Σελίδα 1 από 2

Mojito...

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 22, 2012 5:44 pm
από Τάκης
οι ζέστες σφίξανε
κι αφού ξεμπερδέψαμε με τους ενοχλητικούς …Μπητλς
ώρα για ένα δροσιστικό mojito

ακούω γνώμες
ιδέες, υποδείξεις, συμβουλές, συνταγές, παραλλαγές
στο «ποιητικό» και « θαλασσινό» πνεύμα των τελευταίων συζητήσεων μας

με ποιο ρούμι, πόση και ποια «ζάχαρη» και τι σόδα
λάιμ χύμα, σε κύβους, ή box pressed
το γουδοχέρι κλασικό, από αλάβαστρο ή μπαρόβιο
αρκεί ο δυόσμος, ή πρέπει να κάνουμε προσευχές να βρούμε φρέσκια μέντα
πάγος τριμμένος ή παγόβουνο, και σε τι ποτήρι
ντρέσινγκ παίζει?

μην ξεχνάτε, πως μικρές αλλαγές και λεπτές πινελιές, μαζί με κέφι & λίγη τρέλα
μπορούν να κάνουν θαύματα

α, για να μην ξεχνιόμαστε
και ποιο (ποια) πούρα, προτείνετε για συνοδεία

καταθέστε εμπειρίες, νοσταλγίες, μακρινές, κοντινές, μελλοντικές
όλες οι προτάσεις δεκτές, αβάδιστα και χαλαρά
για μιλήστε το, ειδήμονες και μη

έρχεται ζεστό καλοκαίρι…

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 22, 2012 6:04 pm
από Παναγώτης Ψιακής
Ααα ισύ εχς ξφύγγ!!!

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 22, 2012 6:08 pm
από Τάκης
γεια σου Παναγιώτη

με τα ωραία και πάντα "δροσερά" σου άβατα(ρ) :wink:

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 22, 2012 6:15 pm
από Παναγώτης Ψιακής
Σόρρυ για το ψιλό οφ τόπικ, αλλά προσφάτως (χθες) παρήγγειλα από τον οικοδεσπότη, τα Joya de Nicaragua Antano 1970 Gran Reserva Gran Consul ορμώμενος από το δικό σου ριβιού.
Απαντώ όχι με τι πούρο θα συνόδευα το μοχίτο, αλλά ότι με μοχίτο θα συνοδεύσω τα άνωθεν καλούδια.
Τουλάχιστον εν αρχή!
Εις αύριο τα νεώτερα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 22, 2012 8:02 pm
από jimbo
Ωχ αμάν! Deja vu. Ο Παναγιώτης παραγγέλνει Joya μετά από tasting του forum. Και ναι, πάλι έχω γράψει και εγώ εκεί. Ελπίζω αυτή την δεύτερη φορά να του αρέσει, γιατί δεν την γλυτώνω, θα με πάρει στο κυνήγι :lol:

Τάκη, μιλάς για δροσερά ποτά, με δροσερό στυλ.
Είμαι της γνώμης πως δεν πρέπει να αλλάζουμε Ιντερνασιοναλ συνταγές, για να τις φέρουμε σε ελληνικά επίπεδα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αρνούμαι σε ελληνικά εδάφη να καταναλώσω mojito. Βάζουν δυόσμο. Μα αν είναι δυνατόν. Είναι σα να προσπαθείς να φτιάξεις χωριάτικη σαλάτα με... ροκφόρ :P

Παρόλα αυτά, περιμένω τον Argi να μας αραδιάσει καμιά λίστα με ρούμια, όχι για να φτιάξω Mojito, αλλά για να πάω να αγοράσω κανένα, γιατί έχω πίξει τόσα χρόνια με bourbon μου. :lol:

Katarameni krisi, φέτος δεν θα πάω κρουαζιέρα. Εκεί να δεις Τάκη τι ωραία που είναι τα Mojitos!!!

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 22, 2012 8:35 pm
από capobomba
δεν το ξέρω πως φτιάχνεται αυτό το ποτό γιατί δεν φτιάχνω

αλλά νομίζω ότι έχει μπακάρντι μέσα, πάγο, μαύρη ζάχαρη και δυόσμο και παγάκια τριμμένα...και λεμόνι πράσινο μπορεί να έχει

τώρα για τη συνταγή ρε φίλε, τι να σε πω, νομίζω στο ίντερνετ θα έχει μισό λεπτό να ψάξω...α να από το μεν 24 μια ιδέα

Δυόσμος, ρούμι, ζάχαρη, λάιμ και σόδα

2 μεζούρες λευκό ρούμι

1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια

1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης

Φυλλαράκια μέντας (8-12)

Θρυμματισμένος πάγος

Ανακατεύουμε τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και 4 από έξι κομμάτια λάιμ σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με σόδα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια λάιμ.


όσον αφορά το πούρο θα έλεγα να επιλέξεις ένα δροσερό πούρο

άρα μακρύκανο

μια διπλή κορώνα δηλαδή η ένα λανσέρο πανετέλα κλπ με γεύσεις που δεν θα καλύπτουν την ξινίλα και τη σοδίλα του ποτού

εγώ θα άναβα κοντολογίς ένα vegueros βίντατζ, σαν αυτό που έλεγα τις προάλες 8)

mojito είχα συνοδεύσει ωραιότατα και με ένα σελεμπρασιόν της Joya de Nicaragua

καλό ματς!! :D

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 23, 2012 7:50 am
από Τάκης
άρα, μάρα, κουκουνάρα

σύνοψη (των μέχρι τώρα) προτάσεων:

α) καπνίζω ένα jdna1970grgc le 200? (χωρίς box code)
β) φεύγω για κρουαζιέρα
γ) "εκτελώ" την κατά Μάρκον συνταγή από το ίντερνετ

:roll:

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 23, 2012 12:13 pm
από argi
βασικα στα κοκτελι συμφαιρνει να χωνεις φτηνορουμι.
Μετα ειναι τι γουσταιρνεις.....
Μια λυση (πλην μιτσουμπισι ) ειναι
ποτηρι απο μπουκαλι αβανα κλουμπ (ειναι φαρδυ και παιζεις καλη μπαλα)
μεσα χωνεις μαυρη - καφε καλυτερα (τζαμεικα σουγκαρ)
οτι καλυτερο
και αν δεν σε ενοχλουν τα κομματακια λαιμ (λιμες που εγραφε το καρφου καποτες) τα δουλευεις με μια αχνηα απο βανιλια,
Τα δουλευουμε οσο κρινουμε (προσωπικα νορμαλ)
και μετα συμπληρωνουμε παγοτριμα ή παγακια , και μετα ενα μειγμα περιε και τουμποργκ.(60-40 ή 40-60 ) αναλογα ποσο τσαμπουκα θελουμε να βγαλει το γκας.
Προσθετουμε εξτρα φυλαρακια μετας στο τελος (1-2) και το ρουφας.....

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 23, 2012 12:15 pm
από argi
ρουμι το ασπρο παμπερο το μικρο κασικε, γενικα φτηνορουμια.
Τα μεγαλα πινονται σκετα....τα αλλα συνοδα του χαλανε την γευση
αντιθετα στα φτηνα καλυπτουν την μπρουταλιλα...
Αν και προσωπικα πινω κουβα λιμπρε....................και οχι μονο

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 23, 2012 12:16 pm
από argi
βασικα το καλοκαιρι ειναι για δροσιστικα πραματα
κουβανοι μιξαδοροι χωνουν και ιχνος χυμου απο
πορτοκαλι
ανανα
γκρειπφρουτ
ενα ή ολα μαζι

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 23, 2012 12:18 pm
από argi
πιο ψαγμενοι μιξαδοροι στο μαγιαμι χωνουν κατω παγοτριμα
μεση ποτο
πανω παγακια.....
ή μονο παγοτριμα.......σχεδια με σιροπια κοκινα ή αλλα ξωτικα γεμιζουν το ματι

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 23, 2012 6:21 pm
από Τάκης
argi 5-0 (no limit)

κρατάω την άχνη
από το μεράκι σου και τη βανίλια :wink:

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 25, 2012 1:45 pm
από capobomba
βλέπω εδώ και μέρες βιντεάκια με συνταγές μοχίτο και κούμπα λίμπρε στο γιουτιούμπ

απλές, απλούστατες συνταγές, των οποίων το κεντρικό νόημα είναι η δροσιά και η απλότητα και τίποτα περισσότερο

χρησιμοποιώντας τοπικά, διαθέσιμα προϊόντα

η καλύτερη συνταγή είναι η πιο απλή

ρούμι, λεμονάκι, μέντα, ζάχαρη, πάγος και σόδα το ένα

ρούμι, λεμονάκι, πάγος και κοκα κόλα το άλλο

σκεπτόμενος και τα πούρα που φτιάχνουν, τον τρόπο που τα αποθηκεύουν και όλα τα σχετικά, καταλήγω ότι οι Κουβανοί είναι απλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα ντόπια τους προϊόντα για να εξυπηρετούν τις απλές καθημερινές τους ανάγκες

δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση πως από την Κούβα (και τον τροπικό γενικότερα) μέχρι εδώ, το πράγμα "γίνεται" πολύ περίπλοκο και χάνει το βαθύτερο νόημα του. τη χαλαρή -λόγω ζέστης- προσέγγιση της νύχτας, το χρόνο, την πολύχρωμη μουσική, το ρυθμό γενικότερα....

είδα τύπους με φράκο να φτιάχνουν μοχίτο, είδα επιστήμονες του μπάρ, είδα αφισιονάδουρες να βαράνε τα παγάκια στα ποτήρια...είναι να γελάς

δηλαδή συνάδει (σκατολέξη, αλλά τη διαβάζω συνεχώς παντού :lol: ) το μοχίτο ή το κούμπα λίμπρε, με τον σινιέ μπαρίστα του τάδε ξενοδοχείου στο άμστερνταμ, ας πούμε?

είναι σα να ζητάς ούζο Βαρβαγιάννη, στη Μεγάλη Βρετάννια :lol:

αν το ουζάκι ή το τσιπουράκι, δεν τα πιείς με χοντρό παγάκι, σε χαμηλό ποτήρι γιούλα, σε τσίγκινο στρογγυλό τραπέζι και ψάθινη ξύλινη καρέκλα με χρώμα λαδομπογιά, παρέα με χταποδάκι στα κάρβουνα και ντομάτα, ελίτσα, πατατούλα κλπ...όλα αυτά ΑΓΝΑ, παραδοσιακά.......έχει κανα νόημα το ουζάκι ή το τσιπουράκι?

θέλω να πω ότι, θέλει μεγάλη τέχνη η ζωή, το κάθε τι έχει τη σημασία και το περιβάλλον του, τη σημειολογία του

αλλά εντάξει 30 χρόνια σοσιαλισμό, ούτε ένα μοχίτο δε μάθαμε μωρ αδερφάκι μου :lol: :lol:

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 25, 2012 3:50 pm
από Νίκος
Τάκης έγραψε:άρα, μάρα, κουκουνάρα

σύνοψη (των μέχρι τώρα) προτάσεων:

α) καπνίζω ένα jdna1970grgc le 200? (χωρίς box code)
β) φεύγω για κρουαζιέρα
γ) "εκτελώ" την κατά Μάρκον συνταγή από το ίντερνετ

:roll:



Αυτή τη φορά το ον τόπικ θα σου 'ρθει από και που δεν το περιμένεις.
Καθε απόγευμα που γυρνάω σπίτι, μου φτιάχνω ενα μο(χ)ίτο. Και θα φτιάχνω για όσο η γλάστρα μου θα μου περέχει ικανή ποσότητα μέντας.
Μετά και μέχρι να συνέρθει το φυτό, που είναι και πολυετές και έχει ήδη δέκα χρόνια στην πλάτη του, θα το ρίξω στα καϊπιρίνια.

Αυτά και η συνέχεια με φωτογραφία.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 25, 2012 4:46 pm
από Τάκης
χμ! 8)
το "πράγμα", αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον...

η τοποθέτηση του Capo αγγίζει την καρδιά μου
του Νίκου, ελπίζω, το λαρύγγι (+ τους οφθαλμούς) μου :wink: