Noticias...

Θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τον καπνιστή
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 9972
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Τετ Μαρ 01, 2017 7:36 am

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Μετανοείτε...
Άβαταρ μέλους
alex46
Δημοσιεύσεις: 3778
Εγγραφή: Παρ Δεκ 21, 2012 8:37 pm
Τοποθεσία: αθηνα

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό alex46 » Τετ Μαρ 01, 2017 10:48 am

τραπεζιτης και ινδιανα(λε) εχουν απαισια δαχτυλιδια
οὔτε γὰρ ἄρχειν οὔτε ἄρχεσθαι ἐθέλω
Άβαταρ μέλους
goutsou
Δημοσιεύσεις: 612
Εγγραφή: Τρί Ιαν 23, 2007 3:45 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό goutsou » Πέμ Μαρ 02, 2017 11:15 am

Το δαχτυλίδι του Κι όμως τα σπάει! Κατ' εμ'ε το πιό όμορφο που έχω δει. Ίσως γιατί μ' αρέσει το πορτοκαλί χρώμα...
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.”
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
trendy
Δημοσιεύσεις: 1111
Εγγραφή: Τετ Φεβ 20, 2013 7:14 pm
Επικοινωνία:

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό trendy » Πέμ Μαρ 02, 2017 11:29 am

Τα δαχτυλίδια συμπορεύουν με τα τελευταία πρότυπα ασφαλείας. Είναι μεγάλα και λάμπουν στο σκοτάδι για να φαίνεσθε από τα διερχόμενα αυτόκινητα όταν καπνίζετε σε σκοτεινό δρόμο.
Άβαταρ μέλους
Haris_g
Δημοσιεύσεις: 1419
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 24, 2014 1:00 am
Τοποθεσία: Λεμεσος - Κυπρος

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Haris_g » Πέμ Μαρ 02, 2017 12:16 pm

Εμενα παντως κανένα δακτυλίδι δεν μου αρέσει :evil: :evil: ειπαμε οτι το ομορφο κατ εμε, ειναι το ντελικάτο, το κομψό...
εκτος αν δεκτούμε αυτό που είπε ο Παναγιώτης και τα βαζουμε στα δάκτυλα μας να μας βλεπουν και απο μακριά!!! :mrgreen: :roll:

ενω ας πούμε αυτό..
Εικόνα
που χωράει σε δακτυλίδι 36 ας πούμε και οταν το πετυχεις σε καποια πούρο σου, σίγουρα το κρατάς!! !!!

η αυτό...
Εικόνα
που χωράει σε 28ρι δακτυλίδι και απλα το χαζεύεις!!!
Μια Slenderella την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!!!
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 9972
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Πέμ Μαρ 02, 2017 1:58 pm

Havana, March 2nd 2017 - The Habano Festival has passed the mid-point of its XIX edition and continues its celebrations in a friendly and exclusive atmosphere with the Habano as the common theme.

Yesterday, Laguito was the venue for the Tribute Evening dedicated to Quai D’Orsay, the brand that was created in 1973 by Cubatabaco exclusively for the French market. Quai D’Orsay embarks on a new and promising adventure with the release of its new design, the presentation of two new vitolas and its international distribution network to major Habanos S.A. markets.

Visitors at the evening event were able to enjoy the brand’s three vitolas: Coronas Claro, and the new No. 50 and No. 54, and also enjoy a vitola from its classic portfolio, Quai D’Orsay Imperiales, reedited exclusively for this dinner. The evening featured an outstanding international Cuban musical line-up and choreographies of Maestro Santiago Alfonso’s company.

Visitors attending the XIX Habano Festival were also able to enjoy the traditional Alianza Habanos that brought together two legendary denominations: Habanos and the prestigious Brandy de Jerez, from Spain. Bodegas González Byass, Bodega Sánchez Romate Hnos., Bodegas Fundador, and Bodegas Osborne paired their exclusive brandies with two of the most appreciated Habanos: Trinidad Vigía and Partagás Serie D No.4.

Among the most important activities at this Festival, we find the XVI Edition of the International Habanosommelier Contest. The finalists are the following: Andrea Balzani (Italy), Slavomir Marek Bielicki (UK) and Felipe Rojas (Chile). In the preliminary phase participants demonstrated their knowledge of Habanos with the presentation of a pairing of their own creation that had to be different and innovative and a blind tasting of Habanos and spirits. In the grand finale participants will face a practical Habano cutting and lighting test and a descriptive tasting and pairing session with different spirits, as follow up of the staging of the last extraordinary edition.

The Festival will finalise Friday March 3rd, with the Gala Evening dedicated to the exclusive Línea 1935 from the Montecristo brand. The evening will witness the Habanos Awards ceremony and the traditional Humidor Auction, whose proceeds are donated to the Cuban Public Health System.

...σήμερα γίνεται και ο διαγωνισμός “the longest ash”
Μετανοείτε...
Rigelianos
Δημοσιεύσεις: 578
Εγγραφή: Τετ Μάιος 29, 2013 8:24 pm
Τοποθεσία: Π Φάληρο

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Rigelianos » Πέμ Μαρ 02, 2017 10:20 pm

Haris_g έγραψε:Εμενα παντως κανένα δακτυλίδι δεν μου αρέσει :evil: :evil: ειπαμε οτι το ομορφο κατ εμε, ειναι το ντελικάτο, το κομψό...
εκτος αν δεκτούμε αυτό που είπε ο Παναγιώτης και τα βαζουμε στα δάκτυλα μας να μας βλεπουν και απο μακριά!!! :mrgreen: :roll:

ενω ας πούμε αυτό..
Εικόνα
που χωράει σε δακτυλίδι 36 ας πούμε και οταν το πετυχεις σε καποια πούρο σου, σίγουρα το κρατάς!! !!!

η αυτό...
Εικόνα
που χωράει σε 28ρι δακτυλίδι και απλα το χαζεύεις!!!


Συμφωνώ απόλυτα και θα πρόσθετα το μόντε!
Άβαταρ μέλους
Fairlight
Δημοσιεύσεις: 768
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 09, 2012 12:13 pm

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Fairlight » Παρ Μαρ 03, 2017 2:14 am

Δεν μπορώ καν να περιγράψω με λέξεις πόσο θέλω να καπνίσω αυτά τα Sir Winston.
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 9972
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Παρ Μαρ 03, 2017 7:39 am

σε καταλαβαίνω απόλυτα Θωμά
έχοντας καπνίσει και τις τρεις προηγούμενες GR, τολμώ να πω ότι και τα 3 ήταν "άλλα" πούρα
σε ένα διαπλανητικό επίπεδο, μερικές σκάλες εμφατικά πιο πάνω από το σύνηθες
ίσως η μόνη "special" έκδοση που δικαιούται -και πανηγυρικά μάλιστα- αυτόν τον τίτλο
σαν να έχεις σιγουράκι 15 αβλεπί Ελντοράντο, σε ένα και μόνο κουτί

φυσικά, κάτσε να βγουν πρώτα (για τα sir μιλάω)
η προηγούμενη gran reserva του '15 (wide churchills) ακόμα αναμένεται...

ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το project, που το μεταφέρω αυτούσιο για να μείνει:

Gran Reserva Habano
The choosing of leaves for a 5-year aging is the starting point when it comes to making a Gran Reserva habano
Knowing the raw material and its agricultural and curing “record” is the key to handpicking the habanos to be aged for the Gran Reserva
The merger of the tobacco aging concept, with its improvement and the traditional and proper marketing practice in the winemaking culture, was the origin of the Reserva and Gran Reserva concepts in the habano realm.
The raw materials utilized to roll a habano always undergoes an aging process after the second fermentation. In many cases, the raw material goes through longer aging periods because of the reserves in branch held by the Cuban tobacco industry to guarantee a nonstop production and high-quality habanos, among other reasons.
Beyond that, experts in terms of Cuban black tobacco know that certain types of tobacco feature higher aging potential, which gives their leaves better organoleptic characteristics in the puff.
This knowledge, in line with the tradition of the winemaking realm when it comes to aging spirits in different periods of time for viniculture to label them as Reserva and Gran Reserva, moved Tabacuba and Habanos S.A. to explore that concept in the field of cigars.

