SLR A 2006

RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

SLR A 2006

Δημοσίευσηαπό RedRum » Πέμ Αύγ 13, 2009 1:04 am

SLR A, Nov 2006, η αγαπημενη μου corona gorda.

simply spectacular.. δερμα, αγριοκερασο, κεδρος, σοκολατα, μεντα, βανιλια, γλυκοπικρος καφες. Αγοραστε 2008 και αφηστε τα 3 χρονια να παλαιωσουν, θα με θυμηθειτε. Τα 2008 ειναι καλυτερα απο τα 2006, και τα 2006 με 3 χρονια φυσανε!
Άβαταρ μέλους
Powerslave
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2007 12:35 pm

Δημοσίευσηαπό Powerslave » Πέμ Αύγ 13, 2009 9:38 pm

Έχω ενα κουτάκι BLP MAY08 που τώρα έχω αρχίσει και το χτυπάω...

Ελαφρώς σφιχτό μεν (αν και έτσι τα προτιμώ) φανταστικό κατα τα άλλα δε!

(Αν γίνουν και τα Regios έτσι τότε θα είμεθα κομπλέ :))
Αν ο Σάρουμαν είχε τον Μάκη για βοηθό, θα είχε βρει τον Φρόντο σε μία ώρα...
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Αύγ 14, 2009 10:07 am

αστα τα κακομοιρα για 2-3 χρονακια να παρουν μια ανασα... ;)
KARNABAKOS
Δημοσιεύσεις: 334
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 25, 2006 1:42 am
Τοποθεσία: ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό KARNABAKOS » Παρ Αύγ 14, 2009 5:12 pm

Ειναι δύσκολο αυτά τα πούρα να τα αφήσεις για ξεκούραση 3 χρόνια ..γιατί στό ενδιάμεσο δέν μπορείς να βρείς κάτι ανάλογο να καπνίσεις.Μέ λίγα λόγια ΤΟ ΠΟΥΡΟ!! :wink:
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Αύγ 14, 2009 5:51 pm

χαιρομαι που ο μεγας Καρναμπακος συμφωνει μαζι μου!!! Αρκετοι δεν τους αρεσει καθολου, εμενα προσωπικα ειναι απο τα αγαπημενα μου πουρα. Χρηστο, εσυ που εισαι και της παλαιωσης επισης, μαλλον θα ξερεις τι διαμαντι γινεται αυρο το πουρο με τουλαχιστον 3 χρονια
Άβαταρ μέλους
STINGBAR
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: Παρ Φεβ 06, 2009 1:54 pm

Δημοσίευσηαπό STINGBAR » Παρ Αύγ 14, 2009 8:19 pm

εχωντας παρει την παρθενια του επικουρου 1, JL 1 και slrA μετα απο 15 μερες στον υγραντηρα μπορω να πω, πως με διαφορα το slr A μου αρεσε παραπανω απο τα αλλα,.αναμενω βeβαια να δοκιμασω σε λιγες μερες και το magnum 46.
ειναι γεγονος κυριοι οτι και τα regios einai to idio kala?
Leonidas
Δημοσιεύσεις: 2010
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 04, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Leonidas » Παρ Αύγ 14, 2009 9:04 pm

Γνώμη μου. Η vitola αυτή είναι ξεχωριστή.

Τα Magnum 46 είναι μακράν η καλλίτερη gorda γιατί είναι έτοιμη για κάψιμο. Τα Regios δεν είναι Corona Gorda. Είναι Hermosos No4. Μην τα μπλέκουμε γιατί απο 46 σε 48 ring η διαφορά είναι μεγάλη.

