Epicure 2

Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Δευ Δεκ 05, 2011 9:18 am

καλημέρα, καλή εβδομάδα

αυτό το πούρο και μέλι και γάλα έχει
είναι και κρεμμώδες

οπότε, φυσικό ήταν
που έδεσε τόσο αρμονικά
με το πρωινό σου :wink:
Άβαταρ μέλους
capobomba
Δημοσιεύσεις: 890
Εγγραφή: Δευ Σεπ 20, 2010 9:58 am

Δημοσίευσηαπό capobomba » Σάβ Μάιος 19, 2012 6:27 pm

κάπνισα το τελευταίο από μια φρέσκια τριάδα που αγοράστηκαν τελευταία

δυστυχώς το πούρο καθότι άγουρο κατά πως φαίνεται ήταν τίγκα στις αμμωνίες και τις αγριάδες, και ως εκ τούτου ήταν χάλια

το γευστικό προφίλ που μπορούσα να διακρίνω από κάτω από τα αγριόχορτα και τις ανοιξιάτικες μυκητιάσεις :lol: :lol: ήταν το ελαφρύ γνώριμο του επίκουρου, με τις σοκολάτες και τις κρέμες και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις

ωστόσο, είναι πλέον φανερό ότι αυτά τα πούρα χρειάζονται μια διετία και βάλε ξεκούραση για να αποβάλλουν τις πρώιμες τους ατέλειες, που τα καθιστούν απαράδεκτα αν καπνιστούν λάθος εποχή :x

κρίμα και είχα καλή διάθεση και ιδανικές συνθήκες, που ίσως αν είχα επιλέξει ένα άλλο πιο "χωνεμένο" στικ, να έφτιαχναν την τέλεια περίσταση

δεν πειράζει, όσο ζούμε μαθαίνουμε και πλουτίζουμε τις εμπειρίες μας, όσο κι αν αυτές παραμένουν σταθερά επικριτικές για την χαμηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος της Κούβας, όταν φτάνει βιαστικά στον τελικό του αποδέκτη... :evil:
argi
Δημοσιεύσεις: 1176
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 8:31 pm

Δημοσίευσηαπό argi » Σάβ Μάιος 19, 2012 6:57 pm

μην καιτε επικουρους,
με τιποτα ετικετομενους
με τιποτοτιποτα ατικετοτους (παλιους)
μιλαμε ειναι απο τα πιο εξελιξιμα πουρα κουβας εβερ (μαλλον)
η γευστικη αξια τους πολαπλασιαζεται σε 12-3 χρονια
εχω καποια και τα εχω στον υγραντηρα του κοιταγματος......
4-5 εχουν μεινει το στερνο καηκε το 09.
Η επιτομη της κουβανεζικης γλυκας.
cuba libre and not only cuba
thanasis
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 22, 2011 2:39 am

Δημοσίευσηαπό thanasis » Σάβ Μάιος 19, 2012 7:29 pm

Έχω ένα κουτί του 11, το άνοιξα κάπνισα 1 και μετά το έθαψα στο βάθος, μέσα στο 12 πάντως δεν θα το ξαναανοίξω.
Ο παλιός επίκουρος που είχα καπνίσει πιο παλιά, ήταν απόλαυση, ηδονή.
Ο νέος μάλλον για τραγωδία μου κάνει.
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Σάβ Μάιος 19, 2012 7:32 pm

Argi νομίζω πως έχεις δίκιο.
Έχω παρατηρήσει πως τα κουβανέζικα που ξινίζουν όταν είναι φρέσκα, έχουν απίστευτα μέλλον.
Βλέπε Punch, Hoyo de Monterey, Vegas Robaina.
Ειδικά με τα πρώτα... Ορκιζόμουν πως δεν θα τα ξαναβάλω στο στόμα μου.
Μέχρι που έπεσα σε κάτι παλιές διπλοκορώνες και χοντροκορώνες.
Μετά έγινα Jimbo Κομανέντσι από τις κωλοτούμπες μου :lol:
Εγώ και ο Τσίπρας ένα πράμα :lol: :lol: :lol:
argi
Δημοσιεύσεις: 1176
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 8:31 pm

Δημοσίευσηαπό argi » Κυρ Μάιος 20, 2012 7:10 am

και ο καρατζαφυρερ :lol:
cuba libre and not only cuba
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Κυρ Μάιος 20, 2012 11:15 am

για το ωφέλιμο της κουβέντας
οφείλω να σημειώσω πως ο επίκουρος ο δεύτερος (imo)
δεν είναι από τα πούρα που "ξινίζουνε" ή κρατάνε για πολύ τις αμμωνίες
συνήθως είναι "στρωτό" και "μαλακό" από τις αρχές
κάνει πολύ ευχάριστη συντροφιά και νέος ο φιλόσοφος

ότι ωριμάζει όμορφα και μελώνει τερπνά
πέραν πάσης...

να, κάτι "παλιά παιδιά"
τα 'χουνε ξαναπεί γι αυτό το robusto, (σε άλλη, γενικότερη ενότητα)
http://www.cigars.gr/forum/viewtopic.php?t=1252
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Κυρ Μάιος 20, 2012 1:22 pm

Εγώ πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω ευχαριστηθεί έστω και έναν διπλό επίκουρο. Ή ξινός θα ήταν, ή τίγκα στην αμμωνία, ή κατασκευαστικά πάρα πολύ κακός...
Κουτί δεν έχω αγοράσει ποτέ μου. Από ελληνικά καπνοπωλεία μόνο.
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Κυρ Μάιος 20, 2012 1:36 pm

jimbo έγραψε:...μέχρι στιγμής δεν έχω ευχαριστηθεί έστω και έναν διπλό επίκουρο...


μήπως άλλαζες "σχολή" και το γύρναγες στους στωικούς? :wink:
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Κυρ Μάιος 20, 2012 7:40 pm

Lost in translation φίλε μου Τάκη!!!
Πες το μου με άλλα λόγια σε παρακαλώ :lol:
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Κυρ Μάιος 20, 2012 7:52 pm

Στωικοί-Επικούριοι...

δυο από τις κύριες φιλοσοφικές σχολές
του αγλαούς πάλαι ποτέ...
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Κυρ Μάιος 20, 2012 7:59 pm

:D αμ γεια σου! Τώρα συνεννοηθήκαμε!
Anyway, το συγκεκριμένο, έχει βγει απο το διαιτολόγιό μου.
Γενικά δεν μου πολυ αρέσει το robusto σαν μέγεθος, αλλά κατά τακτά χρονικά διαστήματα, θα χτηπήσω τις βασιλικές κορόνες. Οπότε είδες, όντως άλλαξα φιλοσοφία. Από κρέμες και παντεσπάνια, πήγα σε γη και (ύδωρ) χώμα :lol:
Άβαταρ μέλους
kkourmousis
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 11, 2015 10:07 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Epicure 2

Δημοσίευσηαπό kkourmousis » Κυρ Νοέμ 22, 2015 6:22 pm

Όπως ανέφερα και εδώ,

20-11-2015, Hoyo de Monterrey Epicure No. 2
Σήμερα δοκίμασα το Hoyo de Monterrey Epicure No. 2. Άνω του μετρίου στα σίγουρα, αν και είχα καταλάβει από πριν ότι το stick μου δεν πρέπει να ήταν και πολύ καλά συντηρημένο (φυσικά δεν αναφέρομαι στον δικό μου σούπερ ντούπερ υγραντήρα :lol: ). Χρησιμοποίησα puncher και παρόλα αυτά ξεφλούδιζε λίγο, που να είχα χρησιμοποιήσει και cutter. Από το πούρο έμεινα γενικά ικανοποιημένος αν και είχα παραπονάκια σε όλους τους τομείς.

Θα προσπαθήσω να αρχίζω να ξεχωρίζω και εγώ τις γεύσεις -ως αρχάριος- και θα υποστηρίξω ότι με το που το άναψα μου ήρθε μια γεύση γης και ξύλου, η οποία μετριάστηκε μέχρι να καεί το πρώτο τρίτο. Στην συνέχεια έσκασε μύτη η σοκολάτα και λίγα μπαχαρικά, γεύσεις που κράτησαν λιγότερο από όσο θα ήθελα, για να επανέλθει στις γήινες γεύσεις. Προς το τελευταίο τρίτο, το πούρο βάρυνε και οι όποιες εναλλαγές γεύσεων (που υπήρχαν) ήταν δύσκολο για μένα να τις καταλάβω.

Το παράπονό μου από τις γεύσεις είναι ότι σε όλο του το μήκος το πούρο είχε "ξεσπάσματα" που έκαναν την γλώσσα μου να μουδιάζει. Δεν ξέρω αν ήταν αμμωνία ή μπαχάρια, όποιος μπορεί να υποθέσει ας με διαφωτίσει.
Το stick έκανε 3 στάχτες οι οποίες όμως ήταν γκρι σκούρες.
Το μεγαλύτερο μου ίσως παράπονο ήταν από την πυκνότητα του καπνού. Κάτω του μετρίου. Δεν ήταν ότι το πούρο δεν "τραβούσε", τραβούσε μια χαρά, ο καπνός δεν ήταν πυκνός.

Γενικά με άφησε ευχαριστημένο και σίγουρα θα το ξαναδοκιμάζω ελπίζοντας να φανώ πιο τυχερός στο stick που θα μου τύχει
Άβαταρ μέλους
trendy
Δημοσιεύσεις: 1257
Εγγραφή: Τετ Φεβ 20, 2013 7:14 pm

Re: Epicure 2

Δημοσίευσηαπό trendy » Τρί Νοέμ 24, 2015 7:56 am

Γενικά να περιμένεις το πούρο να βαραίνει όσο φτάνει προς το τέλος του.
Για το άλλο που αναφέρεις με τον καπνό, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχω και εγώ το ίδιο θέμα, αν δεν είναι γεμάτος, πυκνός κρεμώδης ο καπνός που τραβάω με χαλάει απίστευτα.
Άβαταρ μέλους
suleygiannis
Δημοσιεύσεις: 897
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 05, 2015 4:22 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Epicure 2

Δημοσίευσηαπό suleygiannis » Πέμ Ιαν 21, 2016 1:04 pm

Έκανα χτες αυτό το πούρο για πρώτη φορά. Ομολογώ είχα πολύ υψηλές προσδοκίες λόγω αυτών που είχα διαβάσει. Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα. Καμία εναλλαγή γεύσεων, επίπεδο από την αρχή ως το τέλος. Το μόνο καλό ήταν η ποσότητα καπνού και η κατασκευή. Άριστα και τα δύο. αλλά από γεύση... απογοήτευση... θα κάνω άλλη μια απόπειρα στο μέλλον.
http://cigarsforum.gr

Επιστροφή σε “Hoyo De Monterrey ....”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης