Περί γευσιγνωσίας συνέχεια......

Άβαταρ μέλους
GEORGIOS
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: Τετ Ιαν 28, 2009 9:32 am
Τοποθεσία: ΡΑΦΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό GEORGIOS » Τετ Δεκ 30, 2009 6:37 pm

[quote="Νίκος"]... ναι, αλλά και το "Αδελφές" τονισμένο (με κεφαλαίο) το έχεις... :?

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Τετ Δεκ 30, 2009 8:06 pm

cytrf έγραψε:Ρε παιδιά.
Νομίζω ότι βρήκα σε αυτό το site τις Αδελφές Ψυχές!! (Τονίζω το ψυχές προς άρση παρεξηγήσεως). Πραγματικά ένιωθα πολύ "μοναξιά" με τα "πάθη" μου δλδ καλό φαΐ , πούρα και καλό ποτό.


Βρε Τρύφωνα
Ισως είμαστε και ίσως δεν είμαστε Αδερφές Ψυχές. Επειδή δεν βλέπω να έχεις κανένα πάθος με τα πούρα-τουλάχιστον μέχρι τώρα- και μιας και βρισκόμαστε σε thread γευσιγνωσίας, δεν μας λές τίποτα για φαγητά που σκαρώνεις;
cytrf
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2009 5:52 pm
Τοποθεσία: Λεμεσός - Κύπρος

Δημοσίευσηαπό cytrf » Πέμ Δεκ 31, 2009 9:25 am

Leonidas έγραψε:
Βρε Τρύφωνα
Ισως είμαστε και ίσως δεν είμαστε Αδερφές Ψυχές. Επειδή δεν βλέπω να έχεις κανένα πάθος με τα πούρα-τουλάχιστον μέχρι τώρα- και μιας και βρισκόμαστε σε thread γευσιγνωσίας, δεν μας λές τίποτα για φαγητά που σκαρώνεις;


Καλημερίζω παίδες. Λεωνίδα ίσως έχεις δίκαιο. Ψύχωση έχω πάθει προς το παρόν με τα πούρα δεν ειλικρινά δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Για το φαΐ όμως μπορώ να μιλάω μέρες.
Αύριο θα έχω την τιμή να φιλοξενήσω το οικογενειακό τραπέζι και θα μαγειρέψω προσωπικά.
Το μενού περιλαμβάνει γαλοπούλα γεμιστή και όπως κάθε Κύπριος που σέβεται τον εαυτό του Κυπριακή σούβλα (για όσους δεν γνωρίζουν την Κυπριακή κουζίνα, η σούβλα μοιάζει με το Ελληνικό κοντοσούβλι αλλά συνήθως με αρνί ή κατσίκι). Αυτό όμως που περιμένουν όλοι από μένα είναι τη γαλοπούλα την γέμιση της οποίας φτιάχνω με ένα ξεχωριστό τρόπο (συνταγή από τη μακαρίτισσα τη μάνα μου). Περιλαμβάνει τα συκωτάκια της γαλοπούλας, exrta συκωτάκια από κοτόπουλο, κιμά, κάστανα, αμύγδαλα και κουκουνάρι και καθόλου ρύζι. Όλα αυτά δένουν με γαλέτα και αυγό και η γέμιση όταν ψηθεί βγαίνει ολόκληρη από τη γαλοπούλα και σερβίρεται σε φέτες.

Tip. Τη γαλοπούλα για να μείνει ζουμερή τη ψήνω ανάποδα δλδ το στήθος να είναι κάτω στο ταψί.
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Πέμ Δεκ 31, 2009 10:09 am

Καλημέρα Τρύφωνα και Χρόνια πολλά.

Μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί. Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου για τη γέμιση. Κάποια άλλη φορά δοκίμασε αντι για γαλέτα, να προσθέσεις γλυκό τραχανά. Θα με θυμηθείς.

Το κοντοσούβλι έτσι γίνεται σε όλη τη Φωκίδα. Μόνο με κρέας=αρνί

Καλή χρονιά
cytrf
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2009 5:52 pm
Τοποθεσία: Λεμεσός - Κύπρος

Δημοσίευσηαπό cytrf » Πέμ Δεκ 31, 2009 1:04 pm

Leonidas έγραψε:Καλημέρα Τρύφωνα και Χρόνια πολλά.

Μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί. Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου για τη γέμιση. Κάποια άλλη φορά δοκίμασε αντι για γαλέτα, να προσθέσεις γλυκό τραχανά. Θα με θυμηθείς.

Το κοντοσούβλι έτσι γίνεται σε όλη τη Φωκίδα. Μόνο με κρέας=αρνί

Καλή χρονιά


Γλυκό τραχανά στη Κύπρο δεν έχουμε. Όταν θα έρθω Αθήνα θα πάρω να έχω.

Καλή χρονιά Λεωνίδα.
Ότι ποθείς εσύ και η οικογένειά σου
Stiliano
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Μαρ 25, 2014 1:19 pm

Re:

Δημοσίευσηαπό Stiliano » Τετ Μαρ 26, 2014 11:48 am

RedRum έγραψε:αε παενε ρε ψωνιο που αναγνωριζεις πιπερι καραμελα και ξηρους καρπους. ηρθες εδω να μας το παιξεις γευσιγνωστης... στη φαντασια σου ειναι ολα, αφου ο κωτσος δεν αναγνωριζει τιποτα, αρα τιποτα δεν υπαρχει. εκτος του οτι το πιο πιθανο ειναι να καπνιζεις μπαμιες...

σωστός!!!

Επιστροφή σε “Φαγητό, ποτό και πούρο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες