Bolivar Belicosos FinosΤο συγκεκριμένο πούρο δεν το είχα ξαναδοκιμάσει και διαβάζοντας τα θετικά σχόλια είπα να του κάνω μια δοκιμή. Είχα διαλέξει προ εξαμήνου από το La Casa του Βερολίνου 4 κομμάτια τα οποία ξεκουράζονταν στον υγραντήρα μου.
Το πούρο έχει πολύ ωραία κατασκευή και φαίνεται καλοστημένο. Μυρίζει γλυκό ασθενικό άρωμα ταμπάκο και στο πόδι ποδαρίλα. Κόψιμο ρούφηγμα και έχω υποδειγματικό τράβηγμα με νότες μέντας και εσπεριδοειδών. Ωραία σκέφτομαι θα περάσουμε.
Ανάβω και ξεκινά σε γήινους τόνους με πολλά λιβάνια και αρωματικά ξύλα. Στη συνέχεια προσθέτει στην παλέτα νότες απαλού ελληνικού καφέ αφήνοντας μια spicy αίσθηση στον ουρανίσκο στο τέλος.
Προς τη μέση αποκτά περισσότερο σώμα και το γυρίζει σε κακάο, μόκα και σε μία στιγμή μου φάνηκε ότι έπαιρνα αρώματα φρέσκου μήλου
Λίγο κάτω από τη μέση το ταξίδι δυστυχώς τελείωσε απότομα. Το πούρο άρχισε να ζεσταίνεται πολύ και να καίγεται εσωτερικά κάνοντας μια κουφάλα. Προσπάθησα δυο τρείς φορές να το επαναφέρω αλλά μάταια. Τέλος είδα ένα κρατήρα στο κέντρο που έφερνε όλο το ζεστό καπνό ξεπλυμένο στο στόμα χαλώντας όλη την εμπειρία.
Ωραία καπνά … αλλά ο στρίφτης μας την έφερε