The First Puffs
In December 2002, the first Reserva habanos, made up of three-year-aged cigars from the 1998/99 harvest, were put out in the market as Cohiba Reserva 99-2002, a group of five Cohiba vitolas in different formats. Following this project, now with a five-year aging process, Cohiba Siglo VI Gran Reserva was launched back in 2009 and its habanos were rolled with raw material taken from the 2002/03 tobacco harvest. So, both concepts were introduced in habanos by its most innovative brand: Cohiba.
The aging of raw materials in branch and tobacco bales brings about a very subtle and slow refinement of the main organoleptic characteristics in the habano puff. The small spicy notes found in habanos tend to disappear as a result of the reduction of small wefts of ammonia present in fermented tobacco. The cigar gains a sweeter taste and the smoke scent is less penetrating, but keeps the aromatic points of a good habano smoke. Generally speaking, the strength tends to decrease since the leaves slowly lose the contents that give Cuban black tobacco this characteristic.

Leave by Leave… The Miracle Comes Next
Handpicking the leaves to undergo a five-year aging period is the key starting point in the making of a Gran Reserva cigar, since not all tobacco leaves have an aging potential higher than the natural year, which is the standard time for a habano. People in Vuelta Abajo usually say that some raw materials “are washed out” through the aging process, an expression used to define the loss of contents that give Cuban black tobacco its character. During the first fermentation process, after the curing, some tobacco leaves already stand out due to their high levels of content, oil and properties that will qualitatively help them improve during the aging in branch, while other leaves are not suitable for that process since they would lose their contents and become leaves of significant combustibility, but taste and scent are virtually nil.
The property of a leaf to accept higher or lower fermentation is conditioned by the agricultural process (the tobacco plant should have had an optimum development without any water or nutritional stress, etc.) and the proper conditions during the curing process. Moreover, the contents and structure of the ground determine the existence of leaves with higher/lower aging potential.
That’s the reason why knowing the raw material and its agricultural and curing “record” is the key to handpick the cigars to be aged for Gran Reserva.
Another key stage comes next, during the pairing process and tasting sessions of the different blends chosen for a Gran Reserva, since the strength and organoleptic nuances are refined during the aging process, so the blend for a standard cigar in a brand like H. Upmann -we will be launching its Sir Winston Gran Reserva in this Festival- must have light modifications when including five-year-aged cigars in order to keep the brand’s character intact.
Therefore, when it comes to making a Gran Reserva, besides having high-quality raw material to begin the aging period with, it is important to be surrounded by connoisseurs of Cuban tobacco and seasoned blenders to come up with a blend that faithfully stands for the brand with more refined cigars.

Please with Excellence
Up to this year, Habanos has launched four products under the Gran Reserva concept: Cohiba Siglo VI Gran Reserva 2003 was the harbinger, put out back in 2009 with cigars from the 2003 harvest; Montecristo Nº 2 Gran Reserva 2005; Partagás Lusitanias Gran Reserva 2007 and Romeo y Julieta Wide Churchills Gran Reserva 2009. H. Upmann Sir Winston Gran Reserva 2011 will be put on the map in 2017, in this edition of the Habano Festival.
As you can see, all references in which the concept has been introduced are part of Habanos’ standard portfolio, so consumers can establish a qualitative comparison between a normal habano and a Gran Reserva.
These refined cigars, which have endured a five-year-long aging process and subsequent rolling, undoubtedly offer puffing features that make them one and only. They have been highly acclaimed by habano connoisseurs. Such a delicate process can be only carried out with limited amounts and this limit, together with the long making process, shoots the price tag of a Gran Reserva up twice as much as the price of the same habano that didn’t endure this process. In some cases, it actually costs 3 to 4 times more than the standard product.
In such a special product, the presentation and its image positioning are different from the standard product. That’s why it features a deluxe container, double ring, a sticker with an explanatory note on the concept and all containers are numbered from 1 to 5,000. With a production of 75,000 units, the contribution of Gran Reserva to Habanos’ overall sales is not highly significant in terms of volume, since this concept aims at pleasing the most demanding consumers in the habano realm, let alone creating an image of this product as the most exquisite and refined of its kind within the production of premium cigars worldwide.

Around the World
We do our best to let such an exquisite concept as Gran Reserva reach out to all the markets where habanos are sold, at least in minimum quantities, as we find connoisseurs and aficionados in every market. Nevertheless, the strongest markets, where habano culture abounds, and emerging markets that have developed a culture related to our product, eagerly wait for Habanos’ Gran Reserva every other year. It is important to highlight such markets as Spain, France, UK, Germany or Switzerland on the top of the list, along with emerging niches as the UAE, Lebanon and Hong Kong, where there are great expectations and anticipation for this kind of product.
Μετανοείτε...
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 9972
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Παρ Μαρ 03, 2017 8:25 am

...και μπόνους 8) την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Excelencias
με πολύ ενδιαφέρον υλικό για τα νέα πούρα και όχι μόνο
μπορείτε να την κατεβάσετε σε pdf

http://excellencesmagazines.com/sites/d ... e-2017.pdf
Μετανοείτε...
Άβαταρ μέλους
suleygiannis
Δημοσιεύσεις: 735
Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 05, 2015 4:22 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό suleygiannis » Παρ Μαρ 03, 2017 3:44 pm

http://www.cigaraficionado.com/blogs/sh ... rsay-19258

Αναφορές και πληροφορίες για μία μάρκα που συμπαθώ.
Επίσης, κάτι σαν tasting για το νεο πούρο αυτής καθώς και η επιβεβαίωση ότι σταμάτησε και το imperiales. Ευτυχώς πρόλαβα να δοκιμάσω ένα
Με ζώσανε οι κουλέμπρες
Άβαταρ μέλους
lefteris c
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2016 4:46 pm

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό lefteris c » Παρ Μαρ 03, 2017 4:19 pm

Κι εγώ την συμπαθώ,
αλλά πολύ χρυσό ! το νέο χρυσό τους δαχτυλίδι,
στην πρόσφατη έκδοση των Γάλλων κάπως τρωγόταν και μου άρεσε όχι όμως τόσο όσο το παλιό "soft"
/viewtopic.php?f=8&t=2808&p=66984&hilit=%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CF%84%CE%BF#p66984
Τώρα γιατί ντε και καλά πρέπει να μας υπενθυμίζουν από κάτω από το logo και τι πούρο ακριβώς είναι... :evil:
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 9972
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Παρ Μαρ 03, 2017 8:00 pm

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Μετανοείτε...
Άβαταρ μέλους
Matchoman
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: Τρί Ιαν 10, 2017 9:36 am
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Matchoman » Παρ Μαρ 03, 2017 8:27 pm

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Παντα έλεγα οτι το Βιολί είναι απίστευτο όργανο!!!!!!!!
Aut viam inveniam aut faciam. Αννίβας, 247 - 183 π.Χ
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Δημοσιεύσεις: 9972
Εγγραφή: Δευ Αύγ 22, 2011 9:46 am
Τοποθεσία: Neverland

Re: Noticias...

Δημοσίευσηαπό Τάκης » Κυρ Μαρ 05, 2017 8:58 am

ένα video με αποσπάσματα από όλες τις μέρες:
https://www.youtube.com/watch?v=XIzL6WIRJoA
Μετανοείτε...

Επιστροφή σε “Θέματα επικαιρότητας”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες