Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Άβαταρ μέλους
Greekos
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Τετ Αύγ 26, 2015 3:45 pm

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό Greekos » Τρί Νοέμ 22, 2016 7:57 pm

Καλοτάξιδο Νικόλα!!!

Έλειπε όντως! κ το taste wheel!!
Αντε τώρα όλοι με τα Glencairin στο επόμενο ΜΑΣΣ, Δύο σε ένα :shock:
Μόλις κλέψω λίγο χρόνο θα συνεισφέρω κ εγώ για το νερό της Ζώης :D
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τρί Νοέμ 22, 2016 8:11 pm

γεια σου και σένα Νίκο, ευπρόσδεκτη και απαραίτητη η συμβολή σου
τι γίνεται εκεί στο βορρά, αρχίσανε τα βαριά κρύα...?
Rigelianos
Δημοσιεύσεις: 648
Εγγραφή: Τετ Μάιος 29, 2013 8:24 pm
Τοποθεσία: Π Φάληρο

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό Rigelianos » Τρί Νοέμ 22, 2016 8:58 pm

Αυτό είναι!
Εύγε Νίκο!!!
svensk
Δημοσιεύσεις: 2293
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2013 5:24 pm
Τοποθεσία: GREECE

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό svensk » Τρί Νοέμ 22, 2016 9:56 pm

Νίκο ετοιμάσου για πολλές ερωτήσεις από την μεριά μου! 8) Ευχαριστώ και εγώ για την πρωτοβουλία σου.

Ντον, αν με βόρεια εννοείς εμενα, όχι δεν έσφιξαν ακομη τα κρύα.
Άβαταρ μέλους
harmonica
Δημοσιεύσεις: 1007
Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2015 12:17 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό harmonica » Τρί Νοέμ 22, 2016 10:49 pm

BOWMORE 12 YEAR OLD
islay 40%

Εικόνα

Ας ξεκινησω και εγω την πρωτη παρουσιαση απο το πιο καταναλωτικο ''υδωρ'' εως τωρα που εχω γευτει.
Καταρχην να επισημανω οτι το αποστακτηριο Bowmore ειναι απο τα πρωτα αποστακτηρια του islay περιπου απο το 1779.
Το κυριο χαρακτηριστικο του ειναι η καπνα και το λεμονι..
Να σημειωσω οτι θα γραψω καθαρα υποκειμενικα για γευσεις και προτιμησεις..
καθως σκεφτομαι τι θα πω,παραλληλα μυριζω και γευομαι για να εχω φρεσκια αποψη :wink:

Σωμα : 3/5
Kαπνος : 3,5/5
Λοιπον,
Mατι : ζεστο,κεχριμπαριενο κιτρινο χρωμα
Μυτη : εντονο λεμονι ανανεμειγμενο με λιγο μελι,λιγο ξυλο,ισως τροπικα φρουτα και ολα αυτα με μια απαλη καπνα
Ουρανισκος : τροπικα φρουτα,ισως ροδακινο,με λιγο μελι,λεμονι,λιγη βανιλια μαζι με υπεροχη καπνα
Τελειωμα : συντομο καπνιστο μελενιο χωρις τσαμπουκαδες

κατα την γνωμη ειναι απο τα πιο ''ευκολα'' καπνιστα του islay χωρις ομως να εχω πιει αρκετα..καλυτεροι γνωμη εχουν σαφως οι 2 Νικοι,ο ψηλος και ο Νικος ο Greekos.ακουστε αυτους καλυτερα μπορει να λεω και μ@λ@κιες :roll:


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: Τρί Ιαν 19, 2010 12:16 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό nikos doc » Τετ Νοέμ 23, 2016 12:00 am

Connemara Peated Irish Whiskey
Irish 40%abv

Εικόνα

Πρώτα να δούμε αυτο το extra e. Οι Ιρλανδοί και οι Αμερικανοί το χρησιμοποιούν ,ενώ οι Σκοτσεζοι ,οι Καναδοί και ολοι οι υπόλοιποι οχι. Χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ισως κάποια μεταφορά απο τα παραδοσιακά gael στα Ιρλανικα.
Οι πρόσφυγες απο την Ιρλανδία τα πήραν μαζί στις ΗΠΑ και τελος.....

Παει λοιπόν αυτο, πάμε στο ζουμί, Connemara το μόνο καπνιστό ιρλαδεζικο ουΐσκι. Καπνιστό με την απόλυτη έννοια,μεχρι νησιωτικό. Ιωδια, αλμύρας, φύκια λάμπουν δια της απουσίας τους. Απλά κάπνισμα απο το στέγνωμα με τύρφη.

Στο ποτήρι, μου βγάζει λιγο βρεγμένο χωμα, μέλι σαν highlander, ο καπνός ειναι εκεί ελαφρύς. Λιγο δέρμα ισως....η μύτη δεν με τρελαίνει.
Με τις πρώτες τζουρες έρχονται βανίλιες και μέλι. Heather σαν σκοτσέζικο, και στο τελειωμα έρχεται ο καπνός, full power, αλλα με μικρή διάρκεια.
Τελειωμα, όπως αναμενόταν , ρηχό και μικρο. Αν το βάλεις δίπλα σε οπουδήποτε πουρο της προκοπής θα το εξαφανίσει.

Ενα καλοκαιρινό malt, για υψηλές θερμοκρασίες χωρίς πολλές απαιτήσεις. Η κολοκύθα δεν μεταμόρφωθηκε ποτε..
cigarsforum.gr

Δεν το καταλαβαίνω....γιατί οι γυναίκες με ωραίο κ@λο βάφονται;;; :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: Τρί Ιαν 19, 2010 12:16 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό nikos doc » Τετ Νοέμ 23, 2016 12:06 am

Harmonica αγόρι μου τα σπας!
Νίκο μου, κλέψε χρόνο οπότε μπορείς, σε περιμένουμε!
Keep on drinking!!!
, Slàinte ( Εις υγείαν) 8) 8)
cigarsforum.gr

Δεν το καταλαβαίνω....γιατί οι γυναίκες με ωραίο κ@λο βάφονται;;; :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
Greekos
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Τετ Αύγ 26, 2015 3:45 pm

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό Greekos » Τετ Νοέμ 23, 2016 12:16 am

Εικόνα
Νικολα μετά από μία δύσκολη μέρα έβαλα κ εγώ ένα Ιρλανδεζικο αγαπημένο κ μετά άνοιξα το φόρουμ!
Τέλειο ορεκτικό!

Τακη τα κρύα έσφιξαν κοντευουμε το μηδέν κ πολλή βροχή!!
Άβαταρ μέλους
lefteris c
Δημοσιεύσεις: 540
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2016 4:46 pm

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό lefteris c » Τετ Νοέμ 23, 2016 7:37 pm

Κανονικά φίλε Νίκο το θέμα αυτό θα έπρεπε να ονομάζεται "Διαφθορά Νο. 2" ή "Διαφθορά δια της πλαγίας οδού" 8)

Από χθες το πρωί που είχα διαβάσει το θέμα σου, ένας διαβολάκος έιχε εγκατασταθεί μέσα μου και μου πιπίλιζε διαρκώς το μυαλό :twisted:
το βραδάκι λέω του Μιχάλη που ήταν εδώ, Χανιά,
πάμε για ουισκάκι ; θέλω να δοκιμάσω κανένα μαλτάκι.

Τελικώς εγώ κατέληξα στο Oban 14 year ... σκέτο.
Διαυγές ωραίο χρώμα, ωραία βραδιά, ωραία γκαρσόνα, το μύριζα το ξαναμύριζα με περιστροφές, πέρνω την πρώτη γουλιά στο στόμα :roll:
την άφησα να κολυμπήσει δεξιά-αριστερά δυο τρεις φορές και μετά να κυλήσει προς τον οισοφάγο χωρίς να την καταπιώ,
καλά δεν έκανα master ? :D (όπως τους άλλους με τα κρασιά)

Εκρήξεις αρωμάτων.... πολλά απ' αυτά δεν μπορούσα να αναγνωρίσω αλλά το πακέτο σαν σύνολο ήταν εκπληκτικό..
Θεσπέσιο !
πίνω και δεύτερη, και ήρθε η ώρα για πούρο, ανάβω ένα H. Upman robusto L.E. 2012
για το πρώτο εικοσάλεπτο υπήρχε μια αρμονία μεταξύ των εναλλαγών πούρου/ουίσκι,
μετά έχασα το πούρο... αέρας, δεν ένιωθα σχεδόν τίποτα από το πούρο ή επίγευση από το ουίσκι είχε διάρκεια, και όλο δυνάμωνε, έπινα νερό, έριξα και ολίγον εντός του Oban αλλά μηδέν στο πηλίκο
στην κυριολεξία το Oban πήδηξε το πούρο 8)


Νίκο
Τις πταίει, τα φώτα σου :idea:




ΥΓ. παρακαλώ να προσέλθει ο Μιχάλης για το μέρος Β'
Τελευταία επεξεργασία από lefteris c σε Τετ Νοέμ 23, 2016 8:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τετ Νοέμ 23, 2016 7:45 pm

έμπαινε Κρήτη!
Άβαταρ μέλους
suleygiannis
Δημοσιεύσεις: 897
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 05, 2015 4:22 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό suleygiannis » Τετ Νοέμ 23, 2016 7:49 pm

Αν και δεν έχω πολλή πείρα στο θέμα έχω παρατηρήσει ότι κάποια μαλτ σκεπάζουν και εξαφανίζουν ακόμα και δυνατά πούρα. Μπορεί σαν συνδυασμός να είναι αρμονικός στη θεωρία αλλά πχ με lagavulin δύσκολα θα γευτεί κάποιος το πούρο.
Μπορεί φυσικά αυτό να συνέβη μόνο σε μένα.
Αν και ο Ντοκ έχει γράψει ήδη ότι κάποια whiskey το κάνουν αυτό
http://cigarsforum.gr
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τετ Νοέμ 23, 2016 8:07 pm

μπαααα... εδώ έχουν λάμψει πούρα και πούρα μετά από δέκα νταμιτζάνες τσίπουρο 8)
εξαρτάται από τις αλχημείες της στιγμής και διάφορα άλλα συνομωτικά κόλπα των περιστάσεων
θεωρητικά ισχύει ο κανόνας των "ισορροπιών" αλλά πάντα υπάρχει αυτό το άπιαστο "κάτι"
που φέρνει Φίλιππο και Ναθαναήλ εις γάμου κοινωνία κάτω από φαινομενικά αταίριαστες συνθήκες...

όπως έχει πει κι Doc, ένα "δυνατό" spirit μπορεί να φτιάξει κατάσταση με ένα πιο "μαλακό" πούρο
και τανάπαλιν...
Άβαταρ μέλους
Greekos
Δημοσιεύσεις: 285
Εγγραφή: Τετ Αύγ 26, 2015 3:45 pm

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό Greekos » Τετ Νοέμ 23, 2016 9:18 pm

Ετοιμάζομαι να φύγω από το γραφείο για να πάω για φαγητό με κάτι φίλους οπότε ώρα για
Bunnahabhain !!!! :twisted:
Μια που αρχίσαμε με peated ρίχνω κ εγώ δυο γραμμές για ένα αγαπημένο πολύ χαλαρά peated του νησιού, από το βορειοανατολικό τμήμα του. ένα distillery από το 1881 με πλήρη παραγωγή. Διαφορετικό από τα άλλα του νησιού τύρφη υπό άλλες συνθήκες. Είναι επίσης μη κρυοφιλτραρισμένο, κ έχει μια πιο λαδερή υφή συνήθως κ χαρακτήρα φρούτο κ καρύδι.

Εικόνα
Bunnahabhain (μπουναχαβεν) λοιπόν κ συγκεκριμένα για το 12 χρονών - Με ένα από τα πιο ωραία μπουκάλια για μένα (γιατί κ το μπουκάλι έχει το φετίχ του :lol: ) κ με τον θαλασσόλυκο πάνω.

Το δωδεκάρι λοιπόν 46.3% αλκοολ
Μύτη μοθ βγάζει πάντα άρμη, βρεμενη γη, μήλο με καμελομένη λίγο καμένη φλούδα πορτοκαλιού.
Στο στόμα βανίλια, λίγο καπνό κ ξύλο, κρεμώδης υφή κ μια γλύκα σαν αλατισμένη καραμέλα
Το τελείωμα ξερό, μια spicey ιδέα, κ ξύλο. δεν έχεις την peated γεύση, αυτήν την ιατρική ματζουνιά της τύρφης σχεδόν ποτέ.
Το 12 έχει σύντομο τελείωμα.

Για μένα είναι ένα μαστ κ χαλαρό σε όσους αρχίζουν τα Islay.

Ισως ένα Ρεγιες ή μια Lara του πηγαίνει πολύ (με τα δικά μου γούστα)
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: Τρί Ιαν 19, 2010 12:16 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό nikos doc » Τετ Νοέμ 23, 2016 11:27 pm

Λευτέρη, σιγουρα το ουΐσκι δεν φταίει που εξαφανίστηκε το πουρο σου. Το συγκεκριμένο στικ, εχει πολλάκις αυτοκτονήσει.....
Johnny, σιγουρα δεν ειναι ολα τα πούρα για ολα τα απόσταγματα, και τούμπαλιν, αλλα κατα την γνώμη μου ο συνδυασμός του πούρου με ενα καλο malt, ειναι οτι καλυτερο.
Μιλώντας για τα τυρφωδη και full bodied νησιώτικα, σιγουρα θα χρειαστείς κατι να συμπληρώσει τον χαρακτήρα τους και οχι να τσακωθούν. Κατι πιο Φλοραλ, πιο μπισκοτενιο, πιο ανάλαφρο ισως. Μου κάθονται τρομερά τα Monte με τα νησιώτικα....

Νικόλα , αγαπάω Bunnahabhain, ειδικά μετά το 2010 2011 που δώσανε ενα push up στο abv.
βανίλιες, λάδια, ξύλα σε πλήρη αρμονία με ελάχιστο καπνό....
Γιάννη ειναι το μπουκάλι που ανοίξαμε την Πέμπτη....
cigarsforum.gr

Δεν το καταλαβαίνω....γιατί οι γυναίκες με ωραίο κ@λο βάφονται;;; :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: Τρί Ιαν 19, 2010 12:16 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Δοκιμάζοντας το νερό της ζωής.....

Δημοσίευσηαπό nikos doc » Τετ Νοέμ 23, 2016 11:48 pm

Στην αρχή της σελίδας ο Νίκος, αναφέρει το Glencairn ,ενα ποτήρι που θεωρείται το καταλληλότερο για tasting ουΐσκι.

Εικόνα

Σιγουρα χρειαζεται το κατάλληλο ποτήρι για να βοηθήσει ενα malt ή ενα καλο blend να δείξει ολες τις αρετές του.
Πρέπει να βοηθά, έτσι ώστε τα αρώματα να καταλήγουν στην μύτη, να ειναι εύκολο να ανακατεύεις το ποτό και να μπορείς να το κρατάς ευκολα στο χέρι.
Και ενα ποτήρι κόκκινου κρασιού, ή κονιάκ κανει την δουλειά και ειναι ωραία εναλλακτική αν δεν υπάρχει κατι άλλο, αλλα μάλλον θέλουν μεγαλύτερες ποσότητες ουΐσκι....χικ....
Άρα λοιπον βάζουμε το ουΐσκι και ιδανικά το αφήνουμε λιγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για πάγο ούτε λόγος....
Πρώτα μυρίζουμε, χωρίς να το παρακάνουμε, αν το ποτό μας εχει μεγάλη ποσοτητα αλκοόλ μπορεί να μας κάψει το ρουθούνι και να χάσουμε κατι απο τα αρώματα. Μετά παίρνουμε ενα sip, και ξανά απο την αρχη.

Tip: βάζουμε το ουΐσκι, κρατάμε στο χέρι το ποτήρι και με το άλλο χέρι ταπωνουμε. Σε δυο τρια λεπτά λογω της θερμοκρασίας το αλκοόλ απο το ποτό εξατμίζεται και σχηματίζει υδρατμούς στο ποτήρι. Τότε ειναι στην καλύτερη φάση, για να κάνουμε nosing, να μυρίσουμε και να πάρουμε ολα τα αρώματα.
Προσοχή να μην έχουμε πλυμένο χέρι με σαπούνι με έντονο άρωμα...
cigarsforum.gr

Δεν το καταλαβαίνω....γιατί οι γυναίκες με ωραίο κ@λο βάφονται;;; :roll: :roll:

Επιστροφή σε “Φαγητό, ποτό και πούρο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες