Νίκο το καλαμάκι είναι όντως αρκετά χοντρό και με ''άγρια'' υφή και ενδείκνυται μόνο για χοντρά πούρα, από gorda και πάνω, αν βέβαια δεν έχεις το εργαλείο από heartfelfindustries ή το drawpoker από cigarworld.de.
Το πρώτο το έχω (είναι σε πακέτο με δύο μεγέθη με μέτρηση ίντας για να ξέρεις πού ακριβώς βρίσκεσαι κατά το τρύπημα) και κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε χοντρά πούρα. Το δεύτερο το περιμένω από Γερμανία (29€) και φαίνεται να είναι πολύ καλό γιατί έχει και οδηγό/καπάκι με το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να σου στραβώσει.
Το καλαμάκι το πρότεινα για μια εύκολη λύση όταν δεν έχεις εφοδιαστεί με τα απαραίτητα αξεσουάρ. Θέλει προσοχή αλλά πιάνει τις περισσότερες φορές αρκεί να κρατάς σφιχτά το πούρο και να τρυπάς σιγά - σιγά.
Εμείς που έχουμε πάρει ένα σωρό 2000-2001 τέτοια τρικ τα έχουμε περισσότερη ανάγκη. Συνολικά μέχσρι σήμερα έχω πετάξει λιγότερα από 10 πούρα που δεν έπιασε όχι καλαμάκι αλλά ούτε τρύπα με laser.
Όσο για τα ιατρικά εργαλεία, έχω καμιά 25ριά βελόνες, από 15 έως 20 εκ, από κράμα τιτανίου (ή κάτι τέτοιο) από την Ilisarof (εξωτερική οστεοσύνθεση) που είχα στο ποδαράκι μου για 9 μήνες. Πλάκα-πλάκα αυτές πρέπει να κάνουν άριστη δουλειά