ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ

RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Δεκ 11, 2009 3:40 pm

χεεχε! σορρυ...

επειδη για εμενα τα partagas εχουν πολυ δερμα/ψητο κρεας/beef jerky γενικα δεν τα βρισκω γλυκα, αλλα ας πουμε υφαλμυρα.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Δεκ 11, 2009 3:40 pm

Νίκος έγραψε:τυπογραφικό λάθος έκανε
αντί για savoury εννοούσε savoura.



:lol:
Άβαταρ μέλους
maltakias
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: Τετ Αύγ 20, 2008 8:08 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό maltakias » Παρ Δεκ 11, 2009 3:44 pm

Νίκος έγραψε:τυπογραφικό λάθος έκανε
αντί για savoury εννοούσε savoura.


:lol: +1
De omnibus dubitandum

http://maltakias.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Παρ Δεκ 11, 2009 3:45 pm

πολυ δερμα/ψητο κρεας/beef jerky


εγω παλι, στα συγκεκριμενα βρισκω περισσοτερο βανιλια, σοκολατα, καφε, baby powder και, οσο προχωρανε, μπαχαρικα.
τις γευσεις που περιγραφεις παντα δυσκολευομουν να τις αναγνωρισω, αλλά νομιζω οτι τις βρισκω περισσοτερο στα shorts και στα φθηνα τυπου princess. (lusi εχω καιρο να καπνισω)
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Δεκ 11, 2009 3:53 pm

RedRum έγραψε:...πολυ δερμα/ψητο κρεας/beef jerky ...


μιάς και ξεφύγαμε - πάλι - τα δικά μου partagas είναι vegetarian, αντε λίγο γαύρο, πολύ ελαφρά μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο.
Καθόλου κρέας :!:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
Δημοσιεύσεις: 252
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 2:12 pm
Τοποθεσία: GREECE

Δημοσίευσηαπό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΥΡΗΣ » Παρ Δεκ 11, 2009 3:56 pm

Φίλοι συμφωνώ ότι τα Epicures Especiales έχουν γλυκύτητα όπως επίσης τα cedros de luxe. Που είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ πούρα. :wink:
ΠΗΤΕΡ
Άβαταρ μέλους
INS
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Παρ Οκτ 19, 2007 4:28 pm

Δημοσίευσηαπό INS » Παρ Δεκ 11, 2009 3:58 pm

νικο, μην το ψαχνεις. οι γνησιοι γευσιγνωστες εχουν επινοησει δικη τους ορολογια, ιδιως στην αγγλια. για την σαμπανια για παραδειγμα η τυπικη γευση περιγραφεται ως "dishcloth" :shock: .
αλλά ετσι δικαιουμαστε και εμεις να μας θυμιζει ο,τι μας θυμιζει :lol:
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Δεκ 11, 2009 3:59 pm

Κάτσε ρε πητερ, πως συμφωνείς με όλους δηλαδή, αφού μόνο εγώ σου πρότεινα τους ειδικούς επίκουρους. :?
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Δεκ 11, 2009 4:04 pm

INS έγραψε:...οι γνησιοι γευσιγνωστες εχουν επινοησει δικη τους ορολογια, ιδιως στην αγγλια...:


Αν κρίνω από περίφημη αγγλική κουζίνα, με τα ψάρια της και τα σαντιγύ της, κάτι θα ξέρουν.

Και λέω να τους βγάλεις το καπέλο :wink: :lol:
Άβαταρ μέλους
(*Φ*)
Δημοσιεύσεις: 267
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 2:25 pm

Δημοσίευσηαπό (*Φ*) » Παρ Δεκ 11, 2009 4:09 pm

Νίκος έγραψε:
Αν θέλεις όμως και αυθεντικό πούρο και γλυκιά γεύση, σου προτείνω, επειδή σταμάτησα πλέον να τα παίρνω από το px, να ρίξεις μιά ματιά στον 1001κουμπανσιγγαρς και ίσως βρεις αυτό που ζητάς ως εξής:



Γιατί ;
Έχω και πμ ,αν θες , πάμε μια βόλτα;
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Δεκ 11, 2009 4:12 pm

δεν ειναι τοσο περιεργο. δερμα ειναι μια πολυ συνηθισμενη γευση, τουλαχιστον για εμενα. Την αναζηταω τελευταια για αυτο γυρισα σε κουβανεζικα. αλλα για σκεψου το... δερμα/μπαχαρικα... beef jerkey δεν ειναι τοσο μακρυα. Το πιο πιθανο ειναι να πιανουμε το ιδιο volatile και στον καθενα να εκδηλωνεται διαφορετικα
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Δεκ 11, 2009 4:15 pm

Νίκος έγραψε:
INS έγραψε:...οι γνησιοι γευσιγνωστες εχουν επινοησει δικη τους ορολογια, ιδιως στην αγγλια...:


Αν κρίνω από περίφημη αγγλική κουζίνα, με τα ψάρια της και τα σαντιγύ της, κάτι θα ξέρουν.

Και λέω να τους βγάλεις το καπέλο :wink: :lol:


θα διαφωνησω...

ναι, σε επιπεδο καθημερινου απλου φαγητου και ενδιαφεροντος για κουζινα/φαγητο οι Αγγλοι δεν συγκρινονται, αλλα σε επιπεδο haute cuisine ειναι ετη φωτος μπροστα απο την Ελλαδα.
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 2017
Εγγραφή: Τετ Μάιος 02, 2007 9:11 am
Τοποθεσία: Σπίτι της

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Παρ Δεκ 11, 2009 4:49 pm

Το οτι είναι καλύτεροι από τους Έλληνες στην "υψηλή κουζίνα", δεν σημαίνει οτι αυτόματα είναι και καλοί.
Εχεις βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη (όσον αφορά αυτό το είδος κουζίνας, μην έχουμε παρεξηγήσεις)

Πήγαινε σε καμμιά άλλη χώρα με υψηλή κουζίνα ( ειδικά στους πρώτους διδάξαντες) και ξαναέλα. καλόβουλα στο λέω΄ :wink:

ΥΓ. και μη μου πεις πάλι για fat duck, γιατί το όνειρό μου είναι το el bulli του feran andria, και ελπίζω να το πραγματοποιήσω
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Δεκ 11, 2009 5:05 pm

εχω φαει στο Fat Duck, οχι στο EB, γνωστοι μου (ενας Ιταλος, ενας Ισπανος...) που εχουν φαει και στα 2 προτιμουν το FD. τα παντα ερχονται σε μορφη ζελε, κρεμας, αφρου στο ΕΒ...

Και δεν σου λεω για το FD μονο.... εχει πολλα εστιατορια με 2 αστερια, 1 αστερι, που μπορεις να φας σχετικα φτηνα και με καταπληκτικη ποιοτητα. Το αγαπημενο μου ειναι το Texture στο Μayfaire, οποιος ειναι Λονδινο πρεπει οπωσδηποτε να παει.

Και στην Ιταλια που πηγα δεν εντυπωσιαστηκα... Στη Βαρκελωνη σαφως και επαθα πλακα, φανταστικο φαγητο. Για Ελλαδα αστο... οι ταβερνες/τσιπουραδικα/ψηταδικα δεν παιζονται, δεν υπαρχει κατι τετοιο ισως πουθενα στην ευρωπη, αλλα σε πιο ψηλο επιπεδο ειμαστε χρονια πισω.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Δεκ 11, 2009 5:10 pm

στο ξεσχισαμε παλι στο οφ-τοπικ :lol:

Επιστροφή σε “Ερωτήσεις - προτάσεις ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron