Σελίδα 4 από 4

Re: Αλχημείες

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 10, 2017 9:26 am
από Τάκης
η αλήθεια είναι πως το είχα σκεφτεί Θωμά, αλλά άμα λες "χάλια"...

Re: Αλχημείες

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 10, 2017 2:14 pm
από capobomba
νομίζω ότι ένας από τους λόγους που τόσο μου αρέσει να διαβάζω αυτό το φόρουμ, έστω και αν δεν ασχολούμαι πλέον ενεργά, είναι η ποιότητα της αφήγησης.

μπράβο σε όλους για το πείραμα αλλά κυρίως μπράβο για την εξιστόρηση και το πακετάρισμα του μύθου. είναι συναρπαστικά!

καλά να περνάτε και καλή συνέχεια. περιμένω να διαβάσω τι έγινε με τη δεύτερη παρτίδα!
:D

Re: Αλχημείες

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 10, 2017 9:42 pm
από GregV
Καλησπέρα Μάρκο! Εύχομαι να είσαι καλά :D

Re: Αλχημείες

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 11, 2017 7:54 am
από Τάκης
θα με γελούν τα μάτια μου / θολή με παν καρότσα
είμαι ξενύχτης βλέπετε / μ' αυτός δεν είν' ο Ρότσα? 8) :D

Μάρκο φιλαράκι, ξενιτεμένο αλήτικο πουλί, ώρα καλή
πολύ χάρηκα που είδα χθες ξανά στα μέρη μας την πράσινη φόρμα του Χουάν Ραμόν
αλλά βλέπεις ήμουνα με τους αδελφούς σε αποστολική διακονία και αδυνατούσα να γράψω "live"

...να ξέρεις, πεθύμησα πολύ εκείνους τους πρωινούς καφέδες μας μετά πούρου και κουβεντούλας
στη στοά Σπυρομήλιου δίπλα στο La Casa, τότε που όλα ήταν (ακόμα) αλλιώς...

Re: Αλχημείες

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 24, 2017 11:44 pm
από Fairlight
Εικόνα

O Τάκης μου είχε χορηγήσει αυτό το δείγμα των αλχημιστικών του πειραμάτων πριν καιρό αλλά το δοκίμασα πριν μερικές μέρες. Πρόκειται για ένα Bolivar Royal Corona εμποτισμένο με Courvoisier VSOP Fine Champagne. Το πείραμα προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί είμαι και Bolivarάκιας και κονιακιάκας! Μάλιστα σύμφωνα με τα αρχεία μου έχω ανοίξει ένα μπουκάλι από το συγκεκριμένο πριν 4 χρόνια. Δυστυχώς δεν θυμάμαι και πολλά αλλά γενικά (τουλάχιστον σε μένα) τα περισσότερα Fine μοιάζουν μεταξύ τους.

Η πρώτη ‘σοκαριστική’ στιγμή έρχεται όταν ανοίξεις το tubo. Στην κρύα οσμή το πούρο δεν θυμίζει τίποτα σε σχέση με αυτό που έχεις συνηθίσει. Δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό σ’ αυτό φυσικά αλλά είναι περίεργη αίσθηση όταν έχεις ανοίξει αρκετά tubos σε βάθος χρόνου. Το κονιάκ είναι σίγουρα εκεί αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι τα αρώματα μπλέκονται και δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρα.

Κόβω και τραβάει υποδειγματικά.To pre είναι βαθιά ξύλινο και να μου βγάζει κάτι απροσδιόριστο σε αλκοόλ. Φυσικά αν δεν μου έλεγε κάποιος ότι είναι κονιάκ θα μπορούσα να πιστέψω ότι είναι οτιδήποτε.
Στο πρώτο τρίτο του πούρου έχει αρχίσει κάτι πολύ περίεργο… Ενώ καταλαβαίνω πλέον ξεκάθαρα το κονιάκ μου φαίνεται πολύ δύσκολο να διαχωρίσω τις γεύσεις ανάμεσα στο ποτό και το πούρο. Πιθανότατα γιατί υπάρχει μεγάλη αλληλοεπικάλυψη ανάμεσα στα 2. Δεν είναι τυχαίο ότι γενικά τα brandies θεωρούνται πολύ καλή συνοδεία για πούρα. Ξεκινά λοιπόν κυρίως με κέδρο, ένα πολύ ελαφρύ πιπέρι, κάτι σε εσπεριδοειδή και κάτι γλυκό. Το γλυκό έχω μια υποψία ότι μπορεί να προέρχεται από το κονιάκ καθώς τα κονιάκ από αυτή την ουσιαστικά υπο-περιοχή του κονιάκ βγάζουν συνήθως γλυκές συνιστώσες όπως η καραμέλα ή ο σφένδαμος. Είναι δύσκολο να πει κανείς όμως γιατί συχνά βγάζουν και τα BRC γλυκές γεύσεις.
Παραδόξως το πούρο προς τη μέση μαλακώνει αρκετά, ίσως να έχει να κάνει με την μέθοδο εμποτισμού? Εδώ έχουμε μια ελαφριά σοκολάτα γάλακτος και αρκετό καφέ. Εκεί λοιπόν που πάει να ισορροπήσει κάπου εκεί μου έρχεται κάτι αιχμηρό που είμαι σίγουρος ότι προέρχεται από οινόπνευμα. Αχνοφαίνονται και κάτι κανέλες του κονιάκ στο βάθος νομίζω. Στο τελευταίο τρίτο έχουν αρχίζει τα δέρματα και οι βανίλιες και εγώ με ένα πλατύ χαμόγελο έχω σταματήσει να ψάχνω το κονιάκ και το πούρο. Το άλλο αξιοπερίεργο είναι ότι με χτύπησε και λίγο (ευχάριστα) η νικοτίνη εδώ, σχετικά σπάνιο σε μένα σε πούρα.

Re: Αλχημείες

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 25, 2017 6:31 am
από Τάκης
χμ... πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λες νεαρέ μου... Εικόνα

Re: Αλχημείες

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 14, 2017 4:27 pm
από Τάκης
Partagas Mille Fleurs + Havana Club 3

Εικόνα

σήμερα μπαίνω στην παρουσίαση της δεύτερης φάσης του πειράματος
με την καινούργια "αλχημιστική" φουρνιά να δένει μούστο στα υπόγεια κάπου τρεις μήνες

αυτή τη φορά διάλεξα πιο "κοντά" και μικρά πούρα, και τα εμπότισα με τον ίδιο τρόπο
με πιο μικρή και σωστά κατανεμημένη δόση από ρούμι, και χωρίς να "τρυπηθεί" το κεφάλι
συν ότι τηρήθηκαν με μεγαλύτερη επιμέλεια, υπομονή και σχολαστικότητα, κάποιες συνθήκες
που επιβλήθηκαν-υποδείχτηκαν από την πρώτη φάση του πειράματος

είδος εμποτισμού: ρούμι Havana Club Anejo 3 Anos
τρόπος: με σύριγγα από το πόδι των πούρων
ημερομηνία εμποτισμού: 12 Μαρτίου 2017
ημερομηνία εγκλεισμού σε ατομικά σελοφάν-slb box: 25 Μαρτίου 2017

κάμποσα από τα πούρα του συγκεκριμένου πειράματος
μοιράστηκαν σε αδελφούς μοναχούς σε μία από τις τελευταίες συνευρέσεις μας…

Εικόνα

βγάζω τη ζελατίνα και βάζω τη μύτη μου στο Mille Fleur… μπα, ούτε ιδέα δε μυρίζει ρούμι
μόνο από το πόδι βγαίνει μια ανεπαίσθητη μυρουδιά, ελαφριά και ευγενική
το πούρο χωρίς ούτε 0,5% παραπανιστή υγρασία και μαλακά μέρη, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση

Εικόνα

το πρώτο τρίτο είναι ένα βέρο, κανονικό mille partagas
με τα πιπέρια και τα ξύλα του, τους καφέδες, τα δέρματα και μια light κρεμούλα
συν ένα γρέζι (?) που απ’ όσο θυμάμαι δεν έχει η πολύ καλή κούτα του (APU NOV 14)
κι από ρούμι μάγκες, πουθενά…

χαλαρώνω και παίρνω το μικρό αργά πίνοντας την cuba libre μου
πλαταγίζοντας κυριολεκτικά κάθε τζούρα του καπνού του και κάνοντας ρετροχάλι στα καπάκια
αναζητώντας μια ένδειξη, ένα σημάδι του ron havana anejo 3
το δέρμα βαραίνει, στο κόλπο μπαίνουν ξηροκάρπια και κάποια floral στοιχεία

Εικόνα

και εν τέλει, κάπου στη μέση, παίρνω επιτέλους και μια τζούρα ρουμίστικη
στο πολύ μη μου άπτου και απέξω-απέξω, που σκάει μύτη με μια επίσης υποψία βανίλιας
έλα δικέ μου στον τόπο σου, περίεργα πράγματα συμβαίνουν σήμερα…

το πουράκι κεντάει τώρα, φαίνεται πως μάλλον έπεσα πάνω στο σημείο «G» της αλχημείας
καραμέλα, μαλλί της γριάς, άνθος από τριαντάφυλλο, καμένη ζάχαρη
με ένα strength που σηκώνει πολύ ζοριλίκι και σώμα full του άσσου με ρηγάδες

το τελευταίο τρίτο είναι σε 9/8, ένα βαρύ κι ασήκωτο ζεϊμπέκικο 5 η ώρα το πρωί
με ένα βουνό πιάτα, τα μωρά φευγάτα, την ορχήστρα στον αυτόματο και τα γκαρσόνια γλαρωμένα
βαριά πιπέρια, ξύλα, δέρματα, καφέδες, ζαχαροκάλαμο, και κρέμες με το τσουβάλι

Εικόνα

ο μάγκας στην πίστα βγάζει μια κουμπούρα, πατάει μία στο ταβάνι
κολλάει από ένα πεντοχίλιαρο στο κούτελο των μουσικών κι αποσύρεται
αφήνοντας μια πολύ όμορφη αίσθηση στα χείλη και τον ουρανίσκο μου
και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά στο κεφάλι μου, που προς το παρόν τα αφήνω για αργότερα

πολύ ενδιαφέρουσα φάση αδέρφια…

https://www.youtube.com/watch?v=aPljj_ilfdA