Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Ποια είναι η γνώμη σας για το lancero του Caldwell ;

Το δημοψήφισμα λήγει στις Τρί Μάιος 31, 2016 10:07 pm

1. Χαιρετίσματα του πλατάνου...
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
2. Μμμ..σβούρους και μπουμπούρους
3
13%
3. Μωρέ, για την ουρά τση κότας! Καλό είναι το έρημο..
3
13%
4. Χαρώ τα εγώ τα μάθια σου παιχνίδια που μου κάνουν!
13
57%
5. Πάχνες! 2454 μέτρα υψόμετρο!
4
17%
 
Σύνολο ψήφων: 23
svensk
Δημοσιεύσεις: 2293
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2013 5:24 pm
Τοποθεσία: GREECE

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό svensk » Σάβ Μάιος 21, 2016 3:41 pm

Καμ το γκρις μαι μποι Ροβηρος εντ γουι γουιλ κοραπτ γιου νταουν του γιορ μποουνς. :mrgreen:

Το γραφω στα Ελληνικα μην τυχων και το διαβασει ο Ροβηρος και μας παρεξηγησει. :D

Πραγματικα μπραβο Ντον εξερευνητη και Νικο που αρπαξες τον μινο :wink: ταυρο απο τα κερατα.
:D :D
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Σάβ Μάιος 21, 2016 4:14 pm

Corruption is our Redemption 8)
Άβαταρ μέλους
Haris_g
Δημοσιεύσεις: 1566
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 24, 2014 1:00 am
Τοποθεσία: Λεμεσος - Κυπρος

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Haris_g » Σάβ Μάιος 21, 2016 4:32 pm

Τι εννοεις ειχες ενα προβλημα με το website και μας θυμηθηκες τωρα? Ειπαμε εισαι και ωραιος πουρανθρωπος αλλα μας εστεισες !!!

Robert, you can use google translator :)

Περαν της πλακας ομως.... Μπραβο μας :mrgreen:
Νικαρε μπραβο και παλι!!
Μια Slenderella την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!!!
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Σάβ Μάιος 21, 2016 4:54 pm

Χάρης ο Οδοστρωτήρας! :lol:
Άβαταρ μέλους
harmonica
Δημοσιεύσεις: 1007
Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2015 12:17 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό harmonica » Σάβ Μάιος 21, 2016 8:17 pm

λοιπον η μερα μου ξεκινησε καλα..
εχοντας διαθεση χιπστεραδικη 8) μιας και το βγαλαμε το πορισμα για τον
Robert ειπα να μπω στο κλιμα και να παω για skate..

Εικόνα

παμε λοιπον και ο θεος βοηθος

Εικόνα

...αφου φυσικαα εκανα τα κολπα μου σταματημενος :lol:
ειπα να ξαποστασω και να κοψω το lancero που τοσο πολυ μου αρεσει σαν
μεγεθος.
στο pre πιπερια,χωμα και μελια,ολα σε γενναιες δοσεις και η προσμονη στο κοκκινο..
σε αυτο το σημειο λογω διψας εξαιτιας του sakatake :mrgreen:
φτιαχνω ενα daquiri ετσι για να γουσταρω..

Εικόνα

αναβω το σχεδον μαδουρο και λαδερο στικ με ενα μονο σχισιματακι στο ποδι..
τα πρωτα παφ πουφ ιδιαιτερα εντονα με πιπερια,ξυλα,δερματα
ολα τσαμπουκαλεμενα και ολα με στοχο να ανατινακτουν στο στομα μου
για να σβησω λιγο την καψα πινω λιγο και συνεχιζω
σβηνω λιγο και ξαναφορτσαρω στο jalapeno..
το chilly εχει υποχωρηση και τα ξυλα αρχιζουν και εμποτιζονται με καφεδες,λιγο μελακι και
κατι περιεργα ματζουνοβοτανα.
αρχιζω και γουσταρω και το παω λαου λαου μην τυχων και αναψει το
λιγεροκορμο σωμα του.
τελος το πρωτο τριτο.αρκετα ενδιαφερον και πολυπλοκο και αν δεν το ηξερα
θα ελεγα απιστευτο νον ή μετριο κουβανεζικο..

στο βου μερος αρχισαν να σερβιρονται μυρωδατοι καφεδες με ζαχαρες και καραμελες,πασπαλισμενες
με σοκολατες και μοκες και με δοσεις ξυλων,τσαγιου και ωρες ωρες με ξηροκαρπια..
αα και κατι κρεμες,που τις πας τις κρεμες..εκοβα το αερα για να πιασω τα κυκλακια.
εχασα μπαλα κυριολεκτικα..
μου εβγαλε γευσεις απο καλο montecristo και san cristobal..
το σαχαρο βαρεσε κοκκινο..
το ποτο το συνοδευε τελεια
το πουρο εχασε σε δυναμη αλλα κυριολεκτικα ηταν σαν να ελλιωνες σοκολατα...
το τασακι αρχιζε να γεμιζει με πιτσιλιες σοκολατας(σαχτη)
αν το εφερνες ομως στην μυτη σου εβγαζε το γνωστο non χωμα και βρεγμενη γη..

στο τριτο μερος..
:? :? δεν ειχε τριτο μερος..
ολη αυτη η πανδεσια του δευτερου συνεχιστηκε και κοντα και μετα το δαχτυλιδι
οκ μπηκαν λιγο πιπερακια και ξηροκαρπια αλλα ουσιαστικα ηταν το ιδο και το αυτο
δεν λεω στην αρχη μαγεια αλλα μετα κουρασε..

Λοιπον για να τελειωνω δεν ξανακανω skate..εφαγα τα μουτρα μου 8)
Νικο σε ευχαριστω παρα πολυ για αυτην την διαφορετικη εμπειρια που μου προσφερες..
το yo ma style jalapeno για μενα ειναι κατι μεταξυ non & cuban αλλα
υπερισχυει τον non στοιχειο.
για νον ειναι μακραν το καλυτερο απο οσα εχω καπνισει
διχως αντιπαλο με ετη φωτος μακρια απο αλλα..
αν το συγκρινεις με κουβανεζικο υπερτερει αρκετα με ενα καλο ή πολυ καλο cuban..
αλλα η ουσια ειναι οτι Μωρέ, για την ουρά τση κότας! Καλό είναι το έρημο..
και αυτο γιατι και με κουρασε η μονοτονια του απο την μεση αλλα και τα συνεχει
σβησιματα του ειδικα στη μεση του β' και κατω
βεβαια αυτο δεν μου λεει τιποτα και σιγουρα αν μου δοθει η ευκαιρια θα
σλπιταρα ανετα..
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τρί Μάιος 24, 2016 6:32 pm

παίδες οι υπόλοιποι τι γίνεται? πολλούς βραδυπορούντες βλέπω
μη μου πείτε πως το αφήνετε όλοι για τελευταία στιγμή!
δε θέλετε κουβεντούλα?... 8)
Άβαταρ μέλους
Nickos H
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 22, 2011 2:08 am
Τοποθεσία: Athens , Chania

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Nickos H » Τρί Μάιος 24, 2016 10:09 pm

:? come on guys..τι περιμένετε ;
cigarsforum.gr
Άβαταρ μέλους
tommi
Δημοσιεύσεις: 1124
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 01, 2015 10:01 am

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό tommi » Τρί Μάιος 24, 2016 11:26 pm

Τάκη καλημέρα
Μία ερώτηση για το Jalapeno,γιατί πιστέυω πως έχεις κάνει περισσότερα απο 1,η έτσι πιστέυω :roll:
Έχουν την σταθερότητα που έχουν τα ποιό πολλά non ? π.χ σαν τα Antano τις Joya.
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τετ Μάιος 25, 2016 6:51 am

καλημέρα tommi
έχω καπνίσει πέντε χαλαπένιος (το αναφέρω και στο tasting του παρόντος)
με βάση λοιπόν αυτά, ναι, είναι σταθερό σε "απόδοση" το lancero
ακολουθώντας και το γενικότερο κανόνα των non άλλωστε, όπως πολύ σωστά λες
όπου, αντίθετα με τα κουβανέζικα, ο "αστάθμητος" παράγοντας είναι ο καπνιστής και όχι τα πούρα 8)
Άβαταρ μέλους
Fairlight
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 09, 2012 12:13 pm

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Fairlight » Τετ Μάιος 25, 2016 11:40 am

Παραμένει ενδιαφέρον ωστόσο ότι αν και τα πούρα είναι σταθερά και από την ίδια κούτα οι εντυπώσεις μας είναι αρκετά διαφορετικές και δεν μιλάω για μικροδιαφορές. Ειδικά στο θέμα των πιπεριών.
Άβαταρ μέλους
goutsou
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Τρί Ιαν 23, 2007 3:45 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό goutsou » Τετ Μάιος 25, 2016 12:25 pm

Εικόνα
Συγγνώμη για την χρονοκαθηστέρηση, αλλά τώρα βρήκα τον χρόνο για το ρηβιού… Λοιπόν το δικό μου χαλαπένιο ήρθε από Αμερική, φωτογραφήθηκε, ξαναπήγε με άλλα τέσσερα παρέα στην Αμερική, ξαναφωτογραφήθηκε, και γύρισε στην Ελλάδα για να απολαυτεί… Θα περίμενε λοιπόν κανείς να είναι και το πιο ταλαιπωρημένο από το πήγαινε-έλα. Βγάζοντας το από το σελοφάν του ήταν α-ψε-γά-δια-στο, ούτε ένα σχισιματάκι! Κωλοφαρδία απερίγραπτη μιλάμε!
Πάμε τώρα στο καπνιστικό μέρος. Η κατασκευή του άψογη σφιχτό δέσιμο με καφεκόκκινο ράπερ έτοιμο για φάγωμα! Τα κορόχο είναι από τα αγαπημένα μου έτσι κι αλλιώς. Η μυρωδιά του έβγαζε μια ισχνή σοκολάτα σχεδόν ανεπαίσθητη αλλά στο κρύο ρούφηγμα έβγαλε μια απίστευτη καραμέλα βουτύρου και όπως είπαν και αρκετοί προλαλήσαντες … καυτερή πιπεριά χαλαπένιο.
Οι πρώτες τζούρες δεν βγάζουν καθόλου το πιπέριασμα της νικοτίνης που είναι χαρακτηριστικό των περισσοτέρων νον, έχουν όμως πολύ, μα πολύ καφέ, σοκολάτα χώμα –αυτήν την λεπτοτριμμένη σοκολάτα στη βάση κάποιων γλυκισμάτων και ένα ρετροχάλι τόσο βελούδινο που θα μπορούσα να το καπνίσω από τη μύτη. Σιγά-σιγά άρχισε στο τελείωμα της τζούρας να εμφανίζει το κάψιμο και τη γεύση της μεξικάνικης πιπεριάς από την οποία, δικαίως, πήρε το όνομα της. Η πιπεριά δυνάμωσε η σοκολάτα έδωσε τη θέση της στο δέρμα, αλλά αυτό που μ’ εντυπωσίασε είναι πως ενώ είναι μέτριας δύναμης έχει ένα μεστότατο σώμα. Τέτοιο πράγμα σε νον, μόνο σε πούρα του Nick Perdomo έχω βρει. Η στάχτη κρατάει πάρα πολύ καλά και στα τελειώματα του πρώτου τρίτου μου βγάζει γεύσεις άνιον ρινγκς (μάλλον με επηρέασε πολύ το Αμέρικα…) Στο δεύτερο τρίτο το δέρμα συνέχισε αγέρωχο κι έβγαλε μια υποψία πετροκέρασου (ρούπκα τα λέμε στην Έδεσσα). Η πιπεριά χαλάρωσε κι εκεί άρχισε να βγάζει ένα υπέροχο μανιταράκι που το πήρε σερί για κανα τέταρτο μέχρι και το τέλος του δευτέρου τρίτου. Στο τελευταίο κομμάτι άρχισε με μια χορωδία εσπεριδοειδών (φλούδα πορτοκάλι, νεράντζι) αλλά και λέμονγκρας και μετά ξαναγύρισαν οι καφέδες σε μορφή εσπρέσσο και για τελείωμα μου έδωσε κι ένα τριαντάφυλλο για να μ’ αποχαιρετίσει. Βαθμολογία, τι να λέμε τώρα, η φώτο μου είναι τραβηγμένη στα 350 μέτρα, αλλά αυτό με απογείωσε στα 2454! Χαίρομαι που μέσα στα καλούδια έφερα και μερικά του Κου Ροβήρου!

The cigar has impeccable construction and the reddish hue of the corojo wrapper is good enough to eat. I get a faint chocolate smell and no barnyard which is typical of most non Cuban cigars. The cold draw reveals a taste of butterscotch caramel and … jalapeno! I light it up and on the first draw I get loads of coffee beans and chocolate dirt, the kind that you find on the base of some chocolate desserts. The retrohale is so smooth that, honest to god, I could have smoked the whole thing through the nose. Slowly but surely at the end of each draw I start to sense the Mexican pepper from which, deservedly so, the cigar got its name from. The jalapeno starts getting stronger, the chocolate gave its place to the leather, but what I find impressive, is the fact that though it is medium in strength it is full in flavour, something that is uncharacteristic of the non Cubans; usually I get the opposite. The ash holds well, and at the end I got some onion ring (!) flavours. At the beginning of the second third I got a hint of Cavalier cherry, the taste of the jalapeno eased and from that point onwards, and up until the end of the third, mushroom was the prominent taste. The last third started with some lemongrass and a symphony of citrus flavours (orange zest and sour orange mainly), but then coffee returned in the form of espresso and as a farewell it treated me with a rose bouquet. Well done Mr. Caldwell, a fantastic cigar and an amazing experience.
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.”
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
harmonica
Δημοσιεύσεις: 1007
Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2015 12:17 pm
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό harmonica » Τετ Μάιος 25, 2016 1:04 pm

Στελιο η φωτο είναι όλα τα λ7 :P
Άβαταρ μέλους
goutsou
Δημοσιεύσεις: 772
Εγγραφή: Τρί Ιαν 23, 2007 3:45 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό goutsou » Τετ Μάιος 25, 2016 1:15 pm

Ευχαριστώ Σπύρο! Μέσα στη βιασύνη μου να ανεβάσω το ρηβιού ξέχασα να ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ κίνηση του!!! Ευχαριστώ Νίκο για το καταπληκτικό πούρο!!!
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.”
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 10714
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τετ Μάιος 25, 2016 5:01 pm

εύγε Στέλιο μου, εύγε!
ταξίδεψες (με πολλούς τρόπους) το mass στα πέρατα της οικουμένης

Θωμά η διαφορετικότητα στη χαλαπενιά 8)
υποθέτω πως έγκειται στην διαφορετική γευστική αντίληψη του "καυτερού" από τον καθένα μας

για παράδειγμα, πολλάκις στις συγκεντρώσεις μας όπου γευόμαστε μεταξύ άλλων και ευγενή αλλαντικά
ένας λέει "σιγά το καυτερό ρε σεις"
άλλος "ίδρωσε το κεφάλι μου"
κι άλλος πίνει τσίπουρο και μετά από λίγες γουλιές του περνάει

θα μπορούσα να ταυτοποιήσω τις εκδοχές, αλλά δεν το κάνω λόγω προσωπικών δεδομένων :wink:
Άβαταρ μέλους
jimbo
Δημοσιεύσεις: 3950
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 13, 2010 3:44 pm

Re: Mass Tasting - My Style is Jalapeño

Δημοσίευσηαπό jimbo » Τετ Μάιος 25, 2016 6:06 pm

Ω ρε φίλε! Αυτά είναι!
Στέλιο οδοιπορικόοοοοοοοοο! Περιμένουμε ναούμ να μας πεις για τη Μούρικα :mrgreen:
ο bimbo θυμωμένος ντηλιτάκιας γκρινιάρης γκαντεμόσαυρος ντίρλας τζαζίστας ιεροεξεταστής.
-----------------------
Σήμερα έκλεισε ΑΚΡΙΒΩΣ ένας χρόνος από πέρσι τέτοια μέρα. Θα πιω.

Επιστροφή σε “Το πούρο του μήνα ...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες