CIGAR LOUNGES ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

hernesto
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό hernesto » Πέμ Νοέμ 12, 2009 1:45 pm

Κι όχι σαν αυτή τη σούπα-μπλουμ που έφαγες σε "υποτίθεται αστεράτο εστιατόρια ξενοδοχείου στα ΒΠ"... ΧΑΧΑΧΑ!!!
Medium-thick gauge, soft to mild strength, sweet scents and taste... Oh yeah, that's me smoking my cigar, baby!
http://cigarlounge.gr
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Πέμ Νοέμ 12, 2009 1:50 pm

Στο Καμ το Alimentum που εχει 3 Rossete και ειναι εστιατοριο επιπεδου michelin κανει lunch 2 course 12.50, 3 courses 17.50... Ο chef ειναι o πρωην head chef του Μidsummer House, το οποιο με 2 αστερια κανει 2 courses £27.


μολις εφυγα βελτιωθηκε και η εστιαση και οι τιμες :x :evil: . επιτηδες το κανατε για να ζηλευω. Στο Μidsummer House απ' οσο θυμαμαι δεν επεφτες κατω απο 70 το κεφαλι, χωρις τα κρασια.
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Πέμ Νοέμ 12, 2009 1:57 pm

RedRum έγραψε:κατι δεν παει καλα Ελλαδα...


ΚΑΤΙ;;;;;
De omnibus dubitandum

http://maltakias.blogspot.com/
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Πέμ Νοέμ 12, 2009 2:04 pm

Cellier Le Bistrot. Εδώ δεν κάναμε την προηγούμενη συνάντηση ρε παιδιά;

Σχεδόν άρτι αφιχθείς εκ Παρισίων, μπορώ να πω οτι το κακό έως μέτριο φαγητό, η σαβούρα δηλαδή, γιατί έφαγα και τέτοια μέχρι να μάθω, είναι πολύ ακριβότερη από την Ελλάδα.
Παράδειγμα: 25€ για ένα κομμάτι κρέας με πατάτες προκατ, απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο στο Porte de la Versailles.

Αντίθετα, στην place de la Madeleine, συγχωρέστε με για τα γαλλικά μου, όπως εγώ αυτούς για τα αγγλικά τους, φοβερό φαγητό (gourmet στα ελληνικά) σε ... απαράδεκτα, για τα δεδομένα μας χαμηλές τιμές.
Από τα καλύτερα πιάτα που είδα και δοκίμασα.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Νοέμ 12, 2009 2:04 pm

INS έγραψε:
Στο Καμ το Alimentum που εχει 3 Rossete και ειναι εστιατοριο επιπεδου michelin κανει lunch 2 course 12.50, 3 courses 17.50... Ο chef ειναι o πρωην head chef του Μidsummer House, το οποιο με 2 αστερια κανει 2 courses £27.


μολις εφυγα βελτιωθηκε και η εστιαση και οι τιμες :x :evil: . επιτηδες το κανατε για να ζηλευω. Στο Μidsummer House απ' οσο θυμαμαι δεν επεφτες κατω απο 70 το κεφαλι, χωρις τα κρασια.


κοιτα, στο Μidsummer ακομα τοσο ειναι τα αλα καρτ και τα tasting... αλλα οπως ειδες στο λονδινα τα αστερατα εστιατορια γυρω στα 20 λιρια εχουν τα lunch menus. Ελλαδα 25... καλα παμε...
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Πέμ Νοέμ 12, 2009 2:29 pm

...ααα, μαλιστα, καταλαβα. στην ελλαδα δεν εχει ακομη εισαχθει η διακριση μεταξυ "formule dejeuner" και "menu table d' hote" για δειπνο. Εξ ου και η παρεξηγηση. Εκτος αν αλλαξε κατι φετος (δεν εχω παει ακομη) ο καταλογος στο cellier ειναι ο ιδιος, μεσημερι βραδυ, μεσος ορος 9-11 τα πρωτα, 15-18 τα δευτερα (εκτος αν μιλαμε για σφυριδα ή t-bone), 6-7 τα γλυκα 4-7 ενα ποτηρι κρασι. επομενως διαφορα τιμης της formule απο τον καταλογο μαλλον μικροτερη απ' οτι στην αγγλια/γαλλια και επι πλεον δωρο το κρασι. μετρα εξευμενισμου των καπνιστων που λακισαν και μολις επιστρεψουν θα κατεβασουν τα μουτρα που τους στριμωξαν στο παταρι;
hernesto
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό hernesto » Πέμ Νοέμ 12, 2009 2:33 pm

Ωραίο ήταν το πατάρι... Εμένα πολύ μ'άρεσε!.. ;)
Medium-thick gauge, soft to mild strength, sweet scents and taste... Oh yeah, that's me smoking my cigar, baby!

http://cigarlounge.gr
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Πέμ Νοέμ 12, 2009 2:42 pm

Μιάς και θα είμαι εκεί σε καμμιά ώρα, θα δοκιμάσω για πρώτη φορά το πατάρι. Κι άς μη μου αρέσει.

