belicosos finos

Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

belicosos finos

Δημοσίευσηαπό INS » Πέμ Απρ 22, 2010 12:08 am

δεν ειναι συχνο το ιδιο πουρο να διατιθεται σε δυο συσκευασιες: κουτι και καμπινετο. θεωρητικα η συσκευασια επηρεαζει τον ρυθμο της ωριμανσης. αλλά ποτε δεν μου ετυχε να συγκρινω παλαιωμενα (αλλως τε, μεχρι σημερα, δεν εχω δοκιμασει πουρο απο καμπινετο, μονο απο κουτι). αλλά κι αν ειχα δοκιμασει, αμφιβαλλω αν η γευση μου ειναι αρκετα ευαισθητη για να καταλαβει διαφορα.

εχει κανει κανεις δοκιμασει να συγκρινει;
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Πέμ Απρ 22, 2010 9:23 am

Καλημέρα φίλτατε,

Διαφορές δεν έχω εντοπίσει. Γευστικές ή εμφανισιακές. Ισως -με επιφύλαξη- τα SLB να είναι λιγώτερο σφιχτά. Φυσιολογικό είναι πάντως να συμβαίνει.

Σημειώνω όμως ότι έτσι κι αλλιώς τα belicosos τα αφήνω για "μέλωμα" κάτω απο δικές μου συνθήκες συντήρησης κατ' ελάχιστον δύο χρόνια. Τρία κατα προτίμηση και εφόσον το στοκ μου το επιτρέπει. Αρα το αποτέλεσμα είτε box είτε SLB, είναι παρόμοιο.
dgn
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 22, 2009 11:18 pm

Δημοσίευσηαπό dgn » Πέμ Απρ 22, 2010 11:59 am

Leonidas έγραψε:Σημειώνω όμως ότι έτσι κι αλλιώς τα belicosos τα αφήνω για "μέλωμα" κάτω απο δικές μου συνθήκες συντήρησης κατ' ελάχιστον δύο χρόνια. Τρία κατα προτίμηση και εφόσον το στοκ μου το επιτρέπει.


Λεωνίδα σε τι συνθήκες παλαιώνεις? ~65% και άνοιγμα του ψυγειο-humidor 1 φορά το χρόνο? :roll:
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Πέμ Απρ 22, 2010 12:12 pm

Κοντά είσαι με εξαίρεση την υγρασία που για λόγους προσωπικού γούστου "παίζω" στα επικίνδυνα όρια του 70-72%.
Για νάχω λοιπόν το κεφάλι μου ήσυχο, οι επισκέψεις είναι 5-6 το χρόνο. Προβλήματα δεν έχουν βγεί τόσα χρόνια.

Στην αλλαγή της θερμοκρασίας θέλει προσοχή γιατί η σχετική υγρασία αυξάνεται απότομα. Πάντως όταν αυτό συμβαίνει, για 10-12 ώρες κρατώ δυό δάχτυλα μισάνοιχτες τις πόρτες και ξεμπερδεύω χωρίς προβλήματα.

ΥΓ Ολα είναι επενδεδυμένα με 5 ή 6 χιλιοστά κέδρου. Ετσι είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις μεταβολές υγρασίας. Πάρα πολύ δύσκολο.
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Απρ 23, 2010 3:32 pm

Ενα άλλο θέμα που παίζει εδώ, άσχετο - μάλλον - από γευστικές διαφορές:

Εχει να κάνει με μηχανική και ειδικότερα με παραμορφώσεις. Δύο ειδών.
Ελαστικές και πλαστικές. Στη πρώτη περίπτωση έχουμε επαναφορά στο αρχικό σχήμα, στη δεύτερη η "βλάβη" είναι μόνιμη.

Box pressed πούρα αν είναι φρέσκα και με καλή υγρασία έχουν την τάση να επανακτήσουν την κυλινδρική/κωνική μορφή του, αν βγουν από το κουτί.

Αν όμως κάποιος παλαιώνει ολόκληρα κουτιά, σε χαμηλότερες υγρασίες ,όπως προτείνεται, θα διαπιστώσει μετά από μερικά χρόνια οτι τα πούρα από τα κουτιά αυτά επανέρχονται πολύ πιό δύσκολα.

Το αυτό ισχύει για αγορασμένα παλαιωμένα. Με την κατάλληλη, σταδιακά αυξανόμενη υγρασία, θέλουν κανα χρόνο, και αν, για να επανέλθουν.
Αυτά έχω διαπιστώσει σε δικά μου πούρα.

Προτιμώ λοιπόν, αν έχω την εναλλακτική, να μην παίρνω box pressed, κυρίως όμως για οπτικούς λόγους. Σε περιπτώσεις όπως π.χ. τα RASS, σημαίνει, οτι πας στο καμπινέ των 50.
Γέρο Βοριά αρμένιζε και Νότο παλικάρι

Επιστροφή σε “Bolivar ..”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron