Cohiba Monte coffee blends

Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Παρ Απρ 01, 2011 10:16 pm

μην μπερδευεσαι!
η μονη διαφορα ειναι 1. ποσο ψιλο θα ειναι το αλεσμα (γενικα το φιλτρο θελει πιο χοντρο αλεσμα) και 2) ποια μεθοδος εκχυλισης θα αναδειξει καλυτερα τα αρωματα (ψιλα γραμματα για την κουβα - λες να φτιαχναν δυο διαφορετικα χαρμανια, ενα για καθε περιπτωση;)
αν αγορασεις κοκκους και τους αλεσεις μονος σου επιλεγεις εσυ τον προορισμο τους.
ο συσκευασμενος αλεσμενος νομιζω οτι ειναι πολυ ψιλος για φιλτρο.
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Σάβ Απρ 02, 2011 7:02 am

Ξεχνάς και την βασικότερη διαφορά!Το καβούρδισμα!Ο espresso,είναι περισσότερο καβουρδισμένος απο τους κόκκους που είναι για φίλτρου. :D
Οπότε και κόκκους να αγοράσει κάποιος, αντί για τον "Grounded",πάλι ισχύει η διαφοροποίηση φίλτρου και espresso.
τασος
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 05, 2011 2:08 am
Τοποθεσία: ΠΡΕΒΕΖΑ
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό τασος » Σάβ Απρ 02, 2011 4:29 pm

+1 @ jimbo
if I go insane, please don't put your wires in my brain
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Σάβ Απρ 02, 2011 4:43 pm

Ξεχνάς και την βασικότερη διαφορά!Το καβούρδισμα!


αυτο ακριβως εννοουσα οταν εγραφα:

λες να φτιαχναν δυο διαφορετικα χαρμανια, ενα για καθε περιπτωση


αλλως τε μεσαιο ή ελαφρο καβουρδισμα θα βρεις και σε χαρμανια για εσπρεσσο (και αντιστροφως dark roast σε χαρμανια για φιλτρο). ορεξη και φαντασια να εχει ο master blender.

επι πλεον εδω δεν μιλαμε μεν για single estate (οπου δεν εχει και πολυ νοημα να ρωτας αν ειναι για εσπρεσσο ή για φιλτρο), αλλά δεν μιλαμε ουτε και για κατα κυριολεξια χαρμανι. ολος ο καφες απο την κουβα ερχεται, δεν ειναι σαν να ανακατευεις κενυα με μεξικο!

απλως να ευχεσαι να σου κατσει, γιατι το τι θα παραλαβεις, οπως καταλαβες απο τα σχολια του δημητρη και τα δικα μου, ειναι και λιγο λαχειο: ή του υψους ή του βαθους.
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Δημοσίευσηαπό jimbo » Κυρ Απρ 03, 2011 1:21 am

Οκ, τώρα συ,φωνούμε! +1 λοιπόν!
Όπως και να έχει,μάλλονθα δοκιμάσω, μόνο και μόνο να μου φύγει η περιέργεια!
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Κυρ Απρ 03, 2011 10:37 am

INS έγραψε:
αλλως τε μεσαιο ή ελαφρο καβουρδισμα θα βρεις και σε χαρμανια για εσπρεσσο (και αντιστροφως dark roast σε χαρμανια για φιλτρο). ορεξη και φαντασια να εχει ο master blender.



Γιαννη, δεν ειμαι ειδικος στον καφε αλλα νομιζα οτι ειναι το αντιθετο! Για εσπρεσο το καφες ψηνεται σε dark roast και για φιλτρου ελαφρυ-μετριο.
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Κυρ Απρ 03, 2011 10:59 am

Γιαννη, δεν ειμαι ειδικος στον καφε αλλα νομιζα οτι ειναι το αντιθετο!


ακριβως! γι' αυτο εγραψα οτι υπαρχουν και καφεδες που σπανε τον κανονα και ενω προοριζονται για εσπρεσο ειναι μετρια καβουρδισμενοι.

Και μια και κατοικοεδρευεις ακομη στην old blighty, περνα απο το Monmouth coffee και ζητα Finca Las Nubes, για το οποιο ακουω οτι ειναι εξαιρετικο.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Τρί Απρ 05, 2011 4:33 pm

INS έγραψε:
Γιαννη, δεν ειμαι ειδικος στον καφε αλλα νομιζα οτι ειναι το αντιθετο!


ακριβως! γι' αυτο εγραψα οτι υπαρχουν και καφεδες που σπανε τον κανονα και ενω προοριζονται για εσπρεσο ειναι μετρια καβουρδισμενοι.

Και μια και κατοικοεδρευεις ακομη στην old blighty, περνα απο το Monmouth coffee και ζητα Finca Las Nubes, για το οποιο ακουω οτι ειναι εξαιρετικο.


Α, μαλιστα τωρα διαβασα σωστα... Να σου πω την αληθεια δεν με πολυνοιαζει ο καφες (εαν και εχω εκπαιδευτει σαν μπαριστα για ενα χρονο!). Στο σπιτι ειτε το πιστευεις ειτε οχι, πινω νες, αιντε αμα εχουμε κεφια παιρνουμε Kenco :)
Άβαταρ μέλους
v_panos
Δημοσιεύσεις: 1198
Εγγραφή: Δευ Απρ 23, 2012 9:44 pm

Δημοσίευσηαπό v_panos » Τετ Μάιος 09, 2012 8:57 pm

Ο Portioli είναι κορυφαίος καφές ...ισορροπημένος εσπρέσο που με εξέπληξε με το πόσο καλή κρέμα έδινε, γευστικα είναι κλασσικός και με απαλή οξύτητα. Επίσης πολύ καβουρδισμένος/σκουρος και με κάπως «καπνιστή» γεύση έχει ο Verona από τα σταρμπακς.

Επιστροφή σε “Φαγητό, ποτό και πούρο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης