Γκουχ γκουχ.... Μόλις γύρισα σπίτι.
Έχει έρθει αδερφικός φίλος από Κρήτη, και γυρνάγαμε σήμερα σε γνωστά και αγαπητά λημέρια του Περαία.
Φίλος του κρασιού ο Βαγγέλης, σε wine bar η έξοδος, τον αφήνω να κάνει τα κουμάντα του και να παραγγείλει, γιατί η γνώση μου για το κρασί μοιάζει με τη γνώση μου για... ταμπόν
Έχω φέρει μαζί μου δύο πούρα, για να μη κουβαλάω τη μεγάλη θήκη. (Γιατί μόνο 2;;; κλαψ)
Το ένα είναι για το mass του Μάρτη, και το άλλο ένα ΚΑΛΟ El -dorado- Moro, μπας και τον μυήσω στη τρέλα μας, γιατί....
ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ wine connoisseur ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΠΟΥΡΑ;;;;
Παρένθεση εδώ, σας χρωστάω και το δικό του tasting για το El Moro, γιατί ακόμα δεν αισθάνεται άνετα να μπει.
Που θα πάει, σε λίγο καιρό να είστε σίγουροι πως θα έχουμε κι άλλο φίλο στη παρέα. αν δηλαδή διορθωθεί το θέμα με τις εγγραφές νέων μελών.
Αν θυμάστε οι παλιότεροι, πρόκειται για το φίλο που μου είχε φέρει μερικά πούρα από Γιβραλτάρ.
Τέλος της παρένθεσης.
Το πούρο για το mass το αγόρασα σήμερα,(ναι ναι, τελευταία μέρα του μήνα ο κουζουλός) από φυσικό κατάστημα, γιατί όχι μόνο δεν έχω short churchills, αλλά έχω να τα καπνίσω κι αρκετά χρόνια.
Τα είχα σταματήσει. Παρά ήταν dry, ακόμα και για RyJ.
Τη μια άχυρο, την άλλη στεγνά, την άλλη χωρίς σώμα και φουλ πιπεριών, την άλλη λουλουδομπαξές, ε αει σηχτήρ.
Επίσης δε μου αρέσει το format του robusto.
Εντύπωση μου έκανε με τη πρώτη σήμερα, το πόσο πολύ λαδερό και σκούρο ήταν!!!
Μιλάμε ειδικά για RyJ, αυτό ήταν χάρμα οφθαλμών!
Κωδικό δεν είδα, αλλά πιο το νόημα κιόλας;
Mass tasting είναι αυτό, ό,τι φέρει ας κατεβάσει!
Έχουμε πιει λοιπόν λίγο κρασί, και αρχίζουμε την ιεροτελεστία.
Δε θα σας πω για το El Moro, αλλά μόνο για το mass, γιατί ήδη πλάτιασα αρκετά.
Η αλήθεια είναι πως το prelight, ήταν γνήσιο RyJ, αλλά...
Ίσως να είχε και κάτι άλλες θυμησιές, κάτι από πως να το πω ρε παιδί μου, κάτι από ένα γνωστό πεντανόστιμο άχυρο μαζί με φρεσκο-οργωμένο χώμα!!!
Σας θυμίζει τίποτα κύριοι;
Μετά τις πρώτες τζούρες ήμουν 150% σίγουρος. Είχε μέσα καπνά από το αγιασμένο χωράφι!
Μιλάμε από την αρχή, να κερνάει καφέδες και σοκολάτες, μαζί με κρέμες!!!
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΖΟΥΡΕΣ!!!
οκ, κάπου θύμιζε και Romeo y Julieta, αλλά ποιος νοιάζεται;
Κατασκευή; Από άλλο κόσμο. Τέλεια. Στάχτη; Τέλεια;
Απίστευτη η ένταση των γεύσεων.
Στο 2/3 συνεχίζει με την προσθήκη δερμάτων, λες και μπαίνεις σε μαγαζί στη τουρκία που πουλάει μόνο δερμάτινα μπουφάν, και να πάρει η ευχή, αρχίζει και βγάζει χαρακτηριστικά καλών H.Upmann. Φουντούκια μαζί με ελιά.
Επίσης, πάρε jimbako στη μάπα και τα άχυρά σου, και υγρά χώματα, και αγνές μυρωδιές, έτσι για να θυμάσαι και την προέλευση των καπνών. Και ρε γαμώτο μου, μιλάμε για φρέσκο πούρο!
Και εκεί που πήγαινε να μπει στο 3/3 και λέω οκ, απίστευτο πούρο αλλά δυστυχώς εδώ θα μας τα χαλάσει, αρχίζε και κεντάει, με έξτρα μυρωδικό ξύλο, με έξτρα άρωμα, λες και το έχεις ψεκάσει με... κολώνια σανδαλόξυλο!!!
Αμόκ σας λέω. Τα δέρματα να έχουν γίνει ακόμα πιο έντονα και ο καπνός τόσο πυκνός που να θες να τον μασήσεις!!!
Αει να χαθείς να χάνεσαι παλιό χαμένο ξεφτυλισμένο σκατουλάκι του κερατά short churchill που δε σε πήγαινα κιόλας.
Δε σας λέω από που το πήρα! Δικά μου είναι ΟΟΟΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

ΥΓ.
Αν αυτό το πούρο ήταν σε blind tasting, τον... πισινό μου να χτυπούσα κάτω, δε θα μάντευα με τίποτα πως αυτό που κάπνιζα ήταν RyJ!
ΥΓ2. Η βραδιά έκλεισε με 2χ2 σφηνάκια bacardi καφέ 8. Πολύ ωραίο ρούμι!!!
Έδεσε απίστευτα μετά τα κρασιά.
ΥΓ3. Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο!!!! Αλήθεια σας λέω!
ΥΓ4. Τον Πειραιά δεν τον αλλάζω με τίποτα
Και φούμα φούμα στα βοτσαλάκια και στη Φρεατύδα, και αγίους έβλεπα και αγγελάκια!
https://youtu.be/YiDOqrYDGT4
ο bimbo θυμωμένος ντηλιτάκιας γκρινιάρης γκαντεμόσαυρος ντίρλας τζαζίστας ιεροεξεταστής.
-----------------------
Σήμερα έκλεισε ΑΚΡΙΒΩΣ ένας χρόνος από πέρσι τέτοια μέρα. Θα πιω.