Τα πρώτα μου πούρα όταν άρχισα το σπορ,τα προμηθεύτηκα απο το κατάστημα του Περιστερίου μερικούς μήνες πρίν.Μερικά non και μερικά cubans sticks,έφυγα απο το κατάστημα ευχαριστημένος απο την εξυπηρέτηση και την διαθεσιμότητα για τα δικά μου εντελώς άπειρα τότε μάτια.Πρίν 2 εβδομάδες ξαναπέρασα απο το κατάστημα για να κάνω μερικές αγορές-προσθήκες στους υγραντήρες μου.Πήγα''διαβασμένος'' και σαφώς εμπειρότερος σχετικά με τα πούρα ώς προς τις βιτόλες και τις ονομασίες των κάθε brands.
Παρατήρησα πως πούρα που υπάρχουν στο online store,δεν υπάρχουν στο φυσικό μαγαζί και πούρα που υπάρχουν στο φυσικό μαγαζί δεν υπάρχουν το ιντερνετικό.Επίσης η διαθεσιμότητα ήταν αρκετά εώς πολύ περιορισμένη,τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποικιλία αφού εύκολες και ιδιαίτερα δημοφιλείς vitolas δεν υπήρχαν διαθέσιμες(αναφέρομαι σε κουβανέζικα πούρα αφού γι'αυτά ενδιαφέρθηκα).
Όταν τελικά κατέληξα ότι θέλω να αγοράσω 2 κούτες που έτυχε να είναι διαθέσιμες(τουλάχιστον η επίσκεψή μου ως πελάτη να είχε νόημα για μένα) αν και δεν είχα πάει να αγοράσω τις συγκεκριμένες,τελικά δεν μπόρεσα και έφυγα δίχως πούρα γιατί το κατάστημα δεν δέχονταν πιστωτική κάρτα.
Έχοντας συνηθήσει σχεδόν αποκλειστικά να χρησιμοποιώ πλαστικό χρήμα αντι μετρητών στις περισσότερες αγορές καταναλωτικών και μη αγαθών,δυσαρεστήθηκα όταν η ευγενέστατη υπάλληλος με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί αυτό τον τρόπο πληρωμής.
Κύριες Λεωνίδα με κάθε εκτίμηση ώς απλός πελάτης προς το κατάστημά σας,είναι δύσκολο να έχει κάποιος μαζί του μερικές εκατοντάδες ευρώ για να κάνει τις οποιεσδήποτε αγορές του,ειδικά τους δύσκολους και στριμωγμένους καιρούς που ζούμε,η αγορά με πιστωτική κάρτα μπορεί να δώσει την χαρά της αγοράς και την διευκόλυνση της πληρωμής απο τον πιστωτή.
Επιπλέον έχω την εντύπωση,ίσως και λανθασμένη συγχωρέστε με παρακαλώ,ότι τα καταστήματα καπνικών δέχονται κάθε είδους πιστωτικής κάρτας και ηλεκτρονικής πληρωμής για τον βασικότερο λόγο ότι τα προϊόντα που σχετίζονται με τον καπνό,δεν είναι φθηνά.
Η διαφορά σε ποσότητα και ποικιλία πούρων αλλά και άλλων προϊόντων ανάμεσα σε ιντερνετικό και φυσικό κατάστημα δημιουργεί μπέρδεμα και σύγχυση στον αγοραστή αφού άλλα είναι προετοιμασμένος να βρεί και να αγοράσει και άλλα τελικά βρίσκει ή δεν βρίσκει καθόλου στο φυσικό κατάστημά σας.
Αυτό το αφήνει ''ακάλυπτο'' σε σχέση με τα πούρα που θα ήθελε να προσθέσει στην συλλογή του και μπερδεμένο σχετικά με τις τιμές αφού είτε θα αναγκαστεί να μην αγοράσει,είτε να αγοράσει κάτι άλλο βγάζοντάς τον πιθανά εκτός προϋπολογισμού.
Τελικά αναγκάστηκα να απευθυνθώ σε κατάστημα του κέντρου και να αγοράσω τα πούρα που εξ'αρχής ήθελα, χρεώνοντας την κάρτα μου ένα σεβαστό ποσό σε κατάστημα πούρων που αρχικά δεν σκέφτηκα ότι θα βρεθώ να αγοράζω.
Ευχαριστώ θερμά για την υπομονή και κατανόησή σας.