Θα εκπλαγώ άν οι τιμές έχουν πέσει. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Νοέμ 12, 2009 2:44 pm

INS έγραψε:...ααα, μαλιστα, καταλαβα. στην ελλαδα δεν εχει ακομη εισαχθει η διακριση μεταξυ "formule dejeuner" και "menu table d' hote" για δειπνο. Εξ ου και η παρεξηγηση. Εκτος αν αλλαξε κατι φετος (δεν εχω παει ακομη) ο καταλογος στο cellier ειναι ο ιδιος, μεσημερι βραδυ, μεσος ορος 9-11 τα πρωτα, 15-18 τα δευτερα (εκτος αν μιλαμε για σφυριδα ή t-bone), 6-7 τα γλυκα 4-7 ενα ποτηρι κρασι. επομενως διαφορα τιμης της formule απο τον καταλογο μαλλον μικροτερη απ' οτι στην αγγλια/γαλλια και επι πλεον δωρο το κρασι. μετρα εξευμενισμου των καπνιστων που λακισαν και μολις επιστρεψουν θα κατεβασουν τα μουτρα που τους στριμωξαν στο παταρι;


μα και στα εστιατορια του λονδινα τα πιατα ειναι τα ιδια με τα αλα καρτ μενου, απλα σου δινουν επιλογη απο 2 ορεκτικα, 2 κυριως, οχι ολο το μενου. Ουσιαστικα για την μικροτερη ποικιλα πληρωνεις μιση τιμη. Απο οτι ειδα το Cellier κανει το ιδιο, δινει επιλογη 2 ορεκτικα, 2 κυριως συν κρασι
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Πέμ Νοέμ 12, 2009 2:55 pm

σωστα, ηλια, αλλά στην αγγλια και την γαλλια η τιμη του "menu table d' hote" (βραδυ) ειναι πολυ υψηλοτερη απο την "formule dejeuner" (μεσημερι). βεβαια, ειναι διαφορετικο μενου και μαλιστα συχνα απο το μεσημερι στο βραδυ αλλάζει και ολος ο καταλογος. στην ελλαδα, για την ωρα, αυτη η διακριση ειναι αγνωστη (εξαιρω, ισως, καποια μεγαλα ξενοδοχεια). θελω να πω οτι, με τα ελληνικά δεδομενα, ειναι πιο σωστο να συγκρινεις παραλληλα και με το "menu table d' hote" των αγγλικων εστιατοριων και να βγαλεις μεσο ορο: η αντιληψη οτι το μεσημεριανο set menu ειναι φθηνοτερο απο το αντιστοιχο βραδυνο δεν ειναι γνωστη στην ελληνικη αγορα. ουτε αλλαζει το μενου.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Νοέμ 12, 2009 3:15 pm

αυτο θελω να σου εξηγησω, οτι το μενου δεν αλλαζει (τις περισσοτερες φορες) ουτε εδω. Τα πιατα ειναι τα ιδια με το βραδυνο μενου, απλα σου προσφερει 2 πιατα να διαλεξεις αντι για 6-7. Τα ιδια πιατα που θα εχεις στο μεσημεριανο, θα τα βρεις και στο βραδυνο μενου. Μερικα εστιατορια, σαν το Αλιμεντουμ, εχουν οντως διαφορετικο μενου μεσημερι και βραδυ, αλλα τα περισσοτερα με αστερι προσφερουν τα ιδια πιατα. Συνηθως ειναι αυτα που δεν φευγουν πολυ το βραδυ, και θελουν να μην τους μενουν τα υλικα. Που σημαινει οτι με 20 λιρες τρως ορεκτικο και κυριως με ποιοτητα michelin (οτι και να σημαινει αυτο....)
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Πέμ Νοέμ 12, 2009 3:44 pm

εννοεις οτι τωρα το set menu (ταμπλ ντ' οτ) κοστιζει το ιδιο μεσημερι - βραδυ στην αγγλια; στην εποχη μου αυτο δεν ισχυε. στην γαλλια οχι μονο δεν κοστιζουν το ιδιο, αλλά δεν εχουν καν το ιδιο ονομα: το μεσημεριανο set menu το ονομαζουν formule ενω το βραδυνο το ονομαζουν menu table d' hote και συνηθως (ειτε προερχονται απο τον γενικο καταλογο του εστιατοριου, την "καρτα", ειτε οχι, και ανεξαρτητως του αν η "καρτα" αλλάζει μεσημερι και βραδυ) ειναι διαφορετικα μεταξυ τους. στην ελλαδα δεν ισχυει αυτη η διακριση, η οποια εξηγειται εμπορικα: στις χωρες αυτες δουλευουν 9-5, άρα το εστιατοριο, που ειναι ετσι κι αλλιως ανοικτο (πολυ περισσοτερο το μπιστρο) ριχνει τις τιμες (σε σχεση με το βραδυ), για να προσελκυσει πελατες που αλλιως θα περιοριζονταν σε μια σαλατα ή ενα σαντουϊτς και καφε, γιατι αλλιως ειναι ασυμφορη η λειτουργια της κουζινας. Και αυτα ολα ισχυουν 12 - 2.30. αλλα, προσοχη: λογω ωραριου εργασιας, ΟΛΟΙ τρωνε εξω το μεσημερι. δηλαδη, ναι μεν ειναι χαμηλοτερες οι τιμες, αλλά μιλαμε για άλλους τζιρους, αλλο ανταγωνισμο, αλλο καταναλωτικο κοινο (το μεσημεριανο φαγητο του εργαζομενου δεν ειναι το ιδιο με την βραδυνη εξοδο). Στην ελλαδα αυτα δεν ισχυουν, γιατι το ωραριο εργασιας διαφερει.

με αυτα που γραφω δεν υπερασπιζομαι τις ελληνικες τιμες. εχω γραψει επ' αυτου την αποψη μου αρκετες φορες: η αθηνα ειναι, κατα κανονα, αδικαιολογητα ακριβη. απλως νομιζω οτι ειναι πιο σωστη η συγκριση οταν γινεται με βραδυνες τιμες, οπου η αγορα ειναι ιδια (βραδυνη εξοδος/διασκεδαση) και οχι με μεσημεριανες, οπου η ελληνικη αγορα δεν ειναι απολυτως συγκρισιμη. γι αυτο θεωρησα τις τιμες του σελλιε λογικες, ιδιως για τα δεδομενα της αθηνας - επειδη, με τα δεδομενα της ελληνικης αγορας, δεν περιμενω φθηνοτερες τιμες το μεσημερι.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Νοέμ 12, 2009 3:50 pm

ναι, εχουν 3 μενου. Ενα lunch menu που σου δινει επιλογη απο 2 ορεκτικα, 2 κυριως και 2 γλυκα τα οποια υπαρχουν στο αλα καρτ, και το αλα καρτ μενου, που σου δινει τον πληρη καταλαγο. Φυσικα υπαρχουν και τα testing menus. Και τα 3 μπορεις να τα εχεις οποιαδηποτε ωρα. Φυσικα μετα τις 3, το lunch menu δεν μπορεις να το παραγγειλεις. Κατανοω απολυτα αυτο που λες για τις διαφορες ελλαδας αγγλιας οσον αφορα την ωρα και τις συνηθειες φαγητου και φυσικα πως επηρεαζει τις τιμες. Γενικα παντως η Ελλαδα νομιζω σε επιπεδο εστιατοριων "γκουρμε" ειναι ακριβη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
Δημοσιεύσεις: 252
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 2:12 pm
Τοποθεσία: GREECE

Δημοσίευσηαπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΥΡΗΣ » Πέμ Νοέμ 12, 2009 5:51 pm

Μια ανακίνησα πρώτος το θέμα του Cellier, απλά παρουσιάζουν την προσεχή Πέμπτη το νέο beaujolaıs και με 40 ευρώ ανα άτομο προσφέρουν και ενα ιδιαίτερο μενού προσαρμοσμένο στο γεγονός. Η περσινή εκδήλωση είχε ενδιαφέρον. Είμαι μέλος και έστειλαν ειδική ενημέρωση ταχυδρομικά. Αλλάζουν το site τους και ίσως γι' αυτό δεν υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση στα μέλη.

Ελπίζω κάποιο μέλος να το δώ εκεί.
ΠΗΤΕΡ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
Δημοσιεύσεις: 252
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 2:12 pm
Τοποθεσία: GREECE

Δημοσίευσηαπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΥΡΗΣ » Πέμ Νοέμ 19, 2009 12:57 am

Φίλοι μου μόλις επέστρεψα από το Alexander's bar στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Εχει μια μεγάλη ποικιλία πούρων, πολύ ζεστός χώρος και σπουδαία κονιάκ και μπράντυ. Νομίζω ότι αν βρεθείτε στο κέντρο προσφέρεται για απόλαυση του αγαπημένου μας πάθους. Εντυπωσιακή μια τεράστια ταπισερί με τον Μ. Αλέξανδρο καθώς μπαίνει στα Γαυγάμηλα. Ωραία εμπειρία για τους πουράτους. Εχει πάει κάποιος άλλος; Το παράξενο είναι ότι κάποιο πρωϊ μου είχαν πει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά μάλλον ισχύουν άλλοι κανόνες το πρωϊ.
ΠΗΤΕΡ

Επιστροφή σε “Φαγητό, ποτό και πούρο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron