Καλησπέρα σε ολη την πουροπαρέα,
Ξεθάβω ενα αρχαίο post ωστε να καταθέσω και εγω τις αποψεις μου για το συγκεκριμένο Montecristo No.4.
το συγκερκιμένο πουρο είναι στον υγραντήρα μου πάνω απο 6 μήνες, για να δούμε πως θα πάει το πράγμα.
Εχω χωρίσει το mc σε 3 κομμάτια , αρχή-μέση - τελος.
Η εξωτερική όψη δεν είναι και η καλύτερη αν και αυτό προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου.
Αρχή :
Και ξεκινάμε με το άναμε, που με δυσκολεύει ελαφρώς στο τράβηγμα αλλά δεν το λες και στούμπα.
Κανουν την εμφάνιση τους ντροπαλές νότες ψωμιού, ξύλου και ελαφρών μπαχαρικών.
Κάτι γλυκό αισθάνομαι αλλα δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Το ξύλο σχεδον κυριαρχεί στο πρώτο μέρος.
Μέση :
Κάνουν εμφάνιση πλούσιες γεύσεις καφέ και πλέον δεν εχουμε κανένα πρόβλημα με το τράβηγμα.
Τα μπαχαρικά είναι πιο έντονα αυτή τη φορά παρεούλα με πικρή σοκολάτα.Καύση πολύ καλή εως άριστη και καπνός πλούσιος και μυρωδάτος.
Τέλος :
Μετά απο κάποιες ρουφηξιές βουτηγμένες στο πιπεράκι μια πικρίλα και αίσθηση χώματος μου πλημύρισαν το στόμα.
Αυτη η πικρίλα δεν ελεγε να αποχωρίσει και φτάνοντας στα 4 περιπου εκατοστά (αλλωστε μέχρι εκει τα καπνίζω ολα) το αφησα να αποκοιμηθεί για πάντα στο κοχιμπένιο τασάκι.
Αυτή είναι η πρωτη μου προσπάθεια για ενα πλήρες tasting.
Το διασκέδασα πάρα πολύ με το να καταγράφω τα πάντα κατά την διάρκεια του πούρου μου.
Βέβαια το monte με απογοήτευσε στο τέλος αλλά στο μυαλό μου υπερτερουν οι ομορφες πρώτες στιγμές.
Εις το επανιδείν
free upload image