα δεν εχω καμμια διαθεση να περιμενω πεντε χρονια μηπως βελτιωθουν. η καλη μερα απο το πρωι φαινεται!


Θεωρώ πως ξέρετε και οι δύο από πούρα και έχετε δίκιο για τα Secretos.

Κι όμως, δείτε το Cigar Aficionado, που στην 25άδα του 2007 βάζει μόνο το Secreto, απαξιώνοντας ουσιαστικά τα δύο μεγαλύτερα Maduros. Με βάση τον δικό μας ελληνικό τρόπο ανάλυσης των πραγμάτων το βρίσκω πολύ ύποπτο αυτό (κάποια συμφέροντα εξυπηρετούν - κι αυτοί).
Πως έγινε και, ενώ κυριαρχούν τα μεγάλα rings (50, 52, 54, 56!, 61!!!) στην 25αδα τους, διάλεξαν μόνο το 40άρι ring (και κανένα από τα δύο 50άρια), δικαιολογώντας το με &#The 8220;maxim that a cigar needn’t be bigger to be better”;
Τα δουλεύουν ψιλό γαζί τα αμερικανάκια. Για μένα καλά κάνουν και θα προτιμούσα μάλιστα να μην βάζουν κανένα κουβανέζικο πούρο στη λίστα τους.
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Τρί Ιαν 15, 2008 7:20 pm

Τα δουλεύουν ψιλό γαζί τα αμερικανάκια.


αντι για σχολιο θα σας πω μια ιστορια. πρωτοταξιδεψα στην αμερικη το 1994. για τα ψωνια επρεπε να αγορασω επι πλεον βαλιτσα. μπηκα σ' ενα βαλιτσαδικο και πρωτη - πρωτη μου εδειξαν μια tumi (τοτε δεν την ηξερα τη μαρκα, νομιζω δεν κυκλοφορουσε καν στην ελλάδα ... αλλά και τωρα που την ξερω δεν θα την αγοραζα - καμμια συγκριση με τις (γερμανικες) rimowa: παναλαφρες και κατασκευασμενες σαν θωρηκτα). Γιατί ειναι τοσο ακριβες αυτες οι βαλιτσες και τι ειναι αυτο το "βαλλιστικο ναϋλον;", ρωταω τον πωλητη. "Ποια ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα;" με ρωταει αυτός. "Η μερσεντες" του λεω. "Η καντιλακ", με διορθώνει, "και η τουμι ειναι η καντιλακ στις βαλιτσες".
Μολις ειχε χασει ενα πελατη, χωρις να το καταλαβει.
Ηθικο διδαγμα: γευσιγνωστες ή μη, οι συντακτες του cigar afficionado ειναι αμερικανοι, συνηθισμενοι στα προϊόντα της δικης τους αγορας και οι γευστικες τους προτιμησεις εχουν διαμορφωθει απο αυτα τα προϊοντα. Ασε δηλαδη που οι γευσιγνωσιες του περιοδικου ειναι, υποψιαζομαι, λιγο σαν γευσιγνωσιες τής σπονδης: προσκαλουμε το αθηναϊκο γκλαμουρ να φαει τζαμπα, φερνουμε για ενα βραδυ ενα γαλλο σεφ που δεν θα τον ξαναδει το μαγαζι ουτε αυτον, ουτε τις συνταγες του, ουτε τις πρωτες υλες που χρησιμοποιηθηκαν, γραφουν τα περιοδικα διθυραμβους για την ποιοτητα και μετα το νοημον κοινο ελπιζει οτι, οταν παει στο εστιατοριο, θα φαει ακριβως τα ιδια...
Άβαταρ μέλους
Χρήστος Νάκος
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 10:09 pm

Δημοσίευσηαπό Χρήστος Νάκος » Σάβ Ιαν 19, 2008 4:47 pm

Τελικα μου φαινεται κανεις εδω μεσα δεν εχει την νεα σειρα Maduro σε ιδιαιτερη εκτιμηση. Περιεργο ομως... Τελικα ειναι το διαφορετικο blend που δεν αρεσει ή το γεγονος οτι ειναι πολυ νωρις ακομα για ενα τετοιο πουρο να καπνιστει;
“Those who smoke Cohibas never die of cancer, but those who donʼt smoke them, die of envy”
Άβαταρ μέλους
Skipper_D
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 21, 2006 11:12 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Skipper_D » Τετ Ιαν 23, 2008 10:29 am

Το καλοκαιρι αγορασα για δοκιμη 3 πακετα των τριων (ενα απο ολα) για δοκιμη...

Πρωτα απ' ολα να σου πω πως μονο που τα ειδα τρελαθηκα!!
Ισως το πιο ομορφο πουρο.... Σαν να βλεπεις σοκολατακια...
Οσο για την γευση... προσωπικα ΔΕΝ θα ξαναγορασω Cohiba περα απο απο την σειρα maduro. Η γευση τους μου φανηκε ιδιατερα απαλη με πλουσια αρωματα κατι που πιστευω (ελπιζω) με τον καιρο να βελτιωθει...
Αν και δεν θα αγοραζω αλλο απο το Genios διοτι πλεον δεν μπορω να καπνιζω μικροτερο πουρο μπορω να πω οτι και τα τρια πουρα ηταν αρκετα κοντα γευστικα... Εχω ηδη αγορασει δυο κουτια και θελω να τα φτασω πεντε να τα αφησω να κοιμηθουν 2 χρονακια και μετα σιγα-σιγα να τα ξυπνησω... :)
midnite
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Φεβ 11, 2008 2:35 pm

Δημοσίευσηαπό midnite » Δευ Φεβ 11, 2008 3:00 pm

είμαι νεός στο forum κι αυτό είναι το πρώτο μου post.
Διαφωνώ με όλους σχεδόν για τα secretos. Πρόκειται για εξαιρετικό πούρο με πλούσια αρώματα, καλοφτιαγμένο και ιδιαίτερα προσεγμένο.
Ξέρω πολλοί θα πουν πως στα ίδια χρήματα έχεις και άλλλες επιλογές ίσως καλύτερες, με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, μακρύτερη επίγευση κλπ.
Με όλο το σεβασμό θα πω πως πρόκειται για το καλύτερο ίσως πούρο που έχω δοκιμάσει σε μικρή κορόνα και με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την καταπληκτική του ποιότητα.
όσο για το μικρό robusto είναι ίσως πιο ισορροπημένο αλλά έχουμε αλλάξει ήδη κατηγορία κι εκεί ο ανταγωνισμός είναι σκληρότερος. Είναι όμως και αυτό ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα πούρα στην κατηγορία του.
Το μεγαλύτερο από τα τρία το genios είναι εντελώς άνισο πούρο, καλό μεν αλλά χωρίς χαρακτήρα. Δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι θέμα παλαίωσης. ίσως απλά συμπληρώνει την κατηγορία.
Για να επανέλθω όμως, θα επαναλάβω ότι το μικρό είναι εξαιρετικό και με 10 euros έχεις απόλαυση 40 λεπτών που δύσκολα βρίσκεις σε άλλο πούρο αυτού του μεγέθους.
Για να περάσω και στη σύγκριση με τα κλασικά cohiba, θα αναφέρω πως αρχικά μένεις με την εντύπωση πως διαφέρουν. Ωστόσο έχουν κοινά στοιχεία, κυρίως στο τράβηγμα στην πολυπλοκότητα της επίγευσης , στο σφιχτό σώμα και σε γενικές γραμμές στην αίσθηση ποιότητας.
Προσωπικά είμαι λάτρης του siglo vi φυσικά, αλλά μακράν το καλύτερο cohiba που έχω δοκιμάσει είναι το sublimes.
ευχαριστώ και καλή συνέχεια

Επιστροφή σε “Cohiba ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης