Ξεθάβω παλιό θέμα, το ξέρω, η αφορμή όμως είναι ένας palio-κόφτης. Πήγα σήμερα λοιπόν ( ή μάλλον εχθές λόγω ώρας ) σε κατάστημα της Νέας Ερυθραίας και κοιτώντας για πούρα και έναν κόφτη έπεσε στα χέρια μου ένας palio...
Με την μικρή μου εμπειρία αλλά δεδομένου τα προσωπικά μου γούστα έψαχνα έναν κόφτη που να μην "στομώνει" (έχω αρκετούς διπλούς από δώρα με αγορές αλλά και single blade επίσης ) καταστρέφοντάς μου την απόλαυση (αρκετές φορές άνοιγε το wrapper ή σκιζόταν το κεφάλι στραβά όσο λεπτά και αν προσπαθούσα να το κόψω). Έτσι είχα στο μυαλό μου έναν κόφτη μονής λεπίδας τύπου γκιλοτίνας αλλά στο κλείσιμό του να έχει επίσης λεπίδα.
Έτσι ο καπνοπώλης - καταστηματάρχης μου έδειξε τον έναν από τους δύο palio που είχε...τον έπιασα και όντως ένιωθες ότι θερίζεις με αυτό το θηρίο..άνετα κόβεις δάχτυλο με αυτόν..αποφάσισα να τον πάρω μαζί μου παρόλο την απαγορευτική τιμή του, ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα και σκέφτηκα ότι μόνο μία φορά θα αγόραζα κάτι τέτοιο. Μέσα είχε χαρτάκι που έγραφε την ημερομηνία εισαγωγής του: April 03 2010.. ο καταστηματάρχης μου είπε ότι από τότε δεν έχει ξαναβρεί άλλον, όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί πλέον δεν τους εισάγουμε. "Είναι αρκετοί οι δασμοί" μου ανέφερε χαρακτηριστικά..
Έκοψα λοιπόν σήμερα ένα Vegueros Tapados και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, πλέον υπάρχει μέσα στο μπουφάν μου στη δερμάτινη θήκη που τον συνόδευε, εύχομαι να μην με απογοητεύσει.
Αλήθεια, μιας και το post είναι αρκετά παλιό και μόνο μία απάντηση από τον sir Τάκη είδα από τους πλέον ενεργούς φορουμήτες, εσείς "Τι κόφτη χρησιμοποιείτε και γιατί";
Υπάρχει κάποιος κόφτης στο μυαλό σας (alex δεν αναφέρομαι σε μηχανές

) που να είναι κατασκευασμένος για τις προτιμήσεις σας, υπαρκτός ή μη? Και αν ναί ποιός είναι αυτός?