Σε κάθε περίπτωση τα Saint Louis Rey "βγάζουν" Κούβα(δοκιμάστε ένα Churchill και θα με θυμηθείτε), εφόσον μείνουν καιρό, όπως σωστά υπέδειξε ο Redrum και άλλοι.
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Αύγ 14, 2009 9:27 pm

συμφωνω απολυτα!!! μα απολυτα!!! για φρεσκα κουτια τα magnum 46 ειναι μαλλον καλυτερα τωρα. Οχι καλυτερα ισως, εχουν διαφορετικο γευστικο προφιλ. Αλλα επειδη τυχαινει να εχω και SLR A/mag 46 2008 και απο 2006, τα SLR ειναι πολυ πιο πολυπλοκα, και με ιδιαιτερα ξεχωριστες γευσεις. Προσωπικα δεν εχω καπνισει αλλο πουρο με τοσο ιδιαιτερες γευσεις, μονο τα Illusione για καποιο λογο μου θυμιζουν SLR
Άβαταρ μέλους
Powerslave
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2007 12:35 pm

Δημοσίευσηαπό Powerslave » Δευ Αύγ 17, 2009 6:45 pm

RedRum έγραψε:αστα τα κακομοιρα για 2-3 χρονακια να παρουν μια ανασα... ;)


Ο,τι πει ο γιατρός! :D
Αν ο Σάρουμαν είχε τον Μάκη για βοηθό, θα είχε βρει τον Φρόντο σε μία ώρα...
Δημήτρης Γουρλής
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 23, 2004 5:54 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Δημήτρης Γουρλής » Παρ Αύγ 21, 2009 9:33 pm

Κύριοι,

τα SLR SA χρειάζονται 5-7 χρόνια για να σταθεροποιηθούν.Οι χρονιές 2003 και 2005 (χωρίς δαχτυλίδι είναι εξαίσιες). Σε περίπτωση που έχετε cabinets των 50, θα δείτε πως ακόμα και μετά από 7 χρόνια ζυμώνονται διότι παράγουν αρκετή αμμωνία.

Στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι την πλήρη ωρίμανσή τους, μπορείτα να δοκιμάσετε τα JLP No 1, τα οποία με 3-4 χρονάκια είναι έτοιμα. ΄-)
Plato said "Beware the wrath of the patient man"
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Παρ Αύγ 21, 2009 11:25 pm

αμαν!!!! ο αγαπητος κ. Γουρλης βγηκε απο λιθαργο;;;;; Συμφωνω απολυτα
Δημήτρης Γουρλής
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 23, 2004 5:54 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Δημήτρης Γουρλής » Σάβ Αύγ 22, 2009 6:30 pm

RedRum έγραψε:αμαν!!!! ο αγαπητος κ. Γουρλης βγηκε απο λιθαργο;;;;; Συμφωνω απολυτα


Σας παρακολουθώ καθημερινά και όποτε χρειάζεται εμφανίζομαι ;-) Παρέλαβα 2 cabs 50 SLR A του 2009 και είναι απλά, ατίθασα. πρέπει να κοιμηθούν αρκετά.

'Ανοιξα το cab του 2001 και η αμμωνία είναι πολύ έντονη ακόμη...
Plato said "Beware the wrath of the patient man"
hernesto
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό hernesto » Κυρ Μάιος 15, 2011 2:14 pm

Ξεθάβω αυτό το σχετικά παλιό thread για να αναφερθώ σε ένα Saint Luis Rey Serie A που έκανα χθες. Κωδικός κουτιού APE SEP02.

Κατασκευή και εμφάνιση: Αξιοπρεπή, με μερικά ελάχιστα νεύρα, ελαφρώς box pressed (αν και τα δύο χρόνια που τα'χω, τα συντηρώ έξω από το κουτί τους), πολύ ευαίσθητο - αν και φίνο - triple cup. Ειδικά για το τελευταίο πρέπει να παρατηρήσω ότι παρά το "αυστηρό" κόψιμο με Palio το εναπομείναν triple cup απλά ξεκόλλησε σα χάρτινο δαχτυλίδι γύρω και πάνω από το πούρο.

Άναμμα, καύση και τράβηγμα: Χρησιμοποίησα λωρίδες κέδρου για να το ανάψω και "πήρε" αμέσως. Χρειάστηκε μόλις δύο ελάχιστες διορθώσεις στο δεύτερο 1/3 και στο τελευταίο 1/3 για να στρογγυλέψω την κάφτρα του. Η στάχτη του ήταν αρκετά ανοιχτόχρωμη και συντηρούσε άψογα το πούρο αναμμένο. Σαν τράβηγμα ήταν αρκετά εύκολο προσφέροντας ικανοποιητικές ποσότητες κρεμώδους καπνού.

Πρώτο 1/3:
Ξύλο και δέρμα κυριαρχούν σταθερά χωρίς πολλές εναλλαγές.

Δεύτερο 1/3:
Ξύλο και δέρμα παραμένουν με ελάχιστες και σχεδόν αόρατες γλυκές νότες.

Τρίτο 1/3:
Ξύλο και δέρμα ξανά και έντονα αν και δεν προχώρησα πολύ μιας, αφού η νικοτίνη είχε μαζευτεί ως και στο αρκετά ευρύ κόψιμο του κεφαλιού.

Συνολικά, το stick αυτό δε με ικανοποίησε ούτε κατασκευαστικά, ούτε γευστικά. 9 χρόνια ωρίμανσης και με βάση τα όσα έχουν αναφερθεί προηγουμένως από άλλους, θα έπρεπε να έχουν αποδώσει υψηλότερη πολυπλοκότητα κι όχι τόση μονοτονία. Αν κάτι κρατώ από αυτό το πούρο είναι ο ιδιαίτερα αρωματικός καπνός του καθ' όλη την καύση του...
Medium-thick gauge, soft to mild strength, sweet scents and taste... Oh yeah, that's me smoking my cigar, baby!
http://cigarlounge.gr
RedRum
Δημοσιεύσεις: 1508
Εγγραφή: Τρί Σεπ 11, 2007 6:49 pm

Δημοσίευσηαπό RedRum » Κυρ Μάιος 15, 2011 8:24 pm

Πολύ σημαντικος παραγοντας είναι οι συνθηκες ωριμανσης. Το οτι ένα πουρο έχει 9 χρόνια δεν σημαινει οτι έχει παλαιώσει με τετοιο τροπο ωστε να γινει καλυτερο. Η περιγραφη που κανεις μου δίνει την εντύπωση οτι το πουρο δεν παλαιώθηκε σε καταλληλες συνθηκες και έχασε τα αρωματα του. Φαντάζομαι δεν το παλαιώνεις εσύ απο το 2002;


Επίσης ένας άλλος παράγοντας είναι και η χρονία. 2002 είναι αμέσως μετά τις "αμαρτωλές" χρονίες 1999-2001, πάνω που έιχαν αρχίσει οι κουβανοί να βρίσκουν τα ξανά τα πατήματά τους έπειτα από την χαζόμαρα που έκαναν τις προηγούμενες χρονιές.

Δοκίμασε πιο καινούργιες χρονιές, νομίζω είναι καλύτερες
hernesto
Δημοσιεύσεις: 699
Εγγραφή: Παρ Μαρ 23, 2007 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό hernesto » Κυρ Μάιος 15, 2011 9:48 pm

Το θέμα είναι ότι δε μιλάμε για ένα πούρο που "έδινε" μόνο καπνική γεύση... Αλλά τη μία σχεδόν μονότονη βασική γεύση του. Προσανατολίζομαι πιο πολύ στο ότι πρόκειται για τη χρονιά μετά τις αμαρτωλές και το κουτί θα έχει διακυμάνσεις, εκ των οποίων προς στιγμήν έπεσα στις κακές του.
Medium-thick gauge, soft to mild strength, sweet scents and taste... Oh yeah, that's me smoking my cigar, baby!

http://cigarlounge.gr

Επιστροφή σε “Saint Luis Rey